Σε χρόνο που δεν θα απέχει σημαντικά από τις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί ( 5 και 12 Νοεμβρίου, θα στηθούν τελικά οι κάλπες για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Την Παρασκευή, η επιτροπή Αλιβιζάτου αφού εξέτασε τις προσφορές που είχαν κατατεθεί, φαίνεται ότι καταλήγει σε μια συνδυαστική πρόταση των εταιριών wind και ots που θα αναλάβουν από κοινού την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, με κόστος που κυμαίνεται περί τις 400 χιλιάδες ευρω.

Η επιτροπή εξουσιοδότησε τον Νίκο Αλιβιζάτο να έλθει σε επαφή με τις εταιρίες προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Εξασφαλίζεται έτσι, έτσι, το βασικό ζητούμενο που έθεταν οι υποψήφιοι για την on line διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων.

Σε ότι αφορά το χρόνο, η ots στην προσφορά της επεσήμανε ότι μπορεί να είναι έτοιμη στις 5 Νοεμβρίου. Ωστόσο δεν αποκλείεται για τεχνικούς λόγους να υπάρξει μια αναβολή για το τέλος Νοεμβρίου ή το αργότερο αρχές Δεκεμβρίου.

Το θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας δεν συζητήθηκε εκτενώς. Το ζητούμενο ήταν να προχωρήσει η on line διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Σταύρου Θεοδωράκη δήλωσε ότι στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής θα καταθέσει πλήρη πρόταση για τη διεξαγωγή της.

Η ανακοίνωση της επιτροπής Αλιβιζάτου

«Κατά την σημερινή συνεδρίασή της, η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών & Δεοντολογίας διαπίστωσε ότι και οι 10 υποψήφιοι για εκλογή ως επικεφαλής του νέου πολιτικού κόμματος υπέβαλαν τον ελάχιστο προβλεπόμενο αριθμό υπογραφών υποστήριξης και επικύρωσε τις υποψηφιότητές τους.

Έτσι, υποψήφιοι κατά την προσεχή εκλογή θα είναι (κατ’ αλφαβητική σειρά) οι κκ. Νίκος Ανδρουλάκης, Kωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης.

Κατά τα λοιπά, η Επιτροπή αποφάσισε την ανάθεση του έργου της διοργάνωσης της on line ψηφοφορίας σε κοινοπρακτικό σχήμα από εταιρίες που είχαν υποβάλει σχετική προσφορά και εξουσιοδότησε τριμελή επιτροπή υπό τον πρόεδρό της να διαπραγματευθεί τους ειδικότερους όρους της σύμβασης που θα υπογραφεί.

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2017»