Αποφασισμένος να κατέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή και να διεκδικήσει από την Φώφη Γεννηματά την ηγεσία της ΔΗ.ΣΥ, φαίνεται πως είναι ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την απόφασή του αυτή αναμένεται σύντομα να την κοινοποιήσει με ανακοίνωση που θα εκδώσει. Η εκλογή για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της ΔΗ.ΣΥ θα γίνει τον Οκτώβριο. Επί του παρόντος δεν είναι γνωστό αν ο Γ. Καμίνης θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του δημάρχου Αθηναίων.

Ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως ο ίδιος θα ενημερώσει για την απόφασή του αυτή αλλά και για τους λόγους που τον οδηγούν στο να κατέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή, τόσο την Φώφη Γεννηματά, όσο και τον Θ. Θεοχαρόπουλο και τον Στ. Θεοδωράκη.

«Καλοδεχούμενος στη μάχη ο κ. Καμίνης, όπως και κάθε υποψηφιότητα που προσθέτει και δεν αφαιρεί στην προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε μια νέα κεντροαριστερή παράταξη» ήταν το πρώτο σχόλιο της Χαρ. Τρικούπη, με τους συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ να εκφράζουν την απόλυτη βεβαιότητά τους ότι ο κ. Καμίνης δεν μπορεί να κερδίσει στις κάλπες την κ. Γεννηματά. Οσο για το Στ. Θεοδωράκη, οι συνεργάτες του απλά επανέλαβαν ότι τις δικές του αποφάσεις θα τις ανακοινώσει το Σεπτέμβριο.