από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 
 

Τα F-16, η αριστεροσύνη του κ. Τσίπρα και τα fake news

Πρωθυπουργός: Νομίζετε ότι οι αμερικανοί πάσχουν από αμνησία;
Τα F-16, η αριστεροσύνη του κ. Τσίπρα και τα fake news
Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στον Σταύρο Θεοδωράκη για τα F-16 και το ταξίδι στις ΗΠΑ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Οσοι περίμεναν ότι η συζήτηση για την αναβάθμιση των F-16 με την ερώτηση που κατέθεσε ο Στ. Θεοδωράκης προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα εξελισσόταν σε μία πολιτική «αερομαχία» ανάμεσα στους δύο σίγουρα θα απογοητεύτηκαν. Διεξήχθη σε ήπιους τόνους.  Άλλωστε ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε στον επικεφαλής του Ποταμιού ότι κάνει εποικοδομητική αντιπολίτευση, αλλά τον κάλεσε να μην ενημερώνεται από τα ΜΜΕ της διαπλοκής (όπως για άλλη μια φορά τα ονόμασε), αλλά και από άλλες πηγές.

Επειδή ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι απευθύνεται σε απληροφόρητους και ανήξερους τον ενημερώνομε ότι όλες οι πληροφορίες και οι υπερπροσδοκίες τόσο για τη βάση της Σούδας όσο και τα αντισταθμιστικά καλλιεργήθηκαν μέσω διαρροών από τον συγκυβερνήτη και φίλο του υπουργό Εθνικής Αμυνας. Οι ίδιοι συνεπώς παράγουν τα fake news.

Η καθυστέρηση της έναρξης της συζήτησης


Η συζήτηση ενώ είχε προγραμματιστεί να αρχίσει στις 9,.30 το πρωί άρχισε με καθυστέρηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να υπενθυμίζει στο Σώμα (που αποτελείτο αποκλειστικά από βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού) ότι ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια της έως τώρα θητείας του ως Πρωθυπουργός έχει απαντήσει σε εννέα συνολικά ερωτήσεις., θέλοντας προφανώς να δείξει ότι ο πρωθυπουργός απαντά συχνά, όταν του υποβάλλουν ερωτήσεις στην λεγόμενη «Ώρα του Πρωθυπουργού», σε αντίθεση με τους προκατόχους του.

Ας μην ξεχνάμε ωστόσο ότι όταν ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στην αντιπολίτευση συνεχώς γκρίνιαζε με την απουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή και όταν καμιά φορά εμφανιζόταν πάντοτε (με εκείνο το γνωστό χαμόγελό του) του έλεγε: «Καλωσορίζω τον Πρωθυπουργό στη Βουλή. Μας έκανε επιτέλους την τιμή να έρθει».

Ολα αυτά όμως με τον κ. Τσίπρα φαίνεται πως έχουν τελειώσει, ότι αποτελούν παρελθόν, αν και στη συζήτηση για τα F-16 θυμήθηκε πολλές φορές τις αξίες που είχε ως αριστερός. Στην πραγματικότητα όμως  είχε το βλέμμα  του στραμμένο για την επόμενη Παρασκευή στην ερώτηση που του κατέθεσε ο Κυρ. Μητσοτάκης για την αύξηση της ανομίας που σημειώνεται  στη χώρα. Είχε μάλιστα δίπλα του στα υπουργικά έδρανα, όχι τον υπουργό Εξωτερικών ή Αμυνας (σ.σ. ο κ. Καμμένος βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη εκπροσωπώντας την κυβέρνηση για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου), αλλά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος κρατούσε ένα μπλε φάκελο τον οποίο και παρέδωσε στο τέλος της συνεδρίασης στον κ. Τσίπρα. Τι περιείχε αυτός ο φάκελος; Όλες τις επιθέσεις που έγιναν σε αστυνομικά τμήματα από το 2009 έως το 2017 (ανάμεσά τους και μία επίθεση που έγινε με Καλάσνικωφ σε αστυνομικό τμήμα) και που αποδεικνύουν ότι από το 2015 έως το 2017 που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ έγιναν ελάχιστες επιθέσεις, κάπου δύο τον αριθμό κατά μέσο όρο. Και κατά το έτος 2017, έγιναν τρεις με τελευταία στο Αστυνομικό Τμήμα της Πεύκης. Βεβαίως ουδείς γνωρίζει παρά μόνον  ο κ. Τόσκας και ο Πρωθυπουργός εάν στο φάκελο αυτό καταγράφονται και οι επιθέσεις σε εφημερίδες, σε νοσοκομεία, ακόμα και στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο κ. Τσίπρας από την αρχή της ομιλίας του θέλησε να δώσει μία εξήγηση γιατί ως αριστερός βρέθηκε στον Λευκό Οίκο. Δικαιολογήθηκε ότι πήγε εκεί εκπροσωπώντας τη χώρα του και όχι το κόμμα του, ότι διατήρησε τις αριστερές του αξίες και δεν πήγε μόνον και μόνον για να φωτογραφηθεί μ΄ένα ηγέτη: «Εχω φωτογραφίες με τους σημαντικότερους ηγέτες του πλανήτη, δεν χρειάζομαι άλλες», ανέφερε για να επιτεθεί (χωρίς να τον κατονομάσει) στον Αδωνη Γεωργιάδη που φωτογραφιζόταν, όπως είπε, με εκπροσώπους εταιριών οπλικών συστημάτων. Είπε μάλιστα ότι δεν είναι κακό να  βγάλεις μια φωτογραφία μαζί τους, φτάνει να μην μεταφέρεις τις απόψεις τους στη Βουλή.

Και επανήλθε στον Λευκό Οίκο λέγοντας ότι οι αμερικανοί όταν τον προσκάλεσαν σε επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον γνώριζαν καλά ποιος είναι, γνώριζαν τις αριστερές ιδέες του, ότι δεν ξέχασαν την επίσκεψή του στην Κούβα (και στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο). Στο σημείο αυτό κάνει μια διακοπή κοιτάζει στην αίθουσα και ερωτά τους... βουλευτές του: «Τι νομίζετε ότι οι αμερικανοί πάσχουν από... αμνησία;».  Πάντως όταν αναφερόταν στον Ντόναλντ Τραμπ  ήταν πολύ προσεκτικός. Τον ονόμαζε «ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών» και όχι όπως παλαιότερο (πριν από την εκλογή του Πλανητάρχη) που τον χαρακτήριζε «να μην μας βρει αυτό το κακό» ή αυτό που του είπε στον Λευκό Οίκο ότι «νόμιζαν πολλοί πως ήταν... διαβολικός». Και εξήρε την πρόθεσή του να ασχοληθεί με το ελληνικό χρέος, ενώ όσοι διάβαζαν τα ΜΜΕ της διαπλοκής νόμιζαν ότι ο κ. Τραμπ «δεν πρόκειται να ασχοληθεί καθόλου με την Ελλάδα και θα άφηνε το ελληνικό πρόβλημα να το λύσει ο κ. Σόιμπλε», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και όλα αυτά επειδή άκουσε τον κ. Θεοδωράκη να του λέει ότι «μπήκατε στον Λευκό Οίκο μόνο για να δώσετε». Οσον αφορά αυτή καθ΄αυτήν τη συζήτηση δεν βγήκε τίποτα το καινούργιο. Ισως ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αντισταθμιστικά, τα οποία και αυτός τα χαρακτήρισε «αμαρτωλά»,και «πηγή της μίζας». Απλώς, όπως σημείωσε, δεν συναινεί αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (που το ζητούσε όμως ως  αντιπολίτευση) αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το θέμα ότι για το θέμα αυτό απαιτείται συζήτηση σοβαρή και σε βάθος.


Τα fake news


Τελικά από μία τέτοια συζήτηση για τα F-16 δεν έλειψαν οι εκατέρωθεν βολές για τα... fake news. Φαίνεται ότι οι επικοινωνιολόγοι του κ. Τσίπρα (όπως επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης) του έχουν επισημάνει ότι κερδίζει  πόντους έναντι των αντιπάλων του, όταν αναφέρεται στα fake news και ο κ. Τσίπρας τα χρησιμοποίησε κατά κόρον, τόσο για να χτυπήσει τη ΝΔ (και τον Αδωνη πάλι) με το θέμα της αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών, όσο και για τη... χολέρα που βρέθηκε στα νοσοκομεία. Του απάντησε όμως ο επικεφαλής του Ποταμιού λέγοντάς του: «Το 2014 χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ο όρος για να χαρακτηρίζετε τις ειδήσεις και να περιγράψετε τα ψέμματα που χρησιμοποιούσατε για τους αντιπάλους σας».

Στο τέλος της συζήτησης υπήρξαν και... συμβουλές προς τον υποψήφιο για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Σταύρο Θεοδωράκη τις οποίες απέστειλε ο Νίκος Παππάς, μέσω ενός tweet του. Σχολιάζοντας την ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού στη Βουλή, στο πλαίσιο της ερώτησής του στον Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την αναβάθμιση των F-16, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τον παρακίνησε να ρίξει μία ματιά στο λήμμα «Γοργοπόταμος», αναφερόμενος στη μοναδική σύμπραξη των αντιστασιακών οργανώσεων ΕΛΑΣ και ΕΔΕΣ την περίοδο της Αντίστασης κατά του γερμανικού ζυγού.Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (7)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Ευτυχώς ! | 28/10/2017 00:56
  "Νομίζετε ότι οι Αμερικάνοι πάσχουν από αμνησία;" ! Μόνον ο θρασύς και αμνήμων κ. Τσίπρας θα απηύθυνε αυτό το ιταμό και προσβλητικό ερώτημα! Αλλά βέβαια από τότε που βγήκε στο "προσκήνιο", έχει πει και έχει κάνει πολύ χειρότερα από αυτό. Κορόιδεψε ασύστολα τους πάντες. Ακόμη και τους συντρόφους του (παρεπιπτόντως απεχθάνομαι ως άκρως υποκριτικό τον όρο). Δεν άξιζε στην Πατρίδα ένας τόσο προπέτης και ιταμός πρωθυπουργός . Όπως όλες οι Γενικές Κατηγορίες έχουν τις διαβαθμίσεις της, έτσι και η Δημοκρατία ως πολίτευμα έχει τις δικές του. Τώρα πλέον βρισκόμαστε στη μορφή που ο Αριστοτέλης την χαρακτηρίζει οχλοκρατία και ο Πλάτων "προϊμιο" της τυραννίας. Λόγω ΕΕ αποφεύγουμε το χειρότερο !
  Έκτωρ
  απάντηση31
   
   
  Ρε θα τσεπώσει τη μίζα των 14% στα 2,4 ΔΙΣ | 27/10/2017 20:28
  Και θα σας αγοράσει μια νύχτα με φεγγάρι! Και θα σας πουλήσει μια μέρα με λιακάδα!!! Κάντε σούμα να βρείτ τι τσεπώνει ο αριστερός σας αρχηγός!! 14 Χ 2,4 ΔΙΣ - εμένα το κομπιουτεράκι μου έσπασε στο τεράστιο ποσό!!!!
  Ψηφίστε τον πάλι!!
  απάντηση20
   
   
  Ημαρτον ! | 27/10/2017 17:26
  Παραπονιέται για fake news ο εφευρέτης των fake news.
  Νικ
  απάντηση40
   
   
  H λυτρωση θα ερθει | 27/10/2017 16:01
  ΜΟΝΟ απο τον Ελληνικο ΛΑΟ !!!
  eva b.
  απάντηση40
   
   
  ‘0χι | 27/10/2017 14:49
  Εσεις νομίζετε ότι οι Έλληνες πάσχουν από αμνησία! Δεν πάσχουν όμως! Και έτσι για να το αποδείξουμε κάντε εκλογές να δείτε ! Όπως λέει και ο σοφός αγγλικός λαός (στη γλώσσα σας) back has the pear the queue!
  Tsiprokio never again!
  απάντηση459
   
   
  Δικαιολογήθηκε... | 27/10/2017 13:58
  ...Δικαιολογήθηκε ότι πήγε εκεί εκπροσωπώντας τη χώρα του και όχι το κόμμα του,... Ενώ σαν τι πήγε; Σαν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ;
  XT
  απάντηση318
   
   
  Καταλαβα καλα;Ρωτα | 27/10/2017 13:07
  ο Μητσοτακης τον Τσιπρα για την επικρατουσα ανομια; Δηλαδη τοσα χρονια στη νδ τι ακριβως εκαναν; Πως προστατεψαν τον θεσμο της τακτικης δικαιοσυνης απ αυτους που σημερα τον διαφεντευουν κι αθωωνουν ολα τα λαμογια; Τι ακριβως εκανε το κομμα του εναντιον ολων αυτων των εισαγγελεων που μας παρεδωσαν απροστατευτους στα λαμογια; Θα ειχαμε ολη αυτη τη διαφθορα αν οι κυβερνησεις ειχαν κυνηγησει τους εισαγγελεις οσο υπηρχε καιρος; Θα κυκλοφορουσαν ελευθερα κι αποθρασυμενα τα λαμογια αν λειτουργουσε η τακτικη δικαιοσυνη;Με ποια...οραματα ασχολειτο το κομμα του και του...διεφυγε να μας προστατεψει;Το οτι ειναι αχρηστοι οι τωρινοι,σημαινει οτι δεν ειναι εκφυλισμενοι οι προηγουμενοι;Αιντες υποκριτες.
  Abdul
  απάντηση1834