Μετά τα μηνύματα στήριξης της Ελλάδας στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, της
ανάπτυξης και της ελάφρυνσης του χρέους, κατά τις συναντήσεις του με τον
πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και την παρουσίαση
του οράματός του για την Ευρώπη από την Πνύκα, ο γάλλος πρόεδρος Μανουέλ
Μακρόν μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα έθεσαν στο
επίκεντρο το ζήτημα των επενδύσεων.

Στον στόχο της αντιμετώπισης της ανεργίας επικέντρωσε ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να μειωθεί στο 21,2% η ανεργία, όμως παραμένει ποσοστό μη αποδεκτό για μια χώρα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη.

Έθεσε έτσι ως πρώτο στόχο την αντιμετώπιση του braind drain. Αυτό θα γίνει μέσα από την αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τις επενδύσεις, την ολοκλήρωση αυτού του τρίτου προγράμματος ώστε «να είναι το τελευταίο και η Ελλάδα να μπορεί να δανείζεται από τις αγορές χρήματος».

Επίσης «μπροστά σε αυτόν τον στόχο πήραμε δύσκολες αποφάσεις, με πολιτικό κόστος, αλλά εμπνεόμενοι από την ελληνική μυθολογία όπως ο Οδυσσέας έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες, έτσι και εμείς προχωρούμε με αποφασιστικότητα για να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για την προσπάθεια δημιουργίας φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος.Τόνισε ότι «σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε τομές», και είπε ότι θέλει να ακούσει τους επιχειρηματίες και να του απαντήσουν δύο βασικά ερωτήματα: Όσοι ήδη επενδύουν στην Ελλάδα, ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και όσοι δεν έχουν επενδύσει ακόμα, ποιος είναι ο λόγος που τους κάνει να είναι επιφυλακτικοί.

Σημείωσε ότι η προσέλκυση επενδύσεων είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους της κυβέρνησης στην προσπάθεια να βγει οριστικά από τα προγράμματα επιτροπείας τον Αύγουστο του 2018. Είπε ότι προσωπικά θα είναι επικεφαλής μιας task force που θα είναι σε θέση, αν καθίσταται ανάγκη, να εξετάζει τις σημαντικές επενδύσεις και να διευκολύνει, όπως μπορεί, την προσπάθεια να υπάρξει μια ισχυρή επενδυτική δραστηριότητα που θα δώσει ισχυρή ώθηση στην ελληνική οικονομία για να ξεπεράσουμε την κρίση.

«Η Ελλάδα είναι μια πραγματική ευκαιρία, μετά από μια τόσο μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια», είπε, τονίζοντας ότι δεν έχει υπάρξει σε άλλη χώρα στην Ευρώπη τόσο μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια σε τόσο μικρό διάστημα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τους Γάλλους επιχειρηματίες να δουν την Ελλάδα ως ένα σημαντικό ελκυστικό επενδυτικό προορισμό -«και γι΄ αυτή σας την επιλογή δεν θα μετανιώσετε».

Αποσπάσματα από την ομιλία Αλ. Τσίπρα: «Η σημερινή συνάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία. Μετά από 7 χρόνια κρίσης που ανέδειξε τις αδυναμίες της Ευρώπης και δημιούργησε προβλήματα στην Ελλάδα, η χώρα μας γυρίζει σελίδα. Η νέα εποχή μας καλεί να σχεδιάσουμε ένα μέλλον πιο δημιουργικό χωρίς τις στρεβλώσεις του παρελθόντος.

Το ίδρυμα που μας φιλοξενεί σήμερα συμβολίζει την επιστροφή της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας στην κανονικότητα γιατί αυτός ο υπέροχος χώρος που στεγάζει την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε στα χρόνια της κρίσης, αποτελεί ένα εξαιρετικά θετικό παράδειγμα για την αρμονική συνεργασία του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, επίσης ότι μπορούν να πραγματοποιούνται μεγάλα έργα στον τόπο και να τελειώνουν στην ώρα τους και να αξιοποιούνται με τον καλύτερο για την κοινωνία τρόπο.

…Στόχος οι νέες θέσεις εργασίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων επιστημόνων δεν μπορεί να ονειρευτεί ότι θα προκόψει στον τόπο μας. Η ανεργία ήταν 27% σήμερα είναι στο 21%. Μεγάλο ποσοστό για μια χώρα στη καρδιά της ευρωζώνης. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την φυγή των νέων στο εξωτερικό. Πρέπει να προσελκύσουμε επενδύσεις.

Μπροστά σε αυτό τον στόχο πήραμε αποφάσεις με πολιτικό κόστος. Σήμερα έχουμε την στήριξη της Γαλλίας να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις. Ελπίζω και στη συμβολή της για να προσεγγίσουμε επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η τοποθεσία μας είναι ένας σημαντικό παράγοντας… Εξίσου σημαντικός και οι νέοι έλληνες επιστήμονες. Ολα τα μακροοικονομικά μεγέθη έχουν βελτιωθεί ουσιαστικά.

Φέτος έχουμε την δυνατότητα να πετύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, πιθανότατα να ξεπεράσουμε το 2%.

Αν ένας στόχος είναι οι μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, για να ένα καλό επιχειρηματικό περιβάλλον, σημαντικός στόχος είναι και η δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων.

Θέλω να ακούσω τους επιχειρηματίες και να μου απαντήσουν δύο βασικά ερωτήματα: Όσοι ήδη επενδύουν στην Ελλάδα, ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και όσοι δεν έχουν επενδύσει ακόμα, ποιος είναι ο λόγος που τους κάνει να είναι επιφυλακτικοί.

Η Ελλάδα είναι μια πραγματική ευκαιρία μετά από μία τόσο μεγάλη προσπάθεια μεταρρυθμιστική. Με κόστος και πληγές κοινωνικές που πρέπει να επουλώσουμε.

Δείτε την Ελλάδα όχι μόνο ως τουριστικό, αλλά και ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».

«Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση», τόνισε από την πλευρά του ο Εμανουέλ Μακρόν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος .

Ο κ. Μακρόν είπε προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι μπορεί να εγγυηθεί τη φιλική στάση της Γαλλίας, τη στήριξη στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει η Γαλλία να βοηθά την Ελλάδα για να βγει από την κρίση και πως οι Γάλλοι επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Γάλλος Πρόεδρος επισήμανε την παρουσία γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, σχολιάζοντας: «Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ», για να υπογραμμίσει ότι θέλει αυτός ο δεσμός να παραμείνει δυνατός. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που ήδη επιχειρούν στη χώρα μας, τόνισε: «Εσείς που είστε χρόνια στην Ελλάδα, θέλω να δώσετε νέα ενέργεια, νέα κινητήρια δύναμη στις επενδύσεις στην Ελλάδα». Πιάνοντας το νήμα και από τα λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε τους Γάλλους επιχειρηματίες να μιλήσουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και πώς μπορεί τόσο η ελληνική όσο και η γαλλική κυβέρνηση να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα εμπόδια.

Αποσπάσματα από την ομιλία Εμ. Μακρόν: Η Ελλάδα πέρασε 7 χρόνια σκληρής κρίσης. Ηταν ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση. Οι γαλλικές επιχειρήσεις δεν την εγκατέλειψε. Η μόνη βιώσιμη στρατηγική είναι αλληλεγγύη. Η ευρωζώνη πρέπει να δείξει αλληλεγγύη, χωρίς αυτή δεν είμαστε πολιτικό σχέδιο.

Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση. Αυτό το κτίριο είναι το σύμβολο σε μια νέα προσπάθεια. Στην διάρκεια της κρίσης σπρώξαμε την Ελλάδα στις μη ευρωπαϊκές επενδύσεις. Θέλουμε τις αμερικανικές και κορεατικές επενδύσεις, αλλά αν δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές επενδύσεις, αυτό σημαίνει ότι οι ευρωπαίοι δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Ευρώπη.

Το θέμα είναι να δράσουμε. Μπορώ να εγγυηθώ την στήριξη της Γαλλίας στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις. Οι γάλλοι επιχειρηματίες θα συμβάλλουν σε αυτό. Σαράντα επιχειρήσεις είναι εδώ και θα συνεχίσουν, ακόμη κι αν δέχονται πιέσεις για το αντίθετο.

Δεν μπορεί ο τουρισμός και οι υποδομές να γίνουν όπως στο παρελθόν. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις καινοτομίες, τις ψηφιακές τεχνολογίες.

Υπάρχουν γαλλικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

Ήμασταν εδώ, είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε… Θέλω να ενισχύσετε και να δώσετε νέα ενέργεια στη Ελλάδα (απευθυνόμενος στους γάλλους επιχειρηματίες)

Total-Suez: Θέλουμε να επενδύσουμε στην Ελλάδα

Το έντονο ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας και της διαχείρισης υδάτων εκφράζουν εκπρόσωποι των κορυφαίων γαλλικών επιχειρηματικών ομίλων, Total και Suez με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Όπως επεσήμαναν στο περιθώριο του ελληνογαλλικού επιχειρηματικού φόρουμ, που διοργανώθηκε σήμερα με την παρουσία του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμ.Μακρόν και του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα, υπάρχει σαφές έδαφος συνεργασίας σε αμφότερους τους τομείς.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Patrick Pouyanne, CEO της TOTAL, «το ενδιαφέρον μας στην Ελλάδα εντοπίζεται σε 4 τομείς. Ο πρώτος εντοπίζεται στην διανομή των πετρελαϊκών μας προϊόντων και ειδικά στην ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς έχουμε ευρύ πελατολόγιο εδώ και είμαστε προμηθευτές σε τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου, ενώ είμαστε διατεθειμένοι να επιδοθούμε σε έρευνες (σ.σ. υδρογονανθράκων)».

Όπως πρόσθεσε, «έχουν υπάρξει ανακαλύψεις στο Ισραήλ, στην Αίγυπτο και στην Κύπρο και θέλουμε να κάνουμε έρευνες στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό έχουμε καταθέσει αίτηση εξασφάλισης των σχετικών αδειών και για αυτό βρίσκομαι εδώ σήμερα».

Αναφερόμενος σε ζητήματα ερευνών, ο επικεφαλής της TOTAL δήλωσε ότι «η φιλοσοφία μας είναι ξεκάθαρη. Δραστηριοποιούμεθα σε κάθε χώρα σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας. Εάν η Κύπρος επιθυμεί να κάνω εξορύξεις, θα κάνω εξορύξεις στην Κύπρο. Εάν η Ελλάδα θέλει να κάνω εξορύξεις, θα κάνω εξορύξεις στην Ελλάδα. Είμαστε μία δημόσια (εισηγμένη) εταιρία, μία εμπορική εταιρία και όχι μία διπλωματική εταιρία. Δεν χρειάζεται να επιλύσουμε κάτι. Πιστεύουμε ότι θα ήταν καλό να διερευνήσουμε το δυναμικό (υδρογονανθράκων) της Ελλάδας, καθώς υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση μίας νέας βιομηχανίας», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Έχουμε έναν ακόμη λόγο (δραστηριοποίησης στην Ελλάδα). Τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και κοιτάμε πολύ σοβαρά τις δυνατότητες ανάπτυξης δραστηριοτήτων στην Ελλάδα για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας. Αιολικής και ηλιακής. Ο τέταρτος λόγος αφορά στο γεγονός ότι η Ελλάδα θα καταστεί ένα είδος ενεργειακού κόμβου. Με φυσικό αέριο να μεταφέρεται από την Αίγυπτο, από την Ρωσία, από την Τουρκία η Ελλάδα θα μπορούσε να καταστεί ένας σημαντικός ενεργειακός κόμβος για φυσικό αέριο. Βλέπετε, λοιπόν, ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για την παρουσία μας στην Ελλάδα, κατέληξε.

Σαφές επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, όμως, εξέφρασε και ο κ.Jean Louis Chaussade, διευθύνων σύμβουλος (CEO) του κορυφαίου επιχειρηματικού ομίλου SUEZ.

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης των εταιριών διαχείρισης ύδατος, επεσήμανε ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αγοράσουμε το μάνατζμεντ αυτών των εταιριών. Συνήθως μπορούμε να αγοράσουμε ένα μικρό ποσοστό των μετοχών, περί το 23% – 20%, αλλά αυτό που θέλουμε είναι να βελτιώσουμε το μάνατζμεντ, (την διαχείριση) αυτό στο οποίο είμαστε καλοί. Αυτό λοιπόν που θέλουμε από τους Έλληνες εταίρους μας είναι να δούμε εάν θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο είδος της νέας τεχνολογίας που μπορούμε εμείς να προσφέρουμε.
Είναι κάτι που είναι σημαντικό. Το να μπορείς να φέρεις τεχνολογία, νέα τεχνολογία, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του μάνατζμεντ, του δικτύου διανομής, της σχέσης με τους πελάτες, όπως κάνουμε παντού και είμαστε καλοί σε αυτό. Εάν η κυβέρνηση επιθυμεί να κάνουμε αυτό, θα είμαστε πολύ ευτυχείς να το προσφέρουμε».

Εντονο ενδιαφέρον για επιχειρηματικές συνεργασίες από ελληνικής πλευράς

Από ελληνικής πλευράς υπήρξε ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον για το ελληνογαλλικό φόρουμ και τις ευκαιρίες επιχειρηματικών συνεργασιών που αυτό δύναται να διανοίξει.

Απαντώντας σε ερωτήματα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ν.Καραμούζης Πρόεδρος Eurobank και ΕΕΤ δήλωσε ότι «κρίνω τη (σ.σ. διοργάνωση) πολύ επιτυχή. Είναι μία ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, να ενημερωθούμε και να παρουσιάσουμε μία Ελλάδα προοπτικής, μία Ελλάδα που έχει μέλλον και να τονίσουμε την ανάγκη που υπάρχει στην Ελλάδα για επενδύσεις, που είναι απαραίτητες. Κυρίως ξένες επενδύσεις. Και βεβαίως πρόκειται για μία πολύ επιτυχημένη επίσκεψη (σ.σ. του Προέδρου Μακρόν). Οι επιχειρηματίες είναι εδώ και οι τομείς που τους ενδιαφέρουν είναι πολλοί, και όχι μόνον ο τουρισμός, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, των τροφίμων, των logistics, και άλλοι. Οι επιχειρηματίες θα ανακαλύψουν μόνοι τους τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα».

Ο κ. Θ. Φέσσας, πρόεδρος ΣΕΒ, αναφερόμενος στην διοργάνωση του φόρουμ, δήλωσε ότι «δείγμα εμπιστοσύνης συνιστά οτιδήποτε φέρνει κοντά τους επιχειρηματίες, φέρνει κοντά τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις, και βοηθά την επιχειρηματικότητα στον δρόμο προς την ανάπτυξη. Ακόμη κι αν δεν καρποφορήσουν άμεσα συμφωνίες, τουλάχιστον θα αρχίσουν να συζητούνται».

Ο κ. Ν.Βερνίκος, Πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC), υπήρξε γλαφυρός στην τοποθέτησή του για τη σημασία της διοργάνωσης: «Ελλάς, Γαλλία, συμμαχία. Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται το πόσο εύστοχο ήταν αυτό το σλόγκαν που πρωτοακούστηκε στην Αθήνα το 1974 με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Η Γαλλία εξακολουθεί να συμπορεύεται μαζί μας και μας στηρίζει στον δρόμο της ανάπτυξης, απαραίτητης προϋπόθεσης για να ζήσει ο ελληνικός λαός καλύτερες ημέρες.

Παράλληλα, η κα. Χρ.Σακκελαρίδη, πρόεδρος του ΠΣΕ, δήλωσε ότι «είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα (η συνάντηση στο πλαίσιο του φόρουμ) και έχουμε πάρα πολλές ελπίδες σχετικά με την έκβαση της, διότι για να βγει η Ελλάδα από την κρίση χρειάζονται τρία πράγματα. Εμπιστοσύνη, επενδύσεις –και θα υπογραφούν αρκετές συμφωνίες για επενδύσεις- και μετά βέβαια εξωστρέφεια.

Ο κ. Χρ.Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος τόνισε ότι «μόνον θετική θα χαρακτήριζα τη σημερινή συνάντηση, στο σημείο που βρίσκεται η χώρα μας αυτήν την στιγμή, μια που πιστεύω ότι είμαστε στο σημείο που πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε την πραγματική ανάπτυξη. Τέτοιες προσπάθειες μόνον βοηθούν σε αυτό. Η παρουσία του Γάλλου προέδρου εδώ καθώς και η ομιλία που εκφώνησε, αλλά και η παρουσία των επιχειρηματιών ελπίζω να έχουν ένα πρακτικό αποτέλεσμα στην (σ.σ. εκατέρωθεν) συνεργασία. Υπάρχουν τομείς που μπορεί η γαλλική επιχειρηματικότητα με την ελληνική να συνυπάρξει πάρα πολύ ωραία».

Ο κ. Ν.Κουτσιανάς, Πρόεδρος της APIVITA, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «εκείνο που έχει σημασία σήμερα είναι η Ευρώπη να μπει σε διαδικασία συνεννόησης, συναίνεσης. Δηλαδή οι ηγέτες να μπουν σε μπουν σε διαδικασία συναίνεσης για να δημιουργηθεί μία στρατηγική που θα στηρίζεται σε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο για έναν διαφορετικό τρόπο κατανάλωσης, έχοντας πάντα στο μυαλό μας το ευ επιχειρείν».

Τέλος, ο κ. Γ.Βερνίκος, Πρόεδρος της ΟΚΕ και γ.γ του ΣΕΤΕ, τόνισε ότι «η Γαλλία είναι χώρα του Διαφωτισμού και του κοινωνικού διαλόγου. Ιδιαίτερα εγώ ως πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί συνεργαζόμεστε στενά με την αντίστοιχη ΟΚΕ της Γαλλίας, αλλά και σε επίπεδο Τουρισμού οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι πολύ μεγάλες και για επενδύσεις και για τουρίστες. Έχουμε μία καλή χρονιά και ελπίζω το 2018 να είναι ακόμη καλύτερο».


Το πρόγραμμα

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του γάλλου προέδρου την δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Αθήνα έχει ως εξής:

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 10.00 το πρωί, με την πραγματοποίηση συνάντησης εργασίας στρογγυλής τραπέζης επικεφαλής Ελληνικών και Γαλλικής επιχειρήσεων, υπό την προεδρία του Εμανουέλ Μακρόν και του Αλέξη Τσίπρα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Στις 11:45 ο γάλλος Πρόεδρος συνοδευόμενος από την σύζυγό του, θα επισκεφθούν την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Οδός Διδότου 6), όπου θα παρακολουθήσουν παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.

Στις 12:00-13:15 θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν της γαλλικής κοινότητας από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει στις 13:30-14:45 γεύμα του Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του, με έλληνες και γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Στις 14:45-15:15, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Μακρόν θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους Ελληνικών και Γαλλικών ΜΜΕ, ενώ στις 15:15 θα αναχωρήσει μαζί με την σύζυγό του και την συνοδεύουσα αντιπροσωπεία, με αυτοκινητοπομπή, για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου στις 16.00 έχει προγραμματιστεί η αναχώρησή του από την χώρα μας.

Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα

Το κέντρο της Αθήνας παραμένει απροσπέλαστο και σήμερα, ενώ θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του κέντρου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες, ενώ τα μέτρα θα διαρκέσουν έως τις 15:00 της Παρασκευής.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων. Η Τροχαία θα πραγματοποιεί εκτροπές της κυκλοφορίας σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.