από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 
 

Κεντροαριστερά: Στον αέρα η εκλογή αρχηγού

Η επιστολή Vodafone - Δεν προλαβαίνει να κάνει τις εκλογές στις 5 και 12 Νοεμβρίου - Αρνητική απάντηση στην εξ αποστάσεως ψήφο - Δήλωση Στ. Θεοδωράκη - Η δήλωση Αλιβιζάτου
Κεντροαριστερά: Στον αέρα η εκλογή αρχηγού
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Νέα δεδομένα που απειλούν να ανατινάξουν την διαδικασία εκλογής αρχηγού στην Κεντροαριστερά, δημιουργεί η απαντητική επιστολή της Vodafone, που έφτασε το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου.

Ο κ. Αλιβιζάτος ενημέρωσε τους υποψηφίους αρχηγούς ότι η προσφορά της εταιρίας αφορά μόνον την on line διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, με διεξαγωγή ψηφοφορίας «δια ζώσης». Η κάλπες μπορούν να στηθούν το νωρίτερο τον προσεχή Φεβρουάριο. Το κόστος ανέρχεται στα 900.000 € συν Φ.Π.Α. Η προσφορά της εταιρίας δεν αναφέρει ο,τιδήποτε για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία.

Ο κ. Αλιβιζάτος έχει ήδη επικοινωνήσει με τις εταιρίες WIND και ΟΤΕ, από τους προέδρους των οποίων ζήτησε να τον ενημερώσουν έως το βράδυ της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου, αν μπορούν και, βεβαίως, αν ενδιαφέρονται να αναλάβουν το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων, με ψηφοφορία “δια ζώσης” και μόνον, κατά τις υποδειχθείσες ημερομηνίες (5 και 12 Νοεμβρίου) και με ποιους οικονομικούς όρους.

Μετά την παραλαβή της επιστολής Αλιβιζάτου στα επιτελεία των υποψηφίων επικράτησε αναταραχή και αμηχανία. Η Χαρ. Τρικούπη, έθετε το ερώτημα γιατί ένα έργο για το οποίο στις εκλογές της ΝΔ χρειάστηκαν 22 μέρες τώρα απαιτούνται 5 μήνες. Από άλλα επιτελεία μεταδιδόταν μια έκπληξη για το τίμημα που είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που ζητήθηκε από τη ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση κοινός τόπος ήταν ότι οι κάλπες δεν μπορούν να στηθούν τον Φεβρουάριο αλλά ούτε και μπορούν να γίνουν χωρίς την on line διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά και την απάντηση των δύο εταιριών είναι πολύ πιθανό το γόρδιο δεσμό να προσπαθήσουν να λύσουν οι υποψήφιοι αρχηγοί σε συνάντηση που θα έχουν με τον Νίκο Αλιβιζάτο.

Ανακοίνωση Αλιβιζάτου


«Απαντώντας στην από 6.9.2017 επιστολή του κ. Ν.Κ. Αλιβιζάτου, εταιρία VODAFONE απέστειλε σήμερα προς την Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας την προσφορά της για την διεξαγωγή της εκλογής προς ανάδειξη του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα. Η προσφορά της εταιρίας περιορίζεται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων και την κάλυψη «δια ζώσης» ψηφοφορίας, με πλησιέστερη ημερομηνία την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου 2018 και κόστος 900.000 € + ΦΠΑ.

Ο κ. Αλιβιζάτος αναμένει τις προσφορές των εταιριών ΟΤΕ και WIND, προς τις οποίες έχει ήδη απευθυνθεί, ζητώντας τους να διευκρινίσουν αν μπορούν να εξασφαλίσουν τα ανωτέρω κατά τις υποδειχθείσες ημερομηνίες, δηλαδή στις 5 και 12 Νοεμβρίου 2017, και με ποιο κόστος
».

Δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη


Ο δρόμος για το νέο προοδευτικό Κίνημα έχει ήδη χαραχθεί. Οποιεσδήποτε καθυστερήσεις, ατέλειες, τεχνικές δυσκολίες δεν αναιρούν τη μεγάλη μας απόφαση. Αντιθέτως, αν τις χειριστούμε με προσοχή και ενότητα μπορούμε σύντομα να εξασφαλίσουμε στους πολίτες μια ανοιχτή, σύγχρονη και ταυτοχρόνως αδιάβλητη διαδικασία που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στη χώρα μας.

Παρακολουθώ και ενισχύω τις προσπάθειες του καθηγητή Νίκου Κ. Αλιβιζάτου και των στελεχών που έχει επιλέξει για την επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων. Περιμένουμε τις προτάσεις όλων όσοι μπορούν να αναλάβουν - και να εγγυηθούν - το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων και την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία. Και σύντομα, όταν έρθει η ώρα, θα είμαστε σε θέση, όλοι οι υποψήφιοι, να υιοθετήσουμε την τεχνικά αρτιότερη λύση που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ισχυρού ενιαίου φορέα.

Παρέμβαση Νίκου Ανδρουλάκη


Παρέμβαση στο θέμα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην Κεντροαριστερά, έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην ΕΡΤ – 3. Μετά την επιστολή της Vodafone στην επιτροπή Αλιζιβάτο, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε τα εξής:

«Πρόκειται για τεχνικά θέματα που δεν αφορούν τους πολίτες. Οποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, το ενδιαφέρον θα είναι να υπάρξει μια ενωμένη και ισχυρή Κεντροαριστερά.

Μεγιστοποιείται ένα ζήτημα το οποίο είναι τεχνικό. Τις εκλογές δεν τις έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ αλλά η επιτροπή Αλιβιζάτου η οποία και κάνει προσπάθειες. Υπερασπίζομαι την παρουσία του κ. Αλιβιζάτου και θεωρώ ότι μπορεί να εγγυηθεί αυτή τη διαδικασία. Εάν δεν μπορεί να γίνει στις 5 Νοεμβρίου, ας γίνει λίγο μετά.

Τον πολίτη τον ενδιαφέρει αν εμείς έχουμε να πούμε κάτι. Για τους φόρους, για την ανεργία των παιδιών του, για όσους έφυγαν στο εξωτερικό και για όσους έμειναν εδώ.

Ο στόχος δεν είναι οι ημερομηνίες ή ο αριθμός των υποψηφίων. Ο στόχος είναι την επόμενη ημέρα των εκλογών να υπάρξει μια ισχυρή ηγεσία που θα οδηγεί σε ένα ιδρυτικό συνέδριο της ενωμένης Κεντροαριστεράς, για να τελειώνουμε μ’ αυτόν τον μικρό δικομματισμό».


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κεντροαριστερά: Συγκέντρωσαν τις υπογραφές οι Μανιάτης και Πόντας 
Κεντροαριστερά: Ψάχνουν λύση στο πότε και πως θα γίνουν οι εκλογές 
 
 
σχόλια (5)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Μη στριμόχνεστε. Όλοι θα ψηφίσετε. | 22/09/2017 18:51
  Το μόνο πρόβλημα είναι η κοσμοσυρροή. Με την τηλεψηφοφορία θα μπορούσανε να εκφραστούν ακόμη και τα καγκουρό από την μακρινή Αυτραλία. Εάν μάλιστα υιοθετηθεί να ψηφίσουν τα ανήλικα, οι γάτες και οι σκύλοι δεν θα τελειώσουμε την καταμέτρηση ούτε και μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Αυτά είναι τα ουσιαστικά προβλήματα που δεν προλαβαίνει να επιλύσει η VODAFON.
  αααχ... ξαλάφρωσα
  απάντηση02
   
   
  Εκλογή με κάλπη | 22/09/2017 09:39
  Τα πράγματα είναι απλά! Οι εκλογές μπορούν να γίνουν με τον παραδοσιακό τρόπο, με κάλπη. Στις εθνικές εκλογές έτσι ψηφίζουμε όλοι. Με αυτόν τον τρόπο εκλέχτηκε δήμαρχος ο Καμίνης, βουλευτής ο Θεοδωράκης, ευρωβουλευτής ο Ανδρουλάκης... Κανείς δεν εμπόδισε τους οπαδούς τους να ψηφίσουν! Η ηλεκτρονική διασύνδεση στις κάλπες είναι απαραίτητη για να μην υπάρξουν παρατράγουδα. Αλλά μέχρι εκεί. Όπως έγινε στη ΝΔ, όπου το σύστημα στήθηκε μέσα σε ένα μήνα. Όλοι όσοι στηρίζουμε την Κεντροαριστερά θα στηθούμε στη σειρά και θα ψηφίσουμε. Και θα είμαστε πολλοί...
  Αθηναίος πολίτης
  απάντηση85
   
   
  ΛΑΜΟΓΙΑ του Κερατά! | 22/09/2017 02:33
  όταν έχουν μαζευτεί σε έναν πολύ μικρό χώρο(5 με 6%)το 95 % τον λαμόγιων της μεταπολίτευσης ,είναι επόμενο να μην εμπιστεύεται ΚΑΝΕΝΑΣ!! ΚΑΝΕΝΑΝ!!Αυτά τα Αριστερά τσουτσέκια είναι σε θέση να κλέψουν την σύνταξη της μάνας τους για να ποιούν το Φρέντο καπουτσίνο τους σε ένα κοσμικό μαγαζί και να κάνουν έτσι το εφέ τους,στις ψήφους θα κωλώσουν;;
  Δημήτρης Χατζησάββας-Κιλκίς
  απάντηση813
   
   
  Για γέλια ή για κλάματα;... | 21/09/2017 20:55
  Για στάσου βρε Σταύρο: ποιός δηλαδή "δρόμος για το νέο Προοδευτικό Κίνημα έχει ήδη χαραχθεί"; Ποιός είναι αυτός ο δρόμος που "θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ισχυρού ενιαίου φορέα";...Γιατί εμείς δεν είδαμε ακόμα καμιά προσπάθειά σας για δημιουργία ούτε κάποιου "νέου", ούτε "ενιαίου", ούτε "ισχυρού" φορέα!... Αν εννοείς αυτά τα μικροπολιτικά τσακώματά σας για το ποιός θα γίνει ο "αρχηγός" που θα μάς .δημιουργήσει αυτό το 'νέο", το "ισχυρό" και προ παντός το "ε ν ι α ί ο", ε... εδώ πια, ή κλαίνε ή γελάνε!... Ή καλύτερα ... κλαίνε οι οπαδοί και γελάνε οι άλλοι!... Κάντε ΠΡΩΤΑ το ΝΕΟ και ενιαίο κόμμα... Οι δημοσκοπήσεις θα ανεβάσουν τον πήχη του σε μια από τις δύο πρώτες θέσεις!...
  Τισούτος
  απάντηση141
   
   
  Φωτογραφία | 21/09/2017 16:40
  Απολαύστε όλους αυτούς τους χασομέρηδες που έχουν και "όραμα"!! Χαχαχα.
  Παναγής
  απάντηση138