Στη Σαλαμίνα βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Σταύρος Θεοδωράκης, με σκάφος του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» την Κυριακή.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ενημερώθηκε εν πλω από τον αρχηγό του Λιμενικού, αντιναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη, ενώ είχε και τηλεφωνική συνομιλία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Κατά την επίσκεψή του στη Σαλαμίνα ο κ. Θεοδωράκης, που συνοδευόταν από τον βουλευτή Γιώργο Αμυρά, συναντήθηκε με τη δήμαρχο Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου και με τοπικούς παράγοντες, ενώ συνομίλησαν με κατοίκους του νησιού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της οικολογικής καταστροφής που έχει προκληθεί από την πετρελαιοκηλίδα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά το τέλος της επίσκεψής του δήλωσε πως πρόκειται για μεγάλο πρόβλημα και ότι οι κάτοικοι είναι πολύ θυμωμένοι γι΄αυτό που συνέβη καθώς ανατρέπει τη ζωή και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. «Μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Κάποια γίνονται με καθυστέρηση, αλλά ο πανικός δεν είναι η λύση. Δεν πρέπει να παραμεληθεί η Σαλαμίνα. Προφανώς υπάρχουν και άλλα μέτωπα, αλλά αυτό το νησί που έχει τόσα προβλήματα και είναι πάντα περικυκλωμένο από πιθανές οικολογικές «βόμβες», θα πρέπει να έχει την προσοχή μας» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.