Το εγκώμιο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα επέλεξε να πλέξει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του, λέγοντας πως «είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που ακούει», την ώρα που οι συζητήσεις για τη συνεργασία των δύο κομμάτων -στο εσωτερικό του καθενός- είναι έντονες.

«Με τον Αλέξη Τσίπρα αυτά τα δυόμισι χρόνια δεν έχουμε αλλάξει ποτέ μια πικρή κουβέντα. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας πραγματικός ηγέτης. Είναι σε διαφορετικό πολιτικό χώρο από μένα, αλλά είναι ένας ηγέτης που ακούει» σημείωσε μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών και συμπλήρωσε πως «δεν ακούει μόνον εμάς, τους εταίρους στην κυβέρνηση, αλλά ακούει τους πολίτες».

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στα θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν το υπουργείο του, όπως η αναβάθμιση των F-16 και οι συζητήσεις με τις ΗΠΑ για τη Σούδα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει ακόμα καμία συμφωνία.

«Είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης. Ούτε έχουμε υπογράψει τίποτα ούτε έχει προχωρήσει καμία συμφωνία, η οποία έτσι κι αλλιώς θα περάσει από τη Βουλή. Παράλληλα εκφράσαμε την επιθυμία να μας γνωστοποιήσουν τιμές ενός αεροσκάφους νέας γενιάς» τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε θέσει μια οικονομική «οροφή» βάσει του προϋπολογισμού και των δυνατοτήτων μας: να αποπληρώσουμε σε 10 με 15 χρόνια ένα ποσό που δεν θα υπερβαίνει το 1,1 δισ. ευρώ».

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι συγκεκριμένο που να έχει υπογραφεί ή να έχει συμφωνηθεί. Η θέληση μας είναι να υπάρχει μια στενότερη συνεργασία, με δεδομένο βέβαια ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να φιλοξενήσει πυρηνικά, ότι οι ελληνικές βάσεις δεν θα χρησιμοποιηθούν για επίθεση σε τρίτη χώρα» ανέφερε ο ΥΠΕΘΑ για το θέμα των συζητήσεων που είχε στις ΗΠΑ για το θέμα της βάσης της Σούδας.

Όσον αφορά στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «στη ΝΔ ουσιαστικά ασκεί εξουσία η ακροδεξιά του ΛΑΟΣ και ο κ. Μητσοτάκης έχει μετατραπεί σε επίτιμο πρόεδρο».