Αναταράξεις αναμένεται να προκαλέσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η συνέντευξη Τύπου που διοργανώνει το μεσημέρι της Πέμπτης η Σοσιαλιστική Τάση και ο ευρωβουλευτής Κ. Χρυσόγονος.
Σύμφωνα με πληροφορίες και με τα όσα αναφέρουν συνομιλητές του ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες, ο κ. Χρυσόγονος μελετά εδώ και καιρό το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησής του από τη ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τις ίδιες πηγές, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και επιδρά ως αφορμή για την πιθναλογούμενη απόφαση του κ. Χρυσόγονου είναι πλέον η στενή σχέση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα με τους ΑΝΕΛ και τον Π. Καμμένο.
Εν αναμονή των ανακοινώσεων του ευρωβουλευτή – προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ – υπενθυμίζεται ότι προσφάτως η Σοσιαλιστική τάση είχε ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση για αρκετές επιλογές της, όπως την «αδικαιολόγητη» καθυστέρηση της επένδυσης στο Ελληνικό, την αντιπαράθεση με τη Δικαιοσύνη, τα ευχολόγια χωρίς πρακτικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη.
Επιπλέον είχε ζητήσει την διεξαγωγή καταστατικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ εντός του 2017, με θέμα την αλλαγή καταστατικού και την εκλογή οργάνων και προέδρου του κόμματος από την βάση.