Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί αντιπολίτευση σημειώνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση ξεκινάει από την αμηχανία, περνά στην νευρικότητα και φθάνει στην εξαλλοσύνη.

Μιλώντας την Τετάρτη στην ΕΡΤ ο κ. Βούτσης αναφορικά με το ζήτημα της αριστείας που έχει προκύψει σημείωσε: «Όλοι έχουν επίγνωση πως ο συναγωνισμός είναι μία έμφυτη και δημιουργική διαδικασία. Αλίμονο εάν δημιουργούμε «σφραγίδες» για τον άριστο. Λέμε όχι στις σκιαμαχίες μέσα από ταμπέλες.

Η αντιπολίτευση που υπήρξε και για τους 3 υπουργούς Παιδείας ήταν πολεμική. Μιλάμε για πολιτική αντιπαράθεση σε λεπτά ζητήματα που δεν πρέπει να παίρνουν τέτοιες διαστάσεις. Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών» ούτε «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας». Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους».

Αναφορικά με τις μαθητικές παρελάσεις σημείωσε: «δεν πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος. Δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα».