Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος εμφανίστηκε στην Ελλάδα και έγινε αμέσως γνωστό, ξαφνικά, κυρίως την περίοδο όπου στις ΗΠΑ διεξαγόταν η (σκληρή) προεκλογική εκστρατεία για το προεδρικό χρίσμα. Ηταν ομογενής, νέος (μόλις 30 ετών) και το σημαντικότερο οι πάντες γνώριζαν ότι ήταν σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, όχι όποιος- όποιος σύμβουλος, αλλά σύμβουλος επί ενεργειακών θεμάτων. Σημαντική αρμοδιότητα, αν αναλογιστεί κανείς ότι ήταν ένας από τους πέντε συνεργάτες που κατονόμασε τότε ο ίδιος ο κ. Τραμπ ως συμβούλους του. Μπορεί αν μην ήταν ο πρώτος σύμβουλος του Ταμπ, ήταν όμως στο επιτελείο του.

Δεν χωρούσε καμία αμφιβολία εδώ στην Αθήνα ότι ο άνθρωπος θα είχε τα «μέσα» σε περίπτωση που ο κ. Τραμπ εκλεγόταν Πρόεδρος των ΗΠΑ. Και όταν ο κ. Τραμπ εξελέγη Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών πολλοί στην Αθήνα νόμιζαν ότι ο νεαρός Τζορτζ θα ήταν ο άνθρωπός μας στον Λευκό Οίκο. Ο Ελληνας (γιος πρώην προέδρου της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας των ΗΠΑ) μέσω του οποίου η Αθήνα και η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσαν να έχουν ανοιχτή γραμμή στον πλανητάρχη. Ετσι τουλάχιστον νόμιζαν
Η αλήθεια είναι ότι τον Τζορτζ Παπαδόπουλο τον έφερε πρώτος στην Αθήνα ο δήμαρχος Αμαρουσίου (και επίδοξος Δήμαρχος Αθηναίων) Γιώργος Πατούλης. Προτού αναφερθεί τι έκανε στην Αθήνα και ποιους είδε ο κ. Παπαδόπουλος καλόν είναι να σημειωθούν ορισμένα πράγματα. Πρώτα απ΄όλα ο κ. Πατούλης μαζί με τη σύζυγό του Μαρίνα ήταν οι μοναδικοί Ελληνες που παρέστησαν στην ορκωμοσία του αμερικανού προέδρου. Οι άλλοι (οι υπουργοί) που πήγαν εκεί (με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο) απλώς τότε παρέστησαν στην εκδήλωση για το ομογενή Ρέινς Πρίμπους. Το ζεύγος Πατούλη όμως βρισκόταν στον Λευκό Οίκο, έβγαλε selfies με τον Αβραάμ Λίνκολν, φωτογράφισαν κάθε αίθουσα του Λευκού Οίκου, επισκέφθηκε ακόμα και το Οβάλ Γραφείο (χωρίς βεβαίως να ήταν παρών ο Πρόεδρος). Η πρόσκληση προήλθε, λέγεται από τον Τζορτζ Παπαδόπουλο, αλλά και από τον Πρίμπους. Και κάτι ακόμα. Πέρυσι, το Πάσχα Δήμαρχος διοργάνωση στο Μαρούσι μια εντυπωσιακή γιορτή (που θύμιζε τις καλές παλιές αποχές) για τους άστεγους και τους φτωχούς συμπολίτες μας με εκατοντάδες αρνιά στη σούβλα με γιορτές και πανηγύρια. Ηταν κυρίως η προσφορά, όπως είπε, των ομογενών στις ΗΠΑ χωρίς όμως να αποκαλύψει ποίος ή ποίοι την οργάνωσαν. Αλλά όλοι γνώριζαν.
Ετσι ο Τζορτζ Παπαδόπουλος βρέθηκε με πρόσκληση του κ. Πατούλη στην Αθήνα και με την εκλογή του κ. Τραμπ είχε επαφές σχεδόν με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας. Ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος τον δέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο «δόξη και τιμή». Είχε, έλεγαν επαφές τόσο με το Ισραήλ, όσο και με τους βρετανούς. Εν συνεχεία τον ανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος. Βγήκαν μαζί στον «Δουράμπεη» φωτογραφήθηκαν την ώρα που είχαν μπροστά τους ένα πιάτο ψαρομεζέδες πίνοντας ούζο. Συναντήθηκε και με άλλα μέλη της κυβέρνησης, καθώς και με τον Πρόεδρο της ΝΔ, έδωσε συνεντεύξεις σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεόραση και η χάρη του, έφτασε έως την Κύπρο και λένε ότι ακόμα και ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τον δέχτηκε. Στο μεσοδιάστημα των συναντήσεών του πεταγόταν έως το νυχτερινό κέντρο που τραγουδούσε ο Αντώνης Ρέμος προφανώς για να «ξεδώσει» από τη πολλή δημοσιότητα. ιΜάλιστα δεν ήταν λίγοι οι εδώ άνθρωποι που επιδίωκαν μια επαφή μαζί του (έβαζαν ακόμα και μέσον) ώστε να έχουν την εύνοιά του. Ακόμα και στο Λονδίνο όπου διατηρούσε γραφείο ο νεαρός Τζορτζ Παπαδόπουλος πήγαν Ελληνες για να τον συναντήσουν. Η εκλογή του Τραμπ έφερε τους Ελληνες πιο κοντά στον Παπαδόπουλο. Και ακολούθησαν τιμητικές διακρίσεις. Ομιλία σε συνέδριο της ΚΕΔΕ, δείπνο στο οποίο συμμετείχαν η Φώφη Γεννηματά καθώς και οι Πάνος Σκουρλέτης, Γιάννης Μπουτάρης, Απ. Τζιτζικώστας, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όπως και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος. Στο λόγο μίλησε για… εθνική ενότητα λέγοντας: «δεν έχει σημασία αν η κυβέρνηση προέρχεται από τη Δεξιά ή την Αριστερά, σημασία έχει η έξοδος από την κρίση…».
Μόλις προχθές έγινε γνωστό ότι ο νεαρός ομογενής «έκαψε» τον πλανητάρχη λέγοντας ότι είχε «υπόγειες» επαφές με τις ρωσικές αρχές, για τις οποίες κατέθεσε ψέματα στο…FBI. Ομολόγησε μάλιστα ότι επιχείρησε να αποκτήσει πληροφορίες που θα έπλητταν την Χίλαρι Κλίντον και θα ευνοούσαν τον κ. Τραμπ στην προεκλογική του εκστρατεία.
Θέλετε τη συνέχεια; Οπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις το επιτελείο του Τραμπ δήλωσε ότι «το αγαπημένο παιδί της ομογένειας» δεν ήταν αυτό που λέμε «σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ» αλλά η σχέση του με την αμερικανική διοίκηση ήταν περισσότερη… εθελοντική. Ο δε Πλανητάρχης προφασίστηκε ότι ούτε καν τον γνώριζε, λέγοντας πως ήταν ένας άγνωστος εθελοντής στην καμπάνια του. Αφήστε που τον χαρακτήρισε… ψεύτη και «χαμηλού επιπέδου νεαρό εθελοντή».