Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς με τους δέκα υποψηφίους να καταθέτουν στο γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου το φάκελο με τις υπογραφές στήριξης τους. Ωστόσο, παραμένει αδιευκρίνιστο αν οι υποψήφιοι καλούνται να πάρουν μέρος σε ένα αγώνα δρόμου με τερματισμό τις 5 Νοεμβρίου ή αν θα συμμετάσχουν σε ένα μαραθώνιο που θα φτάσει ακόμα και το Φεβρουάριο.

Η απαντητική επιστολή της Vodafone και η αδυναμία της να στήσει εκλογές πριν από τις4 Φεβρουαρίου έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα που αν και αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία, έχουν προκαλέσει αναταραχή και αμηχανία.

Η Φώφη Γεννηματά, προχώρησε σε επίδειξη ισχύος, καταθέτοντας υπογραφές 12.500 πολιτών, που αποτελούν το αρχικό εθελοντικό δίκτυο στήριξης της υποψηφιότητας της. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι αρχικές 1.200 υπογραφές νέων ανθρώπων γεννηθέντων μετά από το 1981.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε συνολικά 5.000 υπογραφές από την Ελλάδα, καθώς και 300 υπογραφές από Έλληνες του εξωτερικού, για να συμβολίσει το αίτημά τους να μπορούν να ψηφίζουν εξ αποστάσεως. Αναλυτικά οι 2.000 υπογραφές είναι από την Αττική, 1000 από την Μακεδονία, 1000 από την Κρήτη και 1000 από τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας. «Είμαστε μπροστά σε μια θετική προοδευτική έκρηξη. Τα μικρά προβλήματα θα ξεπεραστούν και σύντομα οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν την ηγεσία του προοδευτικού Κινήματος» δήλωσε μετά τη συνάντηση του με τον Νίκο Αλιβιζάτο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε 1.700 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του. Πρόκειται, όπως αναφέρουν συνεργάτες του για μικρό μέρος των χιλιάδων υπογραφών που συλλέχθηκαν απ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας αλλά και από Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό και οι οποίες «αποτυπώνουν τη μαζική, εθελούσια δημόσια στήριξη.» Ο Γιώργος Καμίνης κατέθεσε 1500 υπογραφές, Γιάννης Μανιάτης 1250και ο Γιάννης Ραγκούσης 1300 και περί τις 2000 υπογραφές κατέθεσε ο Απ. Πόντας. Ο Κ. Γάτσιος κατέθεσε 4.632 υπογραφές από όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Τα βλέμματα όλων στρέφονται στην απάντηση που αναμένει ο Νίκος Αλιβιζάτος από τις άλλες δύο εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί η on line διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων να γίνει με κόστος μικρότερο του 1 εκατομμυρίου που ζήτησε η Vodafone και σε χρόνο που δεν θα απέχει από τις 5 Νοεμβρίου, οπότε και έχει ανακοινωθεί ότι θα στηθούν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο. Από στελέχη της επιτροπής εκφράζεται η αισιόδοξη εκτίμηση ότι θα βρεθεί λύση που θα επιτρέπει την ηλεκτρονική διασύνδεση των τμημάτων (χωρίς την προϋπόθεση αυτή είναι αδύνατο να υπάρξει ψηφοφορία) και την διεξαγωγή των εκλογών το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.