Να διασκεδάσει εντυπώσεις και να διαμορφώσει νέες εσωκομματικές ισορροπίες επιχειρεί πλέον ο Αλ. Τσίπρας, με την επιστροφή του στην Κουμουνδούρου.

Υπό την πίεση του κόμματος και με δεδομένη την εσωκομματική δυσφορία για τον αποκλεισμό των οργάνων από τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, ο Πρωθυπουργός συγκαλεί για το πρωί της Δευτέρας συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από μία περίοδο κατά την οποία σε παρασκηνιακές συζητήσεις είχε κατηγορηθεί ότι ενεργεί ερήμην του κόμματος.

Θέμα της συνεδρίασης είναι κατά τις επίσημες ανακοινώσεις η πολιτική επικαιρότητα, όμως όλα αυτά συμπίπτουν με την διακίνηση πληροφοριών για τις κυβερνητικές προθέσεις περί ανακίνησης θεμάτων όπως η απλή αναλογική, ο διορισμός γενικών γραμματέων στα υπουργεία με θητεία που θα υπερβαίνει αυτήν της κυβέρνησης και οι παροχές προς συγεκριμένες κοινωνικές ομάδες – στοιχεία που έχουν και πάλι πυροδοτήσει την εκλογική φημολογία.

Η συνεδρίαση συμπίπτει και με την έναρξη της διαδικασίας της αξιολόγησης, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει τεθεί στο μικροσκόπιο η πρόθεση της κυβέρνησης να διανείμει το «κοινωνικό μέρισμα» των 800 εκατ. ευρώ, όπου η τρόικα έχει θέσει αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις και το οποίο πάντως τίθεται εν αμφιβόλω, όσο παραμένουν οι εκκρεμότητες με δεκάδες προαπατούμενα.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, η νέα πολιτική σαιζόν ξεκινά, με την κυβέρνηση και κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου να εμφανίζεται διατεθειμένο να παίξει όλα τα χαρτιά του, σε μία προεκλογική περίοδο για την διάρκεια της οποίας κανείς δεν είναι βέβαιος αυτήν την στιγμή.