από metereologos.gr
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
 
 

Τι επιδιώκει, τι φοβάται ο Τσίπρας

Τα σχέδια για την οικονομία, η μάχη με τον Μητσοτάκη και η διεκδίκηση του χώρου της Κεντροαριστεράς
Τι επιδιώκει, τι φοβάται ο Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι οι οικονομικές συνθήκες βελτιώνονται και ότι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ελευθέρωσε τη χώρα από τα δεσμά της καχυποψίας και δημιούργησε προϋποθέσεις ανάκαμψης και εξόδου από την κρίση
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Οσοι τούτο τον καιρό έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό αισθάνονται τη διαφορά. Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει πιο σταθερός, πιο ήρεμος και σίγουρα πιο έμπειρος απ' ό,τι στο παρελθόν. Η ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας άλλωστε δεν έχει καμία σχέση με τον ρόλο του ηγήτορα της αντιπολίτευσης και η αλλαγή πεδίου από τη διεύθυνση ενός κόμματος στη διαχείριση των υποθέσεων ενός ολόκληρου λαού είναι άλλη κατάσταση, πολύ πιο απαιτητική και απείρως συνθετότερη.

Δοκιμάστηκε, όπως συνηθίζει να λέει ο ίδιος στους συνομιλητές του, σε πάμπολλα μέτωπα, εγχώρια και διεθνή, τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Διήλθε από Συμπληγάδες είναι αλήθεια, και αυτό γίνεται φανερό από την πρώτη στιγμή.

Η οικονομία θα κρίνει τα πάντα

Ο Πρωθυπουργός έχει λειανθεί από την τριβή με τα προβλήματα της χώρας, η ματιά του είναι συνολικότερη, οι διεθνείς συσχετισμοί καθοδηγούν πλέον τη σκέψη του, επιδρούν και ενσωματώνονται στη στρατηγική και στον σχεδιασμό του, χωρίς αυτό ωστόσο να σημαίνει ότι έχει απομακρυνθεί από τις βασικές πολιτικές αρχές και τον κυρίαρχο κύκλο των ιδεών και αντιλήψεων που όριζαν την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του.

Σίγουρα πάντως δείχνει πιο ευέλικτος και πιο ώριμος. Και, το κυριότερο, αντιμετωπίζει την πρόκληση της διακυβέρνησης ως μαραθώνιο δρόμο, όπου δοκιμάζονται οι αντοχές, τα σχέδια και οι ιδέες βεβαίως. Ο κ. Τσίπρας έχει πεισθεί πια ότι όλα θα κριθούν στο πεδίο της οικονομίας. Θεωρεί ότι οι οικονομικές συνθήκες βελτιώνονται σταθερά, ότι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ελευθέρωσε τη χώρα από τα δεσμά της καχυποψίας και της αμφισβήτησης, και δημιούργησε προϋποθέσεις ανάκαμψης και εξόδου από την κρίση.

Μετρά και ξαναμετρά τις επιδόσεις της οικονομικής πολιτικής και υπολογίζει ότι η χώρα ξεφεύγει από τον κύκλο της ύφεσης και δείχνει πως μπορεί να εισέλθει σε βιώσιμο αναπτυξιακό κύκλο. Γι' αυτό και δεν θέλει να διαταράξει επ' ουδενί την πορεία που ξεκίνησε μετά το Eurogroup της 15ης Μαΐου. Θα επιμείνει έτσι στην ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, αποφεύγοντας τα λάθη και τις άγονες συγκρούσεις της προηγούμενης.

Σκοπός του είναι να φθάσει στη νέα χρονιά με το πεδίο καθαρισμένο, ώστε να έχει τον χρόνο να προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ρύθμιση του χρέους. Προσβλέπει σε μια καθαρή ποσοτικοποίηση της ρύθμισης, η οποία θα επιβεβαιώνει τη βιωσιμότητα του χρέους και θα διευκολύνει πραγματικά την επανένταξη της ελληνικής οικονομίας στο διεθνές οικονομικό σύστημα.

Το ΔΝΤ και οι εμμονές των δανειστών

Αναγνωρίζει βεβαίως τις δυσκολίες, αντιλαμβάνεται τα εμπόδια που μπορεί να θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά θέλει να εκμεταλλευθεί στον μέγιστο βαθμό την πίεση που μπορεί να ασκήσει το IMF στους ευρωπαίους δανειστές για μια γενναιότερη διευθέτηση.

Αξιολογεί βεβαίως τη σκληρή, σχεδόν μονολιθική και εμμονική στάση του κ. Τόμσεν, ξέρει τις απαιτήσεις του για νέα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών λόγω των «κόκκινων» δανείων, αποδέχεται ως έναν βαθμό την αδυναμία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος να ανταποκριθεί με ταχύτητα στην επίλυση του επίμαχου αυτού θέματος, θέλει και ο ίδιος να επιταχυνθεί η εξυγίανση του τραπεζικού τομέα, αλλά μπορεί επίσης να αντιληφθεί πόσο επιβαρυντική θα αποδειχθεί ενδεχόμενη επικράτηση των απόψεων του εμμονικού δανού οικονομολόγου, ο οποίος είδε τη φήμη του να καταρρακώνεται από τις αλλεπάλληλες αστοχίες του και επιζητεί τώρα κάποιου είδους επιβεβαίωση.

Ακόμη κατανοεί ότι το όλο ζήτημα σταθεροποίησης και ανάκαμψης της οικονομίας απαιτεί πειθαρχίες από την πλευρά της κυβέρνησης, αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που προσθέτει η παρατηρούμενη εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών, αλλά θα επιμείνει έχοντας ως εγγύηση το δίδυμο Τσακαλώτου - Χουλιαράκη, που παρακολουθεί συστηματικά και οργανωμένα τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών.

Προσβλέπει ταυτόχρονα στις ευρωπαϊκές εξελίξεις μετά τις γερμανικές εκλογές. Υπολογίζει στη ζωντάνια του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο θεωρεί δυναμικότερο του Ολάντ, και ελπίζει ότι επανεκλεγόμενη η Ανγκελα Μέρκελ θα φροντίσει περισσότερο την υστεροφημία της ως ευρωπαίας πολιτικού, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Οι ευκαιρίες και ο χρόνος των εκλογών

Ο Πρωθυπουργός εκτιμά ότι θα υπάρξουν ευκαιρίες για την Ελλάδα στον βαθμό που επιβεβαιωθούν οι παραπάνω εκτιμήσεις. Και αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος κινητοποίησης της ελληνικής πλευράς προς την κατεύθυνση κάλυψης των υποχρεώσεων που πηγάζουν από το πρόγραμμα στήριξης όλων των προηγούμενων χρόνων.
Βάσει των παραπάνω στοχεύσεων, ο Πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται τη θητεία του ως μαραθώνιο δρόμο. Επιμένει έτσι στους συνομιλητές του ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, σχεδόν δεσμεύεται πως οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019, σημειώνοντας ότι δεν έχει κανέναν λόγο να προσφύγει νωρίτερα στις κάλπες.

Οπως λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια, «όσο απομακρυνόμαστε από την εστία της κρίσης τόσο περισσότερα οφέλη θα αποκομίζει η κυβέρνηση και η θέση της θα ενισχύεται αν όντως διαμορφώσει συνθήκες βιώσιμης ανάκαμψης».
Πράγμα που θα ορίσει και την πολιτική του στάση στο εσωτερικό. Θα επιμείνει έτσι στα ανοίγματα προς τους επιχειρηματίες, αξιοποιώντας τόσο τις αντιθέσεις που αναδεικνύονται τελευταίως όσο και τη διείσδυση των ξένων στα ελληνικά οικονομικά πράγματα. Επίσης θα απευθυνθεί με μεγαλύτερη ένταση στη νέα γενιά μέσω συγκεκριμένων πολιτικών χρηματοδότησης και δημιουργίας περιβάλλοντος ευκαιριών για νέους επιχειρηματίες. Γενικώς επιδιώκει να δημιουργήσει μια βάση εξόδου από την κρίση και έτσι να μετατοπίσει τη συζήτηση για το μέλλον. Το παρελθόν θέλει να το αξιοποιήσει ως βάση απόδοσης ευθυνών για τους προηγούμενους.

«Σπρίντερ που καλείται να τρέξει μαραθώνιο»

Ουσιαστικά ο κ. Τσίπρας θέλει να αποκρούσει στην πράξη όλα τα επιχειρήματα που καθιστούν ισχυρή τη διεκδίκηση της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία. «Ο κ. Μητσοτάκης μοιάζει με έναν σπρίντερ που καλείται να τρέξει μαραθώνιο» λέει ο κ. Τσίπρας και συμπληρώνει ότι «ήδη έχει λαχανιάσει». Κατά τον Πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης δεν θα αντέξει τα δύο χρόνια πολιτικού μαραθωνίου που θα τον υποβάλει.

Μένει βεβαίως να αποδειχθούν πρώτα οι δικές του αντοχές, καθώς στην πολιτική οι σχεδιασμοί δεν είναι πάντα ταιριαστοί με την πραγματικότητα και η στάση των πολιτών δεν ακολουθεί κατ' ανάγκην το σενάριο που κατασκευάζει η κάθε κυβέρνηση.

Από εκεί και πέρα ο Πρωθυπουργός δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τις εξελισσόμενες πολιτικές διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Ο ίδιος δεν κρύβει ότι διεκδικεί τον ευρύτερο χώρο. Γι' αυτό και αποδίδει εξαιρετική σημασία στις σχέσεις που οικοδομεί σταθερά με τον κύκλο της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, η οποία είναι αλήθεια ότι επιζητεί τη συνεργασία μαζί του. Είναι ακριβές άλλωστε ότι γερμανοί και γάλλοι σοσιαλδημοκράτες συνομιλούν περισσότερο μαζί του παρά με τις ηγεσίες των συγγενών ελληνικών εκφράσεων της Σοσιαλδημοκρατίας.

Γι' αυτό άλλωστε έθεσε από τη Θεσσαλονίκη το ερώτημα προς τα πού θα κλίνει το νέο σχήμα της Κεντροαριστεράς, αν δηλαδή θα συγγενεύει με τη δική του Αριστερά ή θα λοξοδρομήσει προς τη Δεξιά. Χαριτολογεί μάλιστα σημειώνοντας ότι «με έναν τρόπο συμμετέχω στις διαδικασίες της Κεντροαριστεράς, χωρίς να διεκδικώ την ηγεσία».
Χωρίς αμφιβολία ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται σκληρός και επίμονος παίκτης. Οσοι τον θεωρούν τελειωμένο ή πιστεύουν ότι θα παραδώσει αμαχητί την εξουσία, πλανώνται πλάνην οικτράν. Κατά πάσα βεβαιότητα θα δώσει σκληρή μάχη και η διεκδίκησή του θα είναι προς όλες τις κατευθύνσεις.

Εχει δε, χωρίς αμφιβολία, χρόνο στη διάθεσή του. Μπορεί πιθανώς να ματαιοπονεί, αλλά σίγουρα θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να μεταβάλει τα εις βάρος του προγνωστικά. Ο καιρός θα δείξει αν μπορεί να πείσει τους Ελληνες ότι ο δικός του δρόμος δεν υπήρξε ζημιογόνος αλλά, αντιθέτως, είναι ασφαλέστερος και αποδοτικότερος.
Προσδοκίες και σχέδια

Ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται σκληρός και επίμονος παίκτης. Οσοι τον θεωρούν τελειωμένο ή πιστεύουν ότι θα παραδώσει αμαχητί την εξουσία, πλανώνται πλάνην οικτράν. Κατά πάσα βεβαιότητα θα δώσει σκληρή μάχη και η διεκδίκησή του θα είναι προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ο κ. Τσίπρας λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι «όσο απομακρυνόμαστε από την εστία της κρίσης τόσο περισσότερα οφέλη θα αποκομίζει η κυβέρνηση και η θέση της θα ενισχύεται αν όντως διαμορφώσει συνθήκες βιώσιμης ανάκαμψης».

Κατά τον πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης δεν θα αντέξει τα δύο χρόνια πολιτικού μαραθωνίου που θα τον υποβάλει.

Ο Πρωθυπουργός για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά χαριτολογεί, σημειώνοντας ότι «με έναν τρόπο συμμετέχω στις διαδικασίες, χωρίς να διεκδικώ την ηγεσία».


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (38)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Βεβαίως | 18/09/2017 22:43
  αφού έσκησε το μνημόνιο - στα τέσσερα - κούρεψε πάνω απ το μισό χρεός, έκοψε φόρους και μοίρασε ψωμί στον κόσμο, τώρα σκέφτεται και το μέλλον. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Τα ίδια ζώα που τον ψήφισαν την πρώτη φορά θα μπορούσαν να το ξανακάνουν.
  Νίκος
  απάντηση910
   
   
   
  οι απαντησεις | 18/09/2017 15:58
  α) επιδιώκει τη δικαια αναπτυξη, την κοινωνική αλληλεγγυη, την εξοδο απο την κρίση και την ανακαμψη του εθνους σε πρωτη φαση, και σε δευτερη φαση να καταφερει να αναμορφωσει την ευρωπη και να αφησει το στιγμα του στο παγκόσμιο γιγνεσθαι ...β) φοβάται οτι θα φαει πολύ ξύλο πριν προλαβει να την κοπανησει
  της αρκουδας που λεμε
  απάντηση441
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ματαιοπονειτε, | 18/09/2017 15:42
  Ο κυβος ερριφθη!!!
  eva b.
  απάντηση280
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Δεν πίστευω στα μάτια μου. | 18/09/2017 14:43
  Με το στόμα ανοιχτό διάβασα το άρθρο σας και ειλικρινά τσιμπιόμουν . Τέτοιο άρθρο για τον Τσίπρα ΟΥΤΕ Η ΑΥΓΗ.
  ale. (ο ανορθόγραφος)
  απάντηση622
   
   
  αφοπλιστική ειλικρίνεια Τσίπρα! | 18/09/2017 13:17
  Χαίρομαι που όπως βλέπω στα σχόλια των αναγνωστών δεν ξεχνούν ούτε τη βλαπτική επίδραση της κυβέρνησης ούτε ευτυχώς και τις δικές σας παλινωδίες. Εκεί που το απογειώσατε πάντως ήταν με την "αφοπλιστική ειλικρίνεια !!!τουΤσίπρα", ευχαριστώ, γέλασα με την καρδιά μου. Θα συνιστούσα για την δική σας υστεροφημία, αν σας απασχολεί καθόλου, να μην εκτίθεστε τόσο στην κατευθυνόμενη από άλλες σκοπιμότητες προσπάθειά σας να παρουσιάσετε πρόσωπα και καταστάσεις κατά το δοκούν. Πολύ εύστοχα σας απάντησε, χωρίς να σας κατονομάσει, ο κ.Πρετεντέρης Υ.Γ Υποτιμάτε το κριτήριο και την μνήμη του αναγνωστικού κοινού της ιστορικότερης εφημερίδας
  mancunian
  απάντηση584
   
   
  αφότου ο μαρινάκης | 18/09/2017 12:11
  πήρε τον ΔΟΛ ξεκίνησα δειλά δειλά να αγοράζω ξανά ΝΕΑ κι ΒΗΜΑ... δυστυχώς, άρθρα όπως αυτό του δήθεν αριστερού Καρακούση, με κάνουν να αναθεωρώ... ποτέ ξανά ΒΗΜΑ όσο παραμένει εκεί ο απολογητής του τσίπρα
  ok
  απάντηση526
   
   
  ΥΜνείτε αυτόν | 18/09/2017 11:29
  Κε Καρακούση, ανησυχώ πολύ για εσάς, σκεπτόμενος τη νύχτα των εκλογών κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Πώς θα αντέξετε τη συμφορά για το ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του, τον οποίο υμνείτε σταθερά και με συνέπεια. Να είσθε καλά κ. Καρακούση
  Nikolaos
  απάντηση566
   
   
  Ε αφου ειναι καλο παιδι να τον ξαναψηφισουμε | 18/09/2017 11:19
  Τι καλο παιδι!!! Nα τον ψηφισω στις επομενες εκλογες!!! Χαλαλι του τα ψεμματα, τα μνημονια 3 και 3.5, τα capital controls, το ξεπουλημα των τραπεζων, η εξοντωση των ελευθερων επαγγελματιων, η επιστροφη των επιορκων στο δημοσιο, και η διαλυση των πανεπιστημιων. Αφου τωρα εγινε καλο παιδι, χαλαλι τα 85δισ επιπλεον χρεος στη πλατη του Ελληνα, αξιζε το "φροντιστηριο". Ποσο γρηγορα ξεχνατε κ. Καρακουση. Για την ανικανοτητα της κυβερνησης να λυνουν πραγματικα προβληματα στην πραξη τι θα πειτε? Τιποτα δεν εχει να πει ο Συριζα. Τιποτα. Μονο ενα προφιλ μπορει να φτιαξει στον αρχηγο του, και μονο σε αυτο ελπιζει για να σωσει τα ψηφαλακια του.
  AS
  απάντηση583
   
   
   
  Μαρινάκη | 18/09/2017 11:09
  πότε θα διώξεις τον συριζαίο καρακούση;; έλεος, αρκετά πια με την αγιογραφία του τσίπρα...
  green day
  απάντηση5815
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Αξ.κ. Καρακούση, | 18/09/2017 11:03
  τα τελευταία Άρθρα σας δείχνουν, ότι θέλετε να εξυπηρετήσετε ένα μέρος των αναγνωστών ενός πρώην συναδέλφου σας ,ο οποίος έδειχνε κατανόηση για τα ΄΄παιδιά των Εξαρχείων΄΄ και ακόμη ονόμασε ΄΄ φρεσκογεννημένο ήρωα ,έναν νεαρό τραπεζοληστή. Αυτό δεν είναι αξιοκατάκριτο όπως προσπαθούν να παρουσιάσουν αρκετοί συνάδελφοι σχολιαστές. Στο ΔΟΛ υπάρχουν αρκετοί αρθρογράφοι που εξυπηρετούν το δεξιό σπέκτρο, μόνο που εσείς ως Αρχισυντάκτης έχετε ιδιαίτερη ευθύνη και ο τζίρος πρέπει να παίζει τον τελευταίο ρόλο.......
  απόδημος 80ρης
  απάντηση414
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Αφού λοιπόν το παιδαρέλι πλέον ωρίμασε, | 18/09/2017 10:51
  ας το αφήσουμε άλλα 4 έτη στην εξουσία για να θυμηθεί και που βρίσκονται τα Εξάρχεια για να επιστρέψει θριαμβολογώντας. Θα είναι μάλλον και η τελευταία γειτονιά πού δεν θα έχει ακόμη πουληθεί, από φόβο των ΅επενδυτών΅ για τυχόν λοίμωξη. Θα δοθεί έτσι και η ευκαιρία σε μερικούς ΅αρθρογράφους΅ να συνεχίσουν να κάνουν συνοπτικές αερολογίες.
  Michail Leon
  απάντηση486
   
   
  Καλά, πώς τα ξέρετε όλα αυτά εσείς; | 18/09/2017 10:40
  Θα απορεί και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Έτσι ακριβώς εκθειάζατε τις ηγετικές ικανότητες και του ΓΑΠ το 2009. Δεν βλέπετε ότι οι εταίροι μας τον προτιμούν γιατί τους κάνει όλα τα θελήματα; Ένα μόνο δε θα κάνει αυτός και η παρέα του: να προσελκύσουν ξένες, ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Είναι ανάθεμα, κατάρα, γι αυτούς. Θα χάσουν τον έλεγχο του πόπουλου. Και για την αγκύλωσή τους αυτή, να φέρουν ξένες ιδιωτικές επενδύσεις στη Ελλάδα, ούτε λέξη στο κείμενό σας! Ούτε λέξη! Τόσο αντκειμενικός!Κρίμα κ. Καρακούση!
  α.κ.
  απάντηση324
   
   
  Λυπάμαι για τις θέσεις σας κε Καρακούση ! | 18/09/2017 10:40
  ξεχνάτε τα πάντα για το τσίπρας
  athinais
  απάντηση487
   
   
  Τετ α κε | 18/09/2017 09:41
  Μάλλον βρήκατε λάδια από την πετρελαιοκηλίδα κ. Καρακούση και κάνατε αυτό το εντυπωσιακό τετ α κε...
  Νικόλας
  απάντηση577
   
   
  Ματαιοπονείτε κ. Καρακούση... | 18/09/2017 09:09
  'Οσο και αν προσπαθείτε να εξαγνίσετε τον τσίπρα, (απώτερος σκοπός σας είναι να μη κατακτήσει την αυτοδυναμία ο Κυριάκος και η Νέα Δημοκρατία, ώστε να είναι δεκτικοί πιέσεων...), ματαιοπονείτε κ. Καρακούση. 'Εχουμε αντιληφθεί το ύπουλο παιχνίδι σας και θα "σπάσετε τα μούτρα σος", με πάταγο!.Θα ψηφίσουμε ττη Νέα Δημοκρατία με φανατισμό, ώστε να κατακτήσει μια τεράστια αυτοδυναμία!!!
  Νεοδημοκράτης
  απάντηση5814
   
   
  Ο τσίπρας είναι ήδη ένα πολιτικό πτώμα... | 18/09/2017 09:02
  Το οποίο βυθίζεται στην μαύρη κηλίδα του Σαρωνικού κόλπου! Όπως κάθε πτώμα αποσυντίθεται παραγοντας αφόρητη δυσοσμία...
  Δημήτρης
  απάντηση6213
   
   
  Καρακούσης Αντώνης "ΤΟ ΒΗΜΑ" | 18/09/2017 08:25
  Στρίβειν δια του αρραβώνος, όπως έλεγε ο αείμνηστος Στέφανος Στρατηγός.
  Γιώργος
  απάντηση4710
   
   
  Ξαφνικός έρωτας; | 18/09/2017 07:50
  Κύριε Καρακούση τί ξαφνικός έρωτας σας κεραυνοβόλησε; Ο Τσίπρας άλλαξε λοιπόν κι έγινε συνετός και σοβαρός και σκέπτεται και σχεδιάζει και αποσκοπεί και οραματίζεται ... Μα είναι δυνατόν να γράφετε τέτοια άρθρα κ. Καρακούση; το αναγνωστικό κοινό του Βήματος και των Νέων είναι και νοήμονες και και δεν είναι αμνήμονες. Γυρίσατε στην προ 2015 εποχή που φτιάχνατε αγιογραφίες στον Τσίπρα; Δεν μάθατε τίποτε έκτοτε κ. Καρακούση; οι δικές σας περιπέτειες και εν γένει η άλωση του Τύπου δεν σας δίδαξε τίποτα για τον συνετό,σοβαρό δημοκράτη και Ευρωπαϊστή που μας περιγράφετε; Έλεος πια...
  Σχολιαστής
  απάντηση8011
   
   
  Πάμε για εκλογές | 18/09/2017 07:44
  Αφού ο Τσίπρας είναι πια έμπειρος, ώριμος, σταθερός, ήρεμος και έχει αντιληφθεί ότι το παιχνίδι θα παιχτεί στην οικονομία γιατί ανέχεται την κατάσταση στις Σκουριές, στο Ελληνικό, στην Κέρκυρα και όπου αλλού υπάρχει επένδυση? Γιατί καθυστερεί την λύση με τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών οι οποίες κινδυνεύουν από νέα ανακεφαλαιοποίηση και δεν μπορούν να παίξουν το ρόλο του αιμοδότη της οικονομίας? Ο Τσίπρας συνεχίζει και είναι ένας λαϊκιστής. Στο μόνο που συμφωνώ μαζί σας είναι ότι ο Τσίπρας δεν θα παραδώσει εύκολα την εξουσία. Θα προτιμήσει να καταστρέψει τη χώρα παρά να το κάνει. Αυτό που καταλαβαίνω από το άρθρο σας είναι ότι πάμε σε εκλογές. Όποτε αυτές πλησιάζουν γίνεστε θαυμαστής του.
  ΧΒ
  απάντηση709