Πεποίθηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως μετά την κακή εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ με τις αόριστες τοποθετήσεις του θα φανεί πολύ εύκολα η υπεροχή και η ποιοτική διαφορά της ΝΔ.

Εντούτοις επισημαίνουν πως είναι επιβεβλημένο να καταδειχθεί πως με τις συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις που θα παρουσιάσει στην Έκθεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την έξοδο της χώρας από την κρίση συντάσσεται ολόκληρο το κόμμα. Κάθε σημάδι εσωστρέφειας δηλαδή πρέπει να αφεθεί στην άκρη και να δοθεί προτεραιότητα στη ΔΕΘ και στη μετάδοση του σχεδίου της ΝΔ.

Η κινητοποίηση για συστράτευση και ενότητα είναι εμφανής. Αυτό σηματοδότησε άλλωστε και η σειρά συναντήσεων που είχε τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της ΝΔ με τους πρώην αρχηγούς του κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε πρώτα τον Κώστα Καραμανλή και στη συνέχεια τον Αντώνη Σαμαρά σε μία προσπάθεια να δώσει έμφαση στο κλίμα συναίνεσης της ΝΔ εν όψει της ΔΕΘ. Η ανταλλαγή απόψεων με τους πρώην Πρωθυπουργούς ήταν χρήσιμη – όπως εκτιμούν στην Πειραιώς – και για λόγους εντυπώσεων αλλά και για λόγους ουσίας καθώς Σαμαράς και Καραμανλής έχουν πολλές ΔΕΘ στο ενεργητικό τους. Όλο και κάτι θα έχουν να συμβουλέψουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ανεβαίνει μόλις για δεύτερη φορά σε ΔΕΘ ως αρχηγός κόμματος.

Κατά τα άλλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει και σήμερα στη Θεσσαλονίκη, πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, την τακτική που ακολούθησε και το προηγούμενο διάστημα. Θα έχει συναντήσεις με φορείς και πολλές κοινωνικές ομάδες και νέους προκειμένου να διαμηνύσει ότι η ΝΔ βρίσκεται κοντά στην κοινωνία. Αυτό άλλωστε θα αποτελέσει και έναν από τους βασικούς άξονες της ομιλίας που θα δώσει το Σάββατο το βράδυ στο Βελλίδειο.