«Η πρόταση εξόδου από την ευρωζώνη στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αποκλειστικά δική μου πρόταση και των υπουργών της Αριστερής Πλατφόρμας. Κανένας άλλος δεν την υιοθετούσε. Αντίθετα την πολεμούσαν αδίστακτα και γι’ αυτό συνθηκολόγησαν» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απαντώντας στη ΝΔ.

Ο γραμματέας του ΠΣ της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Πρώτον: Η ΝΔ βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου όταν με συνδέει με οποιονδήποτε τρόπο με τον Γ.Βαρουφάκη. Με τον Γ.Βαρουφάκη έχω διαμετρικά αντίθετες θέσεις και πολύ περισσότερο δεν έχω καμία σχέση με τις δήθεν ‘αποκαλύψεις’ του και το επικοινωνιακό show στο οποίο επιδίδεται.

Δεύτερον: Δεν περιέγραψα ποτέ, όπως ισχυρίζεται η ΝΔ, κανένα σχέδιο της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του Τσίπρα και της ομάδας του, για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. Και δεν μπορούσα να περιγράψω ένα τέτοιο σχέδιο, γιατί απλούστατα ποτέ δεν υπήρξε.

Αντίθετα, προσωπικά πρότεινα και πάσχιζα να υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη και μάλιστα να το εννοεί και να το εφαρμόσει, ως τη μόνη επιλογή για να προωθήσει τις εκλογικές δεσμεύσεις του και να καταργήσει μνημόνια και λιτότητα, θέτοντας την χώρα σε τροχιά κυριαρχίας και ανάπτυξης.

Δυστυχώς, όμως, ο Τσίπρας και η ομάδα του, μαζί και ο Γ.Βαρουφάκης, δεν ήθελαν ούτε καν ν’ ακούσουν για έξοδο από το ευρώ».

Και ο Π.Λαφαζάνης προσθέτει:

«Ας μην ψάχνουν φαντάσματα. Η πρόταση εξόδου από την ευρωζώνη στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αποκλειστικά δική μου πρόταση και των υπουργών της Αριστερής Πλατφόρμας.
Κανένας άλλος δεν την υιοθετούσε. Αντίθετα την πολεμούσαν αδίστακτα και γι’ αυτό συνθηκολόγησαν, υπογράφοντας το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο.

Η ΝΔ και ο αρχηγός της, καλώντας την Δικαιοσύνη να ενεργήσει σε βάρος μας, γυρίζουν την πολιτική ζωή δεκαετίες πίσω σε εποχές σκοτεινών διώξεων και ποινικοποίησης πολιτικών θέσεων. Οι πολιτικές προτάσεις, όμως, που ανοίγουν δρόμους για την χώρα δεν μπορούν να ανακοπούν ούτε με εισαγγελείς ούτε από την Αστυνομία.»