Στις δικές της θετικές προτάσεις είναι αποφασισμένη να επικεντρωθεί η ΝΔ από εδώ και στο εξής -και εν όψει ΔΕΘ- επιδιώκοντας να αλλάξει την πολιτική ατζέντα.

Κυρίαρχη πεποίθηση στην Πειραιώς είναι πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να κρύψει τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ και γενικά τα σκληρά μέτρα που πλήττουν τους πολίτες και προσπαθεί να δημιουργήσει πανηγυρικό κλίμα στη Διεθνή Έκθεση για την έξοδο από την κρίση.

Το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής που πρέπει να ακολουθήσει η ΝΔ έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του στη συνεδρίαση των γαλάζιων τομεαρχών.

Η εντολή τους προς τους βουλευτές – υπεύθυνους τομέων είναι δώσουν ιδιαίτερο βάρος στα πραγματικά ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες. Δηλαδή στο πώς θα έρθουν οι νέες δουλειές, πώς και με ποια σειρά η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους, πώς θα γίνει καλύτερο και πιο αποτελεσματικό το Δημόσιο και δεν θα ταλαιπωρεί τους πολίτες, πώς θα υπάρχει ασφάλεια αλλά και καλά πανεπιστήμια, σχολεία και νοσοκομεία.

Στη ΔΕΘ, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον, όχι για το παρελθόν» αφήνοντας αιχμές για την επιλογή του κυβερνητικού συνασπισμού να επιμένει στη συζήτηση για τον ναζισμό και τον σταλινισμό.