Στην «γραμμή» Σταθάκη εμφανίστηκε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτος αναφορικά με την απόφαση της εταιρείας Eldorado να αναστείλει τις εργασίες της στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Μάλιστα απέδωσε την εξέλιξη αυτή ίσως και σε συνεργασία της ΝΔ με την καναδική εταιρεία με στόχο την αποδόμηση του φιλοεπενδυτικού προφίλ που επιχείρησε να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στην ΔΕΘ. Κληθείς από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Ποταμιού Γ. Αμυρά να πάρει θέση, ο κ. Τσακαλώτος τάχθηκε ευθέως με την δήλωση Σταθάκη, ο οποίος επιτέθηκε στην εταιρεία για την απόφασή της. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Βάζει πολύ καλά νομίζω τα θέματα (ο κ. Σταθάκης). Προσπάθησε η ΝΔ σε συνεργασία ίσως και με την εταιρία να δημιουργήσει πρόβλημα αμέσως μετά τη ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε – όχι επενδύσεις – αλλά πώς οργανώνουμε τις επενδύσεις, σε ποιο πλαίσιο, με ποια στρατηγική. Δεν είναι το σημαντικό να έρχεται απλώς ένας μεγάλος επενδυτής και να λέει “αυτό θέλω να κάνω”, αλλά να έχεις στρατηγική, κανόνες και τι φίλτρα για να βγει η χώρα από κρίση χωρίς να γυρίσει στην περίοδο πριν το 2009».

Ο κ. Αμυράς δεν άφησε ασχολίαστη και την ανάρτηση του πρωθυπουργικού συμβούλου Ν. Καρανίκα ο οποίος έγραψε «στα τσακίδια Eldorado και να μην στεριώσεις πουθενά», ρωτώντας τον υπουργό Οικονομικών:

«Εσείς θα βγείτε στο δρόμο να πανηγυρίσετε όπως ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Καρανίκας για τη φυγή της εταιρίας; Είναι θεωρείτε για τα “τσακίδια” όσα είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για τις επενδύσεις; Γιατί μέσα σε μία μέρα ο σύμβουλός του στέλνει …στα τσακίδια όσα είπε ο πρωθυπουργός εκεί».

Καβγάς Τσακαλώτου – Κουτσούκου

Σε καβγά κατέληξε το αίτημα του βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ. Ι. Κουτσούκου προς τον υπουργό Οικονομικών να ενημερώσει την Βουλή για τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν. Ενοχλημένος ο κ. Τσακαλώτος τον παρέπεμψε στο διαδίκτυο προκαλώντας την οργή του.

«Όλα όσα ζητάτε είναι σε δημόσιο χώρο. Είναι εδώ οι συνεργάτες μου, στείλτε κάποιον δικό σας να του εξηγήσουν πώς να τα κατεβάζουν όλα με το πάτημα ενός κουμπιού. Θα ήσαστε πιο χρήσιμος αντί να κουράζετε τη Βουλή», του είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντάς του πως όσα ζητάει θα μπορούσε πολύ εύκολα να τα βρει στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ και της Κομισιόν εάν είχε κάνει τον κόπο να προετοιμαστεί επαρκώς, συγκρίνοντάς τον μάλιστα με …«απροετοίμαστο φοιτητή».

Ο κ. Κουτσούκος έκανε λόγο για θράσος του υπουργού Οικονομικών: «Αντί να ζητήσει μία συγγνώμη που δεν ανταποκρίνεται στις ερωτήσεις μας, μας εγκαλεί γιατί τον ρωτάμε και δεν ξέρουμε λέει από internet. Μπορεί να μην είμαι αγγλοθρεμμένος αλλά γνωρίζω από διαδίκτυο. Αντί να μας εγκαλείτε λοιπόν κάντε τη δουλειά σας και σταματήστε τα ευφυολογήματα και τις υπεκφυγές». Ενώ του συνέστησε να είναι πιο προσεκτικός, καθώς όπως σχολίασε με δηκτικό πνεύμα, εάν ο πρωθυπουργός βρει κάποιον πιο «αγγλομαθή» μπορεί να τον αντικαταστήσει…