Για καταιγίδα φόρων, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς που περιμένουν το αμέσως επόμενο διάστημα τους πολίτες, «προκειμένου η κυβέρνηση να μαζέψει τα 25,7 δισ. ευρώ που αναζητά εναγωνίως, ώστε να καλύψει την μαύρη τρύπα στα έσοδα που τον Ιούλιο που έφτασε τα 730 εκατ. ευρώ» κάνει λόγο ο Λευτέρης Αυεγνάκης.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ επισημαίνει πως τέσσερα εκατομμύρια νοικοκυριά θα πρέπει να αποδώσουν 25,7 δισ. ευρώ, δηλαδή κάθε ελληνικό νοικοκυριό επιβαρύνεται με 6.232 ευρώ επιπλέον, τη στιγμή που, όπως λέει, «οι πολίτες για να αντεπεξέλθουν στην αριστερή φορολογική αφαίμαξη αναγκάζονται να κόψουν από βασικά είδη διατροφής!»

Σε δήλωσή του ο κ. Αυγενάκης τονίζει πως «αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προσπαθεί πάση θυσία να κρατηθεί στην εξουσία. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση η θυσία είναι τεράστια και οδηγεί σε εξαθλίωση την ελληνική κοινωνία».

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη ο πρωθυπουργός «για μια ακόμη φορά, από τη ΔΕΘ θα παρουσιάσει μια άλλη εικόνα. Θα ξεχάσει ασφαλώς τα «12 δισ. παροχές» του 2014, θα ξεχάσει το «έχει σύνορα η θάλασσα» του 2015, θα ξεχάσει ότι «τα 246 εκατ. που πήρε το Δημόσιο από τις τηλεοπτικές άδειες θα δοθούν στην Υγεία και την Παιδεία» του 2016, όπως επίσης θα θέλει να ξεχάσει και το 4ο Μνημόνιο και την παράταση της ρευστότητας στην οικονομία και τη φτώχεια χιλιάδων συμπολιτών μας. Και φέτος όμως, η ΔΕΘ θα είναι το μαρτύριο του κ. Τσίπρα», καταλήγει ο κ. Αυγενάκης.