Σε πλήρη εξέλιξη είναι ο πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας τις τελευταίες ημέρες και τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στην Πειραιώς είναι σε πλήρη λειτουργία «μηχανισμοί» υποστήριξης για τις επικείμενες «λασπομαχίες».
Το ενδιαφέρον σε αυτόν τον πόλεμο είναι ότι πλέον δεν θα γίνει καμία απολύτως διάκριση. Αυτή είναι μια ιδιαίτερη εξέλιξη, καθώς υπήρχε ο άγραφος κανόνας να αποφεύγονται η στοχοποίηση και οι ευθείες επιθέσεις σε συζύγους πολιτικών αρχηγών, αλλά και αναφορές σε παιδιά πολιτικών.
Φόντο αυτής της σύγκρουσης θα είναι τα Paradise Papers, η υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, η ιστορία με τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, η Εξεταστική για την Υγεία, αλλά και διάφορες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τους οικονομικούς εισαγγελείς.
Η κυβέρνηση επενδύει στην υπόθεση Paradise Papers και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όταν είπε προκαλώντας ποικίλα σχόλια: «Ξέρω ότι σας τρώει να μιλήσω για το μεγάλο ζήτημα της διαφθοράς, της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής». Η πρωθυπουργική αναφορά έγινε μόλις λίγες ώρες μετά την απάντηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι με αφορμή στοιχεία από τα Paradise Papers.
Είχε προηγηθεί η αναφορά του Αλ. Τσίπρα την περασμένη Παρασκευή στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, η οποία και αξιοποιείται στο έπακρο από τον επικοινωνιακό μηχανισμό της κυβέρνησης .
Μένει όμως να φανεί αν η κυβέρνηση θα συνεχίσει να βάζει στο κάδρο τη σύζυγο του Κ. Μητσοτάκη, την οποία αρκετές φορές ο Αλ. Τσίπρας έχει εγκαλέσει.
Στο πλαίσιο αυτό, μόνο τυχαία δεν ήταν η αντίδραση της ΝΔ αμέσως μετά την έξοδο του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Στην οδό Πειραιώς, ύστερα από σύσκεψη του Κ. Μητσοτάκη με τους στενούς συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αποφασίστηκε γενική επίθεση. Σε αυτή την απόφαση έπαιξαν ρόλο άλλα δύο πρόσωπα που έχουν κομβική θέση στο επιτελείο του: ο Γιώργος Μυλωνάκης και ο δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης.
Γι’ αυτό και η ΝΔ έσπασε την «άτυπη εκεχειρία» και πέρασε στην αντεπίθεση, με αναφορά σε ανακοίνωση για τον γιο του Νίκου Βούτση, που ήταν έξω από τον Κορυδαλλό για να προϋπαντήσει τον Δ. Κουφοντίνα.

«Θα είχε ενδιαφέρον οι κατά τα άλλα λαλίστατοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να μας πουν πώς σχολιάζουν ότι ο γιος του Ν. Βούτση, ο καταδικασθείς για συμμετοχή του στους Πυρήνες της Φωτιάς Χρήστος Πολίτης και ο συνιδρυτής του Ρουβίκωνα Λάμπρος Γούλας βρέθηκαν στον Κορυδαλλό για να πανηγυρίσουν την έξοδο του αρχιδολοφόνου της «17 Νοέμβρη»» ήταν το υστερόγραφο της ΝΔ.

«Μάταια ο κ. Μητσοτάκης αναζητά την πολιτική του σωτηρία για την offshore στον Κορυδαλλό. Το υστερόγραφο της ΝΔ, εάν δεν ήταν ανάξιο σχολιασμού, θα ήταν απλώς θλιβερό» ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου.
Και αυτή η αναφορά έγινε διαδικτυακό «φέιγ βολάν» και μεταδόθηκε με ταχύτητα φωτός από σειρά φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, sites και blogs, ενώ την ίδια στιγμή διεξαγόταν κυριολεκτικά πόλεμος μέσω των social media μεταξύ των υποστηρικτών της κυβέρνησης και της ΝΔ. Ο Αδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να χαρακτηρίσει ζάμπλουτη την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να του επιτεθούν σειρά υπουργών που κατά τον αντιπρόεδρο της ΝΔ έχουν τα χρήματά τους σε τράπεζες του εξωτερικού.
Η κυβέρνηση που αποσυντονίστηκε σε μεγάλο βαθμό με την υπόθεση Κουφοντίνα επιχειρεί να επαναφέρει στην πρώτη γραμμή το θέμα των Paradise Papers αλλά και την υπόθεση του Λ. Αυγενάκη, για την οποία η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει έρευνα.
Μεγάλο βάρος θα δοθεί από την κυβέρνηση και στην Εξεταστική για την Υγεία που είναι σε εξέλιξη στη Βουλή, όπου στο επίκεντρο είναι κυρίως τα οικονομικά του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ θα αξιοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό η υπόθεση με τις μίζες της Novartis. Εξάλλου αναμένεται η επίσκεψη της εισαγγελέως ΔιαφθοράςΕλένηςΤουλουπάκηκαι των εισαγγελέων Χρήστου Ντζούρακαι ΣτέλιουΜανώλη στις ΗΠΑ για το θέμα.
Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση θα εντείνει τις επιθέσεις της, με αιχμή κυρίως τα έργα και τις ημέρες του φερόμενου ως μεσάζοντος στην πώληση οπλικών συστημάτων στη Σαoυδική Αραβία και του Π. Καμμένου. To ενδιαφέρον στοιχείο σε αυτόν τον πόλεμο είναι η άποψη του Αντώνη Σαμαρά που προτείνει γενικευμένη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί κατά κράτος και να φύγει το συντομότερο» λέει και ήδη φιλικά προς αυτόν sites και blogs προτρέπουν την ηγεσία της ΝΔ να παλέψει με τα ίδια μέσα τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ