Νέο επεισόδιο στην κόντρα της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της Αυγής που αναφέρεται σε ξέπλυμα του ναζισμού, αναφερόμενη στη ΝΔ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Πειραιώς.

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «γκεμπελισμό», με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά σημειώνοντας ότι «στην περίπτωση της Ν.Δ. δεν ισχύει η γνωστή φράση «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση». Η ανακοίνωση της Ν.Δ. για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Η Αυγή” δεν μπορεί να κρύψει την ακροδεξιά στροφή της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που φτάνει στο σημείο να αθωώνει τους ναζιστές.

Ο ίδιος, άλλωστε, ο πρόεδρος της Ν.Δ, κ. Μητσοτάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, τον περασμένο Ιούνιο στην ιστοσελίδα “Politico”, είχε αρνηθεί την ακροδεξιά βία, ξεπλένοντας την Χρυσή Αυγή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Τα γκεμπελικά πρωτοσέλιδα της «Αυγής» ξεπέρασαν σε αθλιότητα ακόμα και την πολιτική της Κυβέρνησης. Πρόκειται ασφαλώς περί επιτεύγματος. Και εις κατώτερα».

Κικίλιας: Χυδαία επιχείρηση διχασμού από μια κυβέρνηση σε αποδρομή

«Πρόκειται για μια χυδαία επιχείρηση διχασμού της ελληνικής κοινωνίας την οποία επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία βρίσκεται σε αποδρομή», σημείωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, αναφορικά με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Η Αυγή».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «η πραγματικότητα για τους Έλληνες είναι δυστυχώς αδυσώπητη και κανείς και τίποτα δεν μπορεί να την αλλάξει: τη σκληρή υπερφορόλογηση, τις νέες εισφορές, τον ΕΝΦΙΑ, τις περικοπές συντάξεων, τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού».

«Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ένα σύγχρονος πολιτικός αρχηγός βαθιά δημοκράτης, που μπορεί να μιλάει σε όλους τους Έλληνες χωρίς διαχωριστικές γραμμές και αυτό ενοχλεί πολύ» είπε επίσης ο ο κ. Κικίλιας.

«Υπάρχει κανείς», συνέχισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ «σε αυτή τη χώρα που να πιστεύει ότι ο ναζισμός, που πληρώσαμε ακριβά ως Έλληνες, δεν είναι σκοτεινή περίοδος; Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι ο σταλινισμός δεν είναι νοσηρό φαινόμενο;», διερωτήθηκε ακόμη.

«Η ανακοίνωση της ΝΔ, ήταν πολύ ισορροπημένη και ξεκάθαρη», υπογράμμισε Βασίλης Κικίλιας.

Η ανακοίνωση τη ΔΗΣΥ

«Η ταύτιση κομμουνισμού και ναζισμού είναι ανιστόρητη», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη, προσθέτοντας ωστόσο πως «τα ιστορικά αποδεδειγμένα εγκλήματα και του ναζισμού και του σταλινικού καθεστώτος, βρίσκουν όλους μας αντίθετους».

Η ΔΗΣΥ κάνει λόγο για διχαστική αντιπαράθεση με λογικές του εμφυλίου πολέμου, με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, και αναφέρει ότι πως «οι προσεγγίσεις που αφορούν τα φαινόμενα ολοκληρωτισμού και τα εγκλήματά τους, πρέπει να είναι ιδιαίτερα ψύχραιμες και να ενώνουν τους πολίτες για την αποφασιστική καταδίκη τους, μη επιτρέποντας την επανάληψη ανάλογων φαινομένων στο μέλλον».

Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει την επικράτηση νέων διχαστικών λογικών στον δημόσιο λόγο, που «τελικά αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες» σημειώνει η ΔΗΣΥ, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ γυρίζουν πίσω το ρολόι της ιστορίας, για να αποφύγουν τον διάλογο για το σήμερα και το μέλλον και καταλήγει:

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα μείνει σταθερά στην γραμμή της εθνικής συμφιλίωσης και της ενότητας του ελληνικού λαού, ενεργά αντίθετη στην λογική του αποπροσανατολισμού και του διχασμού που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών».