Οι αλλαγές στην Ευρώπη πρέπει να γίνουν με τη συμμετοχή των πολιτών, «η είδηση είναι ότι μέχρι τον Ιούνη, παρά τις διαφωνίες μας, πρέπει να πάρουμε απόφασεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά το πέρας της συνόδου κορυφής της ΕΕ, και επανέλαβε ότι όλοι έχουν καταλάβει πως εάν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε.

«Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για τον μετασχηματισμό και το μέλλον της Ευρώπης, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το Brexit και το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και τη σχέση ΕΕ-Τουρκίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά το πέρας της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, μαζί με τους ομολόγους του της Ιταλίας και της Ισπανίας κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τις προσφυγικές ροές, ενώ για την Τουρκία σημείωσε ότι αποφασίστηκε να κρατήσει η Ευρώπη μία στάση ψύχραιμη αλλά αυστηρή απέναντι στην Άγκυρα, αναφορικα με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Σχετικά με το Brexit, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αναγνωρίστηκαν σημαντικά βήματα, αλλά ακόμη έχουν να γίνουν πολλά. Όπως πρόσθεσε, «η στάση μας απέναντι στον βρετανικό λαό δεν είναι τιμωρητική», «μας ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα»