Από τη στιγμή που συμφωνήθηκε η ημερομηνία των εκλογών ήταν θέμα χρόνου, η επιτροπή Αλιβιζάτου να κλείσει και τις τελευταίες εκκρεμότητες της διαδικασίας για την εκλογή επικεφαλής στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Στην χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής οριστικοποιήθηκε ότι θα υπάρξουν δύο debates μεταξύ των υποψηφίων. Θα διεξαχθούν σε στούντιο της ΕΡΤ και θα μεταδοθούν μετά το βραδυνό δελτίο ειδήσεων. Το πρώτο, θα διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου και οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων των περιφερειακών μέσων. Το δεύτερο θα διεξαχθεί στις 6 Νοεμβρίου και οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων καναλιών της Αθήνας. Η επιτροπή κατέθεσε στους υποψηφίους μια λίστα με προτεινόμενους δημοσιογράφους, προς διαβούλευση.

Σε ότι αφορά τον αριθμό των εκλογικών κέντρων για το οποίο η Χαρ. Τρικούπη εξαπέλυσε βολές κατά του Ν. Ανδρουλάκη και Γ. Καμίνη, λέγοντας ότι προσπαθούν να περιορίσουν τα εκλογικά κέντρα τελικά θα είναι 585, μακριά από τα 800 που θα ήθελε η πλευρά Γεννηματά. Τα εκλογικά τμήματα θα φτάσουν τα 1200.

Για τους προσερχόμενους στις κάλπες θα δημιουργηθούν δύο λίστες. Στη μια θα συμπεριλαμβάνονται όσοι θελήσουν να είναι μέλη του νέου φορέα και στην άλλη όσοι θελήσουν απλά να λάβουν μέρος στη ψηφοφορία. Οι λίστες θα είναι διαθέσιμες στους υποψήφιους στην περίπτωση που θελήσουν να υποβάλλουν ενστάσεις. Το θέμα είχε διχάσει και η Χαρ. Τρικούπη ζητούσε να έχουν τα κόμματα τις λίστες των συμμετεχόντων και για λόγους διαφάνειας αλλά στο θέμα αυτό ο κ. Αλιβιζάτος ήταν αμετακίνητος.

Σε ότι αφορά το τεχνικό μέρος, η πρώτη δοκιμή του συστήματος της on line σύνδεσης των τμημάτων θα γίνει στις 29 Οκτωβρίου και θα αφορά περί τα 150 εκλογικά κέντρα. Η γενική δοκιμή θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου.

Το κόστος της συμμετοχής στην ψηφοφορία θα είναι 3 ευρώ. Τα εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ ενώ στην Αθήνα, λόγω του Μαραθωνίου μέχρι τις 9.