Ακρογωνιαίος λίθος της προσπάθειάς μας θα είναι οι αρχές που υπερασπίστηκαν διαχρονικά «Το Βήμα» και «Τα Νέα» από την ίδρυσή τους, τόνισε ο πρόεδρος του ομίλου Alter Ego, Ευάγγελος Μαρινάκης, μιλώντας στους εργαζομένους των εφημερίδων και των υπόλοιπων μέσων του ομίλου.
Οπως τόνισε, όπλα μας σε αυτόν τον αγώνα θα είναι:
Η έγκυρη σφαιρική ενημέρωση του Αναγνώστη, που ξανακρατάει «Το Βήμα» και «Τα Νέα» στα χέρια του.
Η υψηλού επιπέδου αρθρογραφία για όλα τα θέματα και ιδιαίτερα για καινούργιες ιδέες, προτάσεις και λύσεις στα περίπλοκα ζητήματα του καιρού μας.
Η απόλυτη ανεξαρτησία από το κράτος και δουλειές που έχουν σχέση με αυτό, καθώς και από ντόπιες ή ξένες ομάδες πίεσης που πολλές φορές βρίσκουν πρόθυμες εφημερίδες, κανάλια και site.
Η απόλυτη διαφάνεια –από την ιδιοκτησία μας, που είναι διαφανής και άμεση, χωρίς περίεργα σχήματα, μέχρι τις απόψεις μας, που τις υποστηρίζουμε ανοιχτά, χωρίς να κρύβουμε από πίσω τους άλλες επιδιώξεις.
Η καλλιέργεια του διαλόγου των ιδεών και των απόψεων μέσα από τις στήλες των εφημερίδων μας.
Στόχος όλων μας πρέπει να είναι:
Να πετύχουμε την αλλαγή και τη διαρκή προσαρμογή των εφημερίδων μας στις νέες συνθήκες της αγοράς της ενημέρωσης.
Να ανταποκρινόμαστε στις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες και προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού.
«Το Βήμα» και «Τα Νέα», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Μαρινάκης, ήταν πάντα το βήμα της Δημοκρατίας, με σταθερότητα και μαχητικότητα, αλλά χωρίς μίσος, λαϊκισμό και φανατισμό. Στους δύσκολους καιρούς στήριξαν το δημοκρατικό φρόνημα του λαού.
Υποστήριξαν θερμά πρωτοβουλίες που εκσυγχρόνισαν την Ελλάδα, όπως η Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση.
Ηταν οι εφημερίδες που εκλαΐκευσαν στην Ελλάδα ιδέες όπως η Προστασία του Περιβάλλοντος, που τότε έδειχναν σχεδόν περιθωριακές και σήμερα αποτελούν κτήμα της πολιτισμένης ανθρωπότητας.
Η Πολιτική, η Παιδεία, ο Πολιτισμός, η Οικονομία και η Επιστήμη καλύπτονται πάντοτε σε ασυνήθιστη για ελληνικές εφημερίδες πληρότητα, ποιότητα και ποικιλία, με τη συμβολή κορυφαίων πνευματικών ανθρώπων που αποτελούν τον κύκλο των συνεργατών τους.
Στόχος μου, κατέληξε, είναι να διασφαλίσω ένα περιβάλλον που, χωρίς παρεμβάσεις, με ανεξαρτησία, προσήλωση, αντικειμενικότητα και μεράκι θα ξεδιπλώνετε τις δυνατότητές σας.
Εχετε το μέσο, έχετε την ευθύνη, διαχειριστείτε τα λοιπόν με τον καλύτερο τρόπο, στην ίδια γραμμή και με τις ίδιες αρχές που πορευτήκατε όλα αυτά τα χρόνια.
Και αποδείξτε για άλλη μια φορά ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα!