Την αντίθεσή του στους ακτιβισμούς που υπερβαίνουν κάποια όρια και σε
περιστατικά αυτοδικίας, όπως στην περίπτωση του Ευαγγελισμού, εξέφρασε ο
αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, λέγοντας
ταυτόχρονα ότι η αστυνομία συλλαμβάνει και παραδίδει τα άτομα που
παρανομούν στη δικαιοσύνη.

«Η αστυνομία εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά. Δουλειά της είναι να πιάνει και να συλλαμβάνει. Από κει και πέρα αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη» είπε ο κ. Τόσκας μιλώντας το πρωί στην τηλεοράση του ΑΝΤ1. Ο Έλληνας πολίτη, πρόσθεσε, ζει σε πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ και χαρακτήρισε προπαγάνδα τα όσα λέει η Νέα Δημοκρατία.

«Εμείς κάνουμε επιχειρήσεις χωρίς το φως των καμερών» σημείωσε ενώ έστειλε και αυστηρό μήνυμα στους συνδικαλιστές λέγοντας ότι «με τα προπαγανδιστικά τερτίπια δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα». Χαρακτήρισε δε διαχρονικό το πρόβλημα στα Εξάρχεια το οποίο, ανέφερε, έχει εξάρσεις και υφέσεις. Δεν νομίζω, είπε, να έλυσαν το πρόβλημα οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ακόμη, έκανε λόγο για «φθηνά κολπάκια» σχολιάζοντας τις κατηγορίες για ανοχή της κυβέρνησης στη βία και την παραβατικότητα. « Οι συνδικαλιστές να κάνουν τη δουλειά τους, δεν είναι υπουργοί. Θα έπρεπε να δουν ποια στάση κρατούσαν οι ίδιοι σε προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν μπορεί να έχουμε τέτοιες επιτυχίας και να έχουμε ανοχή στη βία», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τις βολές του Δημήτρη Καμμένου εναντίνον του ιδίου, τόνισε πως «θα έπρεπε κάποιος να δει τα νούμερα και τους αριθμούς επιθέσεων επί άλλων κυβερνήσεων και τα στατιστικά στοιχεία των επιθέσεων τώρα», σημειώνοντας ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία δείχνουν πως οι επιθέσεις έχουν μειωθεί. Ανέφερε ακόμη ότι ο Έλληνας πολίτης ζει σε πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ .