Στη Βουλή είναι στραμμένο το πολιτικό ενδιαφέρον καθώς στην Ωρα του Πρωθυπουργού συζητείται η επίκαιρη ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με θέμα «Έξαρση της εγκληματικότητας και αύξηση των φαινομένων βίας». Η ατμόσφαιρα είναι ήδη ηλεκτρισμένη, με την υπόθεση Αυγενάκη και την επαναφορά των αποκαλύψεων για τις χρηματοδοτήσεις της Siemens.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έσπευσε να μιλήσει για αυτογκόλ του προέδρου της ΝΔ. «Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι καταιγιστικές και αποδεικνύουν ότι όλο το ερώτημα του, που βασίζεται σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει την Αθήνα αλλά και το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, ως μια περιοχή ανασφαλή στην οποία επικρατεί η ανομία, γυρίζει μπούμερανγκ στον κ. Μητσοτάκη. Διότι από ό,τι φαίνεται είναι ο ίδιος και οι συνεργάτες που φέρονται τελικά να εμπλέκονται σε περίεργες υποθέσεις, όπως θα έχετε διαβάσει τις τελευταίες ημέρες για όλα όσα έχουν έρθει στη δημοσιότητα, σε σχέση με τον στενό του συνεργάτη και γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Αυγενάκη».

Σχετικά με τη Siemens, είπε ότι υπήρχαν «ιδιαίτερες σχέσεις» της εταιρείας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. «Όλα αυτά θα έχουμε τη δυνατότητα να τα συζητήσουμε στη Βουλή καθώς ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να δώσει επιτέλους απαντήσεις στον ελληνικό λαό για τις ιδιαίτερες σχέσεις, τις οποίες, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα και με τις καταθέσεις των εμπλεκομένων στη συγκεκριμένη υπόθεση, διατηρούσε με τη συγκεκριμένη εταιρία».

Από την πλευρά της ΝΔ τονίζουν ότι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν σε λασπομαχία στη Βουλή ωστόσο, αν ο κ. Μητσοτάκης προκληθεί θα απαντήσει καταλλήλως.

Σε υψηλούς τόνους ήταν η τοποθέτηση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη. « Η χώρα», δήλωσε, «βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας. Καθημερινά απειλείται ο απλός, ο πιο αδύναμος πολίτης. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες και περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα, αύριο στη Βουλή, να έρθει και να απολογηθεί γι’ αυτές. Υπάρχουν μια σειρά θέματα επί των οποίων ο κ. Τσίπρας καλείται αύριο να απολογηθεί στη Βουλή. Υπάρχουν βασικά θέματα ανομίας σε ολόκληρη τη χώρα. Υπάρχουν εγκληματικές πράξεις που βασίζονται στο γεγονός ότι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί για κακούργημα αυτήν την ώρα – με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου – είναι ελεύθεροι. Υπάρχει μια δραστηριότητα ανομίας η οποία πρέπει να σταματήσει. Οι Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζουν αυτήν την πραγματικότητα κάθε μέρα στις πόλεις και στην ύπαιθρο».

Επιπλέον, χαρακτήρισε «απέλπιδα» την προσπάθεια της κυβέρνησης «να επαναλαμβάνει πληκτικά, τα τελευταία 9 χρόνια, τη συκοφαντία κατά του κ. Μητσοτάκη» σε ότι αφορά τη Siemens. «Θα ήθελα να διαβάσω από την κατάθεση της κυρίας Τσακάλου επί λέξει: «Τα κάλυψε ο κ. Μητσοτάκης». Και, όπως ξέρετε, η κυρία Τσακάλου ήταν υποψήφια του ΛΑΟΣ. Αλλά και μιας και μιλάμε για τη Siemens, θα ήθελα απλώς να ρωτήσω εάν γνωρίζετε αν έχει προωθήσει η Κυβέρνηση την κατάργηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού και με τι τον αντικατέστησε».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του κ. Αυγενάκη, πρόσθεσε, έχει προαναγγείλει ο ίδιος την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη. «Μας προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι βλέπουμε πολύ συχνά στη δημοσιότητα υποκλαπείσες συνομιλίες στελεχών της Νέας Δημοκρατίας», επισήμανε υπαινικτικά η κυρία Σπυράκη.