Εκθετο αφήνει η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» το Μέγαρο Μαξίμου για την επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο πρώην κτίριο του ΔΟΛ στην οδό Μιχαλακοπούλου.

Η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της, είχε σπεύσει να αποδώσει την άνανδρη επίθεση στον Ρουβίκωνα, χωρίς κανείς να έχει την παραμικρή ένδειξη για αυτό και πολύ περισσότερο η ίδια η αναρχική ομάδα, όπως αποδείχτηκε λίγα 24ωρα αργότερα, με κείμενο της που ανήρτησε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αργά το απόγευμα της Κυριακής, τα μέλη του Ρουβίκωνα ανέφεραν στην ανάρτηση τουςότι «ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει πάντα, άμεσα, την ευθύνη των ενεργειών του, αυτό αν μη τι άλλο το έχουμε αποδείξει και στον πιο κακόπιστο (…) Όχι μόνο δεν είχαμε αναλάβει κάποια ευθύνη (σ.σ. στον ΔΟΛ) αλλά την είχαν αναλάβει άλλοι αγωνιστές με κείμενό τους στο Indymedia».

Υπενθυμίζεται ότι με κείμενό της, ομάδα που υπογράφει ως «σύντροφοι, συντρόφισσες από καταλήψεις» ανέλαβε την ευθύνη για τους βανδαλισμούς στις πρώην εγκαταστάσεις του ΔΟΛ. Το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο είχε σπεύσει να επισημάνει μεταξύ άλλων:

«Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, με αφορμή μια καταδικαστέα ενέργεια του Ρουβίκωνα ενάντια σε ένα άδειο κτίριο (πρώην γραφεία του ΔΟΛ, άδεια σήμερα), συνεχίζει την προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης, με αδιανόητες κατηγορίες –τώρα τη βλέπουν και σε ρόλο… καθοδηγητή!»