Έμμεση απάντηση στον Γ.Βαρουφάκη δίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον βρετανικό Guardian. «Έκανα λάθη, μεγάλα λάθη. Ίσως το μεγαλύτερο να ήταν επιλογή προσώπων σε θέσεις-κλειδιά» λέει.

«Ο Γιάνης προσπαθεί να γράψει την ιστορία με άλλο τρόπο. Ίσως να έρθει η στιγμή που θα ειπωθούν αλήθειες… Όταν φτάσαμε στο σημείο να δούμε αυτό που παρουσίασε ως Plan B που ήταν τόσο θολό που δεν άξιζε καν να το συζητήσουμε. Ήταν αδύναμο και αναποτελεσματικό»
αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει ότι το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης ήταν η σύγκρουση, όπως είχε δοθεί και με τη λαϊκή εντολή, αλλά η έξοδος από το Ευρώ και την ΕΕ, δεν ήταν ποτέ στο τραπέζι.

«Να φύγουμε από την Ευρώπη και να πάμε πού; Σε άλλο γαλαξία; Τι θα ήταν η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα;»

Ο συμβιβασμός ήταν η μόνη επιλογή, αναφέρει ο πρωθυπουργός, ενώ ο δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας παρατηρεί ότι ο Τσίπρας καταφέρει να πείσει πολλούς για την αναγκαιότητα των δύσκολων πολιτικών (σαν το χάπι που πρέπει κάποιος να πάρει), σε βαθμό που το λεγόμενο σενάριο της «αριστερής παρένθεσης» να είναι πλέον παρελθόν.

Ο πρωθυπουργός στην ίδια συνέντευξη αναφέρει ότι «τα χειρότερα ξεκάθαρα είναι πίσω μας», ενώ αναγνωρίζει ότι όταν έγινε πρωθυπουργός δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο δύσκολη είναι διαχείριση των θεμάτων, ειδικά σε καθημερινή βάση.

«Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και στο τέλος θα κριθούμε» τονίζει.