Μια από τις πλέον σικάτες εμφανίσεις της έκανε η σύντροφος του Πρωθυπουργού Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα στην οικία του Αμερικανού αντιπροέδρου. Γενικά όμως η κυρία Μπαζιάνα κέρδισε τις εντυπώσεις σ΄όλη τη διάρκεια της παραμονής της ελληνικής αντιπροσωπείας και στο Σικάγο, αλλά και στην Ουάσιγκτον. Με το χαμόγελό της, την απλότητά της, τις γνώσεις της και κυρίως με τις ενδυματολογικές της επιλογές, στάθηκε με αξιοπρέπεια δίπλα στον σύντροφό της πρωθυπουργό.
Κυρίως όταν επισκέφθηκε την οικία του αμερικανού αντιπροέδρου, όπου την υποδέχτηκε η Κάρεν Πενς καθώς η Μελάνια Τραμπ (πρώτη κυρία των ΗΠΑ) βρισκόταν εκτός Ουάσινγκτον και έτσι δεν μπορούσε να την υποδεχτεί στον Λευκό Οίκο. Εκείνη την ώρα στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ έκλεινε συμφωνίες δισεκατομμυρίων για τα μαχητικά αεροσκάφη και έδινε υποσχέσεις για τη στήριξή του τόσο για το χρέος όσο και για αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.
Καμία σχέση η εμφάνιση της κυρίας Μπαζιάνα στην Ουάσιγκτον με την εικόνα που έδωσε στην Κίνα. Αυτή τη φορά φάνηκε να είχε προσέξει την εμφάνισή της λεπτομερώς. Ετσι επέλεξε ένα λευκό ταγιέρ του Οίκου Laskaris, με μία μαύρη ζώνη και εντυπωσιακές γόβες. Αλλωστε, όπως έλεγαν εδώ στην Αθήνα οι Συριζαίοι, και μια αριστερή κυρία δικαιούται να έχει εκπληκτικές γόβες όταν επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο. Ηταν κλασικές δίχρωμες, ψιλές με μοντέρνα αίσθηση, γνωστού ιταλικού οίκου.
Ξεναγήθηκε στην επίσημη κατοικία του αντιπροέδρου, ενημερώθηκε για την ιστορία του κτιρίου, υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών και απόλαυσε τον καφέ με τα βουτήματα που της πρόσφερε η κυρία αντιπροέδρου στους λευκούς καναπέδες.