Αποφασισμένη να συγκρουστεί με ότι κρατάει τη χώρα και την προοδευτική παράταξη καθηλωμένη στο χθες, εμφανίστηκε κατά την κεντρική της προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα, η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στο κατάμεστο γήπεδο του Σπόρτιγκ η πρόεδρος του ΠαΣοΚ δεσμεύθηκε να δώσει όλες τις δυνάμεις της για την «μεγάλη Κεντροαριστερά». Για να γίνει και πάλι η δημοκρατική παράταξη πρωταγωνιστής στις εξελίξεις και να τελειώνει η χώρα «με την κυβέρνηση της εξαπάτησης, το λαϊκισμό, την υποκρισία, τη διγλωσσία, την ανικανότητα, το νέο διχασμό του λαού μας». Για να οδηγηθεί η Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το μήνυμα της κάλπης θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Η δημοκρατική παράταξη δεν θα αφήσει «τη fake αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, να συκοφαντήσει τις προοδευτικές ιδέες και τις αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού» και δεν θα επιτρέψει «τη συντηρητική οπισθοδρόμηση. Δεν είναι λύση για τη χώρα η ΝΔ. Η κρίση στην Ελλάδα έχει ονοματεπώνυμο. Διακυβέρνηση 2004 -2009 του κ. Καραμανλή» ανέφερε χειροκροτούμενη.

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ τόνισε ότι το εγχείρημα ενοποίησης του χώρου «συνδέεται άμεσα με το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων» επεσήμανε ότι «δεν βολευόμαστε με μια μικρή άνοδο των ποσοστών μας» και υπογράμμισε ότι ο νέος φορέας δεν θα είναι «ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου», και ούτε θα γίνει «συμπλήρωμα κανενός, ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ» Η κ. Γεννηνατά επανέλαβε την πεποίθηση της ότι οι ερχόμενες εθνικές εκλογές «θα είναι αναμέτρηση για τρεις». Η κυρία Γεννηματά τόνισε με έμφαση ότι η παράταξη έκανε την αυτοκριτική της για τις ευθύνες που έχει για την πορεία της χώρας και τώρα αφήνει πίσω ότι την πλήγωσε.

«Έχουμε πάρει διαζύγιο οριστικά και αμετάκλητα με όλους εκείνους που με το ύφος και το ήθος της εξουσίας τους και κυρίως με τη στάση της ζωής τους και τις πράξεις τους έχουν προδώσει τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ και της Παράταξής μας» τόνισε, προσθέτοντας ότι «έχουμε μια αγκαλιά ανοιχτή και τα χέρια απλωμένα για όλους όσους παραπλανήθηκαν» από τις ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. «Με την υπογραφή του έβαλε την θηλιά στον λαιμό του Ελληνικού λαού. Οδήγησαν σε μονιμοποίηση των μνημονίων και της επιτροπείας. Η Ελληνική οικονομία έχασε 86 δις. Πλήρωσαν οι Έλληνες επιπλέον μέτρα λιτότητας 15 δις και έβαλαν ενέχυρο τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Μόνο ο κ.Τσίπρας κάνει πως δεν βλέπει την ανεργία, τα λουκέτα την υπερφορολόγηση, τις κομμένες συντάξεις, τις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς». Επετέθη με σφοδρότητα κατά του κυβερνητικού αφηγήματος για καθαρή έξοδο από το μνημόνιο λέγοντας ότι « η μόνη καθαρή έξοδος , είναι η έξοδος από την εξουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» την οποία χαρακτήρισε «εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα που έχει μοναδικό στόχο την παραμονή στην εξουσία».

Σε ότι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες η κυρία Γεννηματά τόνισε: «Μας ρωτούν πως θα κυβερνηθεί ο τόπος. Καθαρές κουβέντες. Για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος θα μιλήσει πρώτα ο λαός στις κάλπες. Δεν προαποφασίζουμε ερήμην του. Μας ρωτούν για τις συνεργασίες με βάση τα σημερινά πολιτικά δεδομένα. Εμείς θα ανατρέψουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς. Θα αναμετρηθούμε στα ίσα με το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Κανένας δεν θα κρυφτεί πίσω από μας. Όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον τόπο και γι αυτό πρέπει να απαντήσουν ο κ.Τσίπρας και ο κ.Μητσοτάκης τι θα κάνουν; Τους αντιστρέφω το ερώτημα. Είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν στην πολιτική σταθερότητα και τη διακυβέρνηση με βάση προοδευτική ατζέντα; Για μας η βάση για οποιαδήποτε συνεργασία δεν μπορεί να είναι άλλη από την εναλλακτική, προοδευτική πρόταση μας , το σχέδιο Ελλάδα».

Αναφερόμενη, τέλος, στο νέο φορέα τόνισε ότι «τον θέλω από τη γέννησή του, απαλλαγμένο από τις παθογένειες του χθες. Από τις πελατειακές σχέσεις, τους μηχανισμούς, τους αρχηγίσκους, τα φέουδα. Τα «θέλω» μου, τα δικά σας θέλω έχω αποδείξει ότι μπορώ να τα εγγυηθώ».