Εντονα χαρακτηριστικά πόλωσης θα έχει η επόμενη περίοδος μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας και θα παραπέμπει σε…κολασμένες πολιτικά ημέρες του παρελθόντος.

Το σκληρό ροκ, όπως μέχρι στιγμής προκύπτει στη σκιά των Paradise Papers είναι δεδομένο και μένει να ξεδιπλωθεί στο σύνολό της η στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ήδη χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ζήτησε εξηγήσεις για τα Paradise Papers, στα οποία εμφανίζεται το όνομα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, συζύγου του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη που κάλεσε λίγο αργότερα από το κομματικό προσυνέδριο στην Κρήτη, να χτυπούν αυτόν.

Τα επεισόδια αναμένεται να είναι πολλά από εδώ και πέρα και οι τόνοι θα ανέβουν υπέρμετρα, καθώς από την πλευρά της ΝΔ θα τίθεται κυρίως το ζήτημα του υπουργού Εθνικής Άμυνας και των εξοπλιστικών και από το Μέγαρο Μαξίμου θα αναδεικνύουν εκτός από τα Paradise Papers, το θέμα με τον γραμματέα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λευτέρη Αυγενάκη και άλλες υποθέσεις όπως το ΚΕΛΠΝΟ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν στην κυβέρνηση στο επικείμενο ταξίδι στις ΗΠΑ κεντρικών παραγόντων της δικαιοσύνης, όπου θα έχουν επαφές με την αμερικανική διοίκηση για το θέμα της Novartis, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αρκετές υποθέσεις που αφορούν πολιτικά πρόσωπα από το χώρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τις οποίες έχουν χειριστεί οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Εδώ και αρκετούς μήνες κυκλοφορούν φήμες, οι οποίες έχουν φθάσει και ως τα δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά μένει πολλά από όσα κυκλοφορούν να αποδειχθούν.

Το ζήτημα όμως είναι ότι ο πόλεμος γενικεύεται και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δίνει τον τόνο, εγκαλώντας τη ΝΔ ότι είναι απολογούμενη και όχι κατήγορος και πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις για τις off shore.

Την ίδια στιγμή η εκπρόσωπός της ΝΔ Μαρία Σπυράκη χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως Πρωθυπουργό, όχι μόνο των φόρων, αλλά και της λάσπης.

Η πολιτική σύγκρουση μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ που γίνεται και στη σκιά της αντιπαράθεσης για την 48ωρη άδεια που έλαβε για να εξέλθει του Κορυδαλλού το βασικό στέλεχος της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας, θα κλιμακωθεί τα επόμενα 24ωρα.

Και αυτό διότι αναμένεται συντονισμένη επίθεση από την κυβέρνηση, ο επικοινωνιακός μηχανισμός της οποίας ήδη έσπευσε να αξιοποιήσει το αίτημα που κατατέθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Εφετείο Αθηνών -και το οποίο τελικά απορρίφθηκε- για να προσέλθουν να καταθέσουν στη δίκη της Siemens ο Κυρ.Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Και μόνο όμως η αναμόχλευση της ιστορίας της Siemens είναι ενδεικτική για το τι θα επακολουθήσει, ενώ και πάλι θα αξιοποιηθεί η περίφημη λίστα των συναντήσεων του άλλοτε ισχυρού παράγοντα της Siemens στην Ελλάδα Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Η ΝΔ προσπαθεί να αντεπιτεθεί τις τελευταίες ώρες με κατηγορίες περί ζάμπλουτης ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και για υπουργούς με υψηλές καταθέσεις στο εξωτερικό, αλλά και με την υπόθεση Καμμένου, για την οποία ο αρμόδιος τομεάρχης Δικαιοσύνης Ν.Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Από το Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι σε πολύ δύσκολη θέση και οφείλει να δώσει εξηγήσεις και κυβερνητικά στελέχη μιλάνε και για άλλες μελλοντικές αποκαλύψεις, χωρίς όμως να δίνουν σαφές στίγμα.