Στις 20:00 σήμερα Δευτέρα, άγνωστοι διερχόμενοι με μοτοσικλέτα επιτέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες ήταν δύο και στόχος ήταν η διμοιρία των ΜΑΤ που φυλάσσει τα γραφεία στη Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στόχος ήταν ένας από τους δύο αστυνομικούς που βρίσκονται μπροστά και πίσω από την κλούβα των ΜΑΤ με την προσοχή τους στραμμένη προς τα Εξάρχεια. Ο ένας στεκόταν από της Χαρ. Τρικούπη στη συμβολή με την Διδότου. Αυτόν στόχευαν και όχι τα γραφεία του ΠαΣοΚ γιατί δεν είχαν οπτική επαφή με αυτά. Επίσης βρέθηκε μια τρύπα σε κολώνα στο σημείο που ήταν ο αστυνομικός.

Ακούστηκαν 4 – 5 πυροβολισμοί από καλάσνικοφ και μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 3 κάλυκες. Εξετάζονται εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας και από τυχόν αυτόπτες μάρτυρες. Οι κάλυκες βρέθηκαν στη συμβολή των οδών Χαριλάου τρικούπη και Διδότου , σημείο από όπου, φαίνεται, πως έχουν πυροβολήσει οι δράστες. Στην επίσημη ανανοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι «στις 19:45 βρέθηκαν στην συμβολή των οδών. Ζ. Πηγής και Ανδρ. Μεταξά από τις αστυνομικές δυνάμεις τρεις κάλυκες από πυροβόλο όπλο.»

Εκείνη την ώρα στα γραφεία βρίσκονταν περίπου 30 άτομα σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπρόσωπου τύπου του κόμματος, Παύλου Χρηστίδη.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμή δεδομένα στόχος ήταν ο σκοπός αστυνομικός έξω από τα γραφεία.

Επί τόπου έχουν μεταβεί αξιωματικοί της Ασφάλειας για να διευκρινήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί, ενώ αναζητούνται οι δύο άντρες. Η περιοχή είναι αποκλεισμένη.

Επικοινωνία Τσίπρα με Τόσκα

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στην οποία σημειώνει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ».

Η ανακοίνωση προσθέτει: «ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε άμεση επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Κ.Μητσοτάκης: Οι σφαίρες στο ΠαΣοΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας

«Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

Δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

«Γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω. Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών».

Αντιδράσεις

«Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης σχετικά με τη σημερινή, ένοπλη επίθεση εναντίον των γραφείων του κόμματος.

«Ακούσαμε πυροβολισμούς Ήταν 30-40 άτομα στο κτήριο. Είναι κάτι που εμείς δυστυχώς το έχουμε ξαναζήσει με επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη. Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» είπε ο κ. Χρηστίδης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν συνέδεσε την σημερινή επίθεση με την επικείμενη εκλογή προέδρου στον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς: «Τα ζητήματα της ασφάλειας μας απασχολούν διαρκώς. Δεν θέλουμε να συνδέσουμε τέτοιου είδους περιστατικά με την εκλογή που έχουμε μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να χυθεί πολύ γρήγορα άπλετο φως, να σταματήσουμε με τα άβατα, να δούμε τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας – και είναι ευτύχημα που δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει ζωές στην Χαριλάου Τρικούπη» κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.

Γεννηματά: Είμαστε στόχος κατ’ επανάληψη

«Είμαστε στόχος κατ’ επανάληψη» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, για την επίθεση στα γραφεία του κόμματος. «Σχεδόν κάθε Παρασκευή έχουμε επεισόδια. Πριν από λίγους μήνες τραυαμτίστηκε ένας φρουρός. Έχω μιλήσει πολλές φορές με τον αρμόδιο υπουργό και τον πρωθυπουργό. Είναι απαράδεκτο αυτό το φαινόμενο και πρέπει να σταματήσει. Εμείς δεν πρόκυπτει να αφήσουμε τα γραφεία μας».

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ η κ. Γεννηματά τόνισε ότι οι αστυνομικοί έχουν εντολή να μην μπουν στο άβατο των Εξαρχείων.

Μ.Σπυράκη: Το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό

Δυστυχώς μεσολάβησαν μόλις τρεις ημέρες από τη στιγμή που η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξαν το θέμα στη Βουλή δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη στον ΑΝΤ1. Το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό και πρέπει αμέσως να εξιχνιασθεί. Επιτέλους η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, πρόσθεσε.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ

«Τρεις μόλις μέρες, αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει. Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας».

Την απομάκρυνση του Ν.Τόσκα ζήτησε ο Στ.Θεοδωράκης

Επικίνδυνα ανίκανος ο Ν.Τόσκας . Ζητώ την απομάκρυνσή του και την αντικατάστασή του από ένα υπεύθυνο πρόσωπο γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ανέχεται τρομοκρατικές εγκληματικές πράξεις δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ.Θεοδωράκης .