Την ανάγκη να έχουν περάσει από τα «σκαλοπάτια της καθημερινής οικονομίας» οι άνθρωποι που κυβερνούν σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την επίσκεψή του στη 82η ΔΕΘ.

«Μόνο αν έχεις ανεβάσει ρολά, αν έχεις μείνει άνεργος, αν έχεις παιδευτεί, αν έχεις κάνει και δουλειές του πεζοδρομίου, μπορείς να αντιληφθείς το πώς κινείται η οικονομία. Οι διορισμένοι από τις φαυλοκρατίες των κομματικών στρατών δεν είναι εύκολο να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για την οικονομία» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.


Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς τόνισε ότι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας είναι το «πολύ σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό της που πολλές φορές το βλέπουμε να θριαμβεύει στο εξωτερικό», ωστόσο ανέφερε πως αυτό δεν αρκεί αν δεν υπάρχουν στην κεφαλή της χώρας άνθρωποι που έχουν σχέση με την πραγματικότητα, που αντιλαμβάνονται ότι το μεγάλο ατού της Ελλάδας πέρα από «τη γη και τον αέρα μας» είναι «τα μυαλά και τα χέρια αυτής της χώρας», «αν δεν δώσουμε τη δυνατότητα να υπάρχουν επενδύσεις και να μην προβάλλει το κράτος συνέχεια εμπόδια».

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσον «εμπιστεύεται» τους δείκτες που δείχνουν σημάδια βελτίωσης της οικονομίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «σεβόμαστε τα στατιστικά στοιχεία», όμως σημείωσε ότι η μικρή ανάκαμψη που φαίνεται να υπάρχει «θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη, εάν λαμβάνονταν οι σωστές αποφάσεις στο σωστό χρόνο από την κυβέρνηση», ενώ σχολιάζοντας την πρόσφατη μεταστροφή του Αλέξη Τσίπρα για την αξία της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα υπογράμμισε ότι «τόσα χρόνια λέγαμε στον κ. Τσίπρα ότι πρέπει να είναι φιλικός στην επιχειρηματικότητα, και τελικά τον είδαμε αυτό το φθινόπωρο να επισκέπτεται κάποιες εταιρείες. Αυτά όλα θα έπρεπε να έχουν γίνει πριν καν αναλάβει πρωθυπουργός, για να ξέρει πώς κινείται η πραγματική οικονομία».