Στο Παρίσι βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μονοήμερη επίσκεψη, σήμερα Δευτέρα, με συνεχόμενες συναντήσεις η σημαντικότερη εκ των οποίων είναι με τον Μπρουνό ΛεΜερ.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών είναι ένας από τους κεντρικούς παίκτες στην Ευρωζώνη και η ισχύς του θα αυξηθεί αν επιλεγεί στη θέση του επικεφαλής του Eurogroup ως διάδοχος του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επαφών του προέδρου της ΝΔ με πρόσωπα κλειδιά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τα σενάρια που μελετώνται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο τον Ιούλιο του 2018.

Η ευθύνη των διαπραγματεύσεων βαρύνει ασφαλώς την κυβέρνηση, ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να γνωρίζει που πάει η κατάσταση και επιπλέον θέλει να γνωστοποίησει και τις δικές του απόψεις για την ελληνική οικονομία, τις προτάσεις του για επαναφορά της χώρας στην ανάπτυξη και το πλαίσιο του κυβερνητικού του προγράμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί επίσης με προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων γαλλικών εταιρείων που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα. Στην προσπάθεια οικοδόμησης εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας εκτός και εντός της Ελλάδας τις επόμενες ημέρες η ΝΔ θα δώσει στη δημοσιότητα την δική της πρόταση για την διανομή που πλεονάσματος.