από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 
 

Σύγκρουση μέχρις εσχάτων - Οι προειδοποιήσεις Καμμένου για την κοινή του μοίρα με τον Τσίπρα

Ο τυφλός πόλεμος της κυβέρνησης με θεσμούς και οικονομικούς παράγοντες
Σύγκρουση μέχρις εσχάτων - Οι προειδοποιήσεις Καμμένου για την κοινή του μοίρα με τον Τσίπρα
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Με ορατό τον κίνδυνο να καταρρεύσει ή να ακυρωθεί επί της ουσίας και εν τη γενέσει του το νέο επικοινωνιακό κατασκεύασμα της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές, το Μέγαρο Μαξίμου αποδύεται σε μια αγωνιώδη προσπάθεια διατήρησης ενδοκυβερνητικών ισορροπιών και κατευνασμού των ανησυχιών που εκφράζονται εξ αριστερών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βεβιασμένη καλλιέργεια του success story και η δημιουργία υπερβολικών προσδοκιών για μία ακόμη φορά βρίσκουν την ομάδα του Αλέξη Τσίπρα με ανοιχτά μέτωπα σε νευραλγικούς τομείς και σε ανεξέλεγκτη σύγκρουση με θεσμικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Η βεντέτα με τη Δικαιοσύνη είναι πλέον κατά προφανή τρόπο σχεδιασμένη και απροκάλυπτη, ενώ την ίδια στιγμή επισήμως, με δηλώσεις και ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου και της Ηρώδου Αττικού, καταβάλλεται προσπάθεια στροφής στο αριστερό ακροατήριο.

Χαρακτηριστικό δείγμα της απόπειρας αυτής είναι η σκληρή και εν πολλοίς αθέμιτη κριτική από θεσμικούς παράγοντες για τις δικαστικές αποφάσεις στην υπόθεση «Ηριάννα», σε συνδυασμό με την κάλυψη που δόθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στο «πολύμορφο κίνημα αντιδράσεων», όπως αναφερόταν σε κομματική ανακοίνωση.

Μεταξύ των άλλων, οι αντιδράσεις αυτές περιελάμβαναν και τις επιδρομές ομάδων κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίες ουδέποτε αποδοκιμάστηκαν από την κυβέρνηση ή το κόμμα, ενώ για μία ακόμη φορά οι συγκεκριμένες ομάδες έδρασαν ανενόχλητες και με τις αστυνομικές δυνάμεις σε ρόλο παρατηρητή.

Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων, σε νέο στάδιο φαίνεται πως εισέρχονται οι εσωτερικές ισορροπίες σε κόμμα και κυβέρνηση.

Οπως φάνηκε από τις τελευταίες συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων εν όψει της συνόδου της ΚΕ την προηγούμενη Παρασκευή και Σάββατο, τα επίπεδα κριτικής είναι δύο:

Αφενός, η ομάδα των 53+ εμφανίζεται διατεθειμένη να ανεβάσει τους τόνους εν αναμονή ενός ανασχηματισμού, διεκδικώντας υπουργεία και υποστηρίζοντας μια «αριστερή στροφή»,

Aφετέρου, πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του κ. Τσίπρα, όπως ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Ν. Παππάς, δέχονται κριτική τόσο για τις άκαρπες μεθοδεύσεις του στο πεδίο των ΜΜΕ και της προσπάθειας ελέγχου του Τύπου όσο και για τη «διαστημική» πολιτική του. Η τελευταία τέτοια κριτική διατυπώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Τετάρτης από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στο περιβάλλον αυτό, η πίεση που υφίσταται η κυβέρνηση οδηγεί το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου στη μοναδική επιλογή που (νομίζει ότι) μπορεί να διαχειριστεί. Τη μετωπική σύγκρουση στα πεδία των θεσμών και των ΜΜΕ.

Ο «τυφλός» πόλεμος και ο γρίφος Καμμένου

Η κριτική και η άσκηση πιέσεων προς τη Δικαιοσύνη ερμηνεύονται από πολιτικά στελέχη ως προετοιμασία για μια σκληρή σύγκρουση στη νέα περίοδο διακυβέρνησης και ενώ εκκρεμούν υποθέσεις τις οποίες η κυβέρνηση έχει μετατρέψει σε στρατηγικές της επιδιώξεις.

Μία από αυτές είναι το σίριαλ με τη δίωξη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για το έλλειμμα του 2009, την οποία η ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου εξακολουθεί να συντηρεί με κάθε τρόπο και παρά τη δέσμευσή της έναντι των δανειστών να αποζημιώσει και να αποκαταστήσει πολιτικά την υπόληψη του κ. Γεωργίου.
Δεδομένου ότι τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις έχει αναλάβει ο υπουργός Οικονομικών, κάποιες πηγές επιμένουν ότι ο Ευκλ. Τσακαλώτος βρίσκεται και σε αυτό το πεδίο σε διάσταση με το Μέγαρο Μαξίμου λόγω της επιμονής της ομάδας Τσίπρα να διατηρεί ζωντανή την υπόθεση.

Η άλλη μετέωρη επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η σκληρή σύγκρουση στο πεδίο των ΜΜΕ. Ο κ. Ν. Παππάς επανέρχεται δριμύτερος, με επιθέσεις πλέον κατά του ομίλου Βαρδινογιάννη και πιέσεις προς το ΕΣΡ εν όψει του νέου διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, για τον οποίο ο υπουργός φιλοδοξεί να επιβάλει τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με τον προηγούμενο.

Κατά κάποιους, οι εξελίξεις σε αυτά τα δύο πεδία θα κρίνουν πολλά τους επόμενους μήνες, ακόμη και για τη δυνατότητα της πλειοψηφίας των 153 βουλευτών να παραμείνει συμπαγής - και μάλιστα εν αναμονή της νέας αξιολόγησης που ξεκινά από το φθινόπωρο και περιλαμβάνει 113 προαπαιτούμενα προς εκπλήρωση.

Στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να καταφεύγουν στην εύκολη και βολική εκδοχή του πολέμου επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία επιβουλεύονται και καταδιώκουν την Αριστερά, απεργαζόμενα την πτώση της.
Με ορατό όμως το ενδεχόμενο να καταρρεύσουν για μία ακόμη φορά τα στρατηγήματα του κ. Παππά, αφενός, και όσων μεθοδεύουν τον έλεγχο της Δικαιοσύνης, αφετέρου, η συνοχή της κυβέρνησης ενδέχεται να μετατραπεί σύντομα από πολιτικό δεδομένο σε αίνιγμα.

Σε αυτό το κλίμα και μόλις δύο ημέρες πριν από τη συζήτηση του αιτήματος της αντιπολίτευσης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση «Noor 1», οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Αμυνας από την Ικαρία ακούστηκαν από κάποιους ως προειδοποίηση προς τον κυβερνητικό εταίρο: «Μην ελπίζουν ότι θα βάλουν μεταξύ μας διαόλους-ζιζάνια να μας χωρίσουνε, ούτε να δημιουργηθεί έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Εχουμε περάσει πολλές φουρτούνες μαζί, περάσαμε τα δύσκολα, δεν θα βρουν τώρα που είναι τα εύκολα, όσο και αν ψάξουν, λόγο για να χαλάσει αυτή η συνεργασία που είναι προς όφελος της πατρίδας μας» είπε ο κ. Καμμένος και δήλωσε εμφατικά: «Με τον Τσίπρα θα είμαστε μαζί μέχρι τέλους»...


Ο ΣΥΡΙΖΑ, το Μέγαρο και τα απωθημένα...

Η απόπειρα της κυβέρνησης να καλλιεργήσει εντυπώσεις περιέλαβε και μια πρωτοφανή μεθόδευση: τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής. Ηταν η πρώτη φορά στα 26 χρόνια λειτουργίας του Μεγάρου που ο συγκεκριμένος χώρος διατέθηκε για συνεδρίαση κομματικού οργάνου. Και κατά κάποιους, επρόκειτο για μια συνειδητή απόπειρα της Κουμουνδούρου να δείξει ότι έχει αλώσει τον πυρήνα των αστικών θεσμών και ότι έχει αποκτήσει τον έλεγχο ενός χώρου-συμβόλου.

Κατ' άλλους, η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να καλλιεργήσει την εντύπωση της μετάβασης στα «ευρωπαϊκά σαλόνια». Παρασκηνιακά πάντως η απόπειρα αυτή σχολιάστηκε ως άκομψη και περιττή.

Είχε προηγηθεί μια πρώτη ένδειξη των διαθέσεων αυτών τον προηγούμενο Μάιο, όταν στο Μέγαρο Μουσικής είχε προσκληθεί και είχε μιλήσει η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ.

Στη συγκεκριμένη περίσταση υπήρχε πάντως κάποια στοιχειώδης επίφαση, καθώς η κυρία Κίρχνερ ήταν ομιλήτρια σε εκδήλωση του Megaron Plus. Και εκεί πάντως ήταν σαφές το πολιτικό πρόσημο, καθώς η συγκεκριμένη ημερίδα που είχε πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης είχε τον τίτλο «Κρίση της δημοκρατίας και αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη: Η εμπειρία της Λατινικής Αμερικής»...


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (10)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ | 23/07/2017 13:11
  ΠΟΣΑ ΕΦΑΓΑΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΑΠΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΚΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ - ΔΝΤ ΠΟΥ ΤΙΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΑΦΡΟΚΟΓΚΟΛΕΖΟΙ. ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ ΧΟΝΤΡΟΦΙΔΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΤΣΙΠΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.ΓΙΑΥΤΟ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕΣ.ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.
  N.
  απάντηση23
   
   
  Στερητικά άλφα | 23/07/2017 09:04
  Τελικά αποδεικνύεται ότι αυτή η κυβέρνηση είναι από τις πλέον ψυχωτικές που πέρασαν στη χώρα. Ανώριμοι Αλαζονικοί και ως εκ τούτου Α-νοητοί οι άνθρωποι που την συνθέτουν.
  θεατής
  απάντηση21
   
   
  Φτύνω ξερνάω | 22/07/2017 21:53
  Μόνο που τους βλέπω!
  Φύγετε πια, Καραγκιόζηδες
  απάντηση11
   
   
  ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ | 22/07/2017 17:13
  ΠΟΣΑ ΕΦΑΓΑΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΑΠΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΚΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ - ΔΝΤ ΠΟΥ ΤΙΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΑΦΡΟΚΟΓΚΟΛΕΖΟΙ. ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ ΧΟΝΤΡΟΦΙΔΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.ΓΙΑΥΤΟ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕΣ.ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.
  N.
  απάντηση21
   
   
  Σε ένα πράγμα θα παραμείνω! Στην υπόθεση Καμμένου. Μέρος 1 | 22/07/2017 14:47
  Διότι αυτό δεν έχει να κάνει καθόλου με πολιτική αλλα με μαφιόζικου τύπου εγκληματικότητα. Όλα τα υπόλοιπα έχουν μια πολιτική χρειά για την όποια η αντιπαράθεση των επιχειρημάτων, αν και παρατραβηγμένη μέχρι και συκοφαντική από την πλευρά της ΝΔ, βρίσκεται στα πλαίσια της συνηθισμένης (αλά ΛΑΟΣ) τακτικής που έχει ενστερνιστεί η νέα διοίκηση της ΝΔ. Η απώλεια του αφηγήματος για την επικείμενη καταστροφή και η κατά-τρομοκράτηση του λαού δεν περνάνε πλέον. Η θετική εξέλιξη της οικονομίας αναγκάζει την ΝΔ να στραφεί σε αλλα πεδία αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής. Είναι ευκολονόητο για την ΝΔ ο Καμμένος να βρίσκεται στο στόχαστρο της συκοφαντίας της ΝΔ τόσο επειδή είναι κυβερνητικός εταίρος, όσο και διότι, σαν πατροπαράδοτος συντηρητικός δεξιός, απευθύνεται στο ίδιο εκλογικό κοινό με αυτήν. Ποιο είναι το «έγκλημα» που διέπραξε ο Υπ.Εθ.Α? Τίποτα άλλο από το καθήκον σαν υπεύθυνος πολίτης αυτής της χώρας. Προσπάθησε να πείσει έναν βασικό μάρτυρα (τον ισοβίτη καπετάνιο του πλοίου που μετέφερε τρεις τόνους ηρωίνης) να εκμυστηρευτεί τις γνώσεις του για τους χρηματοδότες στην δικαιοσύνη. Άλλος τρόπος εκτός της εθελοντικής εκμυστήρευσης και της διασταύρωσης του δρομολογίου της χρηματοδότησης δεν υπαρχει! Γκουαντάναμο μέθοδοι ανακρίσεων δεν επιτρέπονται στην Ελλάδα. Με αυτήν του την ενέργεια ο Καμμένος επεδίωξε να προστατεύει την κοινωνία από τους εμπόρους του θανάτου.
  Doros
  απάντηση21
   
   
  Σε ένα πράγμα θα παραμείνω! Στην υπόθεση Καμμένου. Μέρος 2 | 22/07/2017 14:44
  Σαν Υπ.Εθ.Α επεδίωξε και κατάφερε με την παρέμβαση του να ευαισθητοποιήσει σχεδόν ολόκληρη την κοινωνία με αποτέλεσμα οι έρευνες της δικαιοσύνης να μην σταματήσουν στους απλούς λοστρόμους-μεταφορείς του θανατηφόρου εμπορεύματος, αλλα να αναγκαστεί, χωρίς να φοβηθεί τα ψιλά κομματικά συμφέροντα και να ερευνήσει την πηγή των εγκληματικών ενεργειών, δηλαδή αυτούς που διέθεσαν πολλές δεκάδες εκατομμυρίων Ευρώ για την αγορά και διακίνηση της ηρωίνης. Αν αυτήν την ποσότητα κατάφερναν τα καθάρματα αυτά, να την διοχετεύσουν στο λιανικό εμπόριο θα επέφερε τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ναρκομανών συμπολιτών μας. Το καταλαβαίνουν αυτό οι υπεύθυνοι της ΝΔ? Σίγουρα όχι! Ο ισοβίτης καπετάνιος του πλοίου που μετέφερε τρεις τόνους ηρωίνης τηλεφώνησε στο Καμμένο και του ανάφερε ότι επιθυμεί να καταθέσει στοιχειά για τα άτομα που χρηματοδότησαν την αγορά και την μεταφορά με το Noor 1 στην Ελλάδα. Επειδή δε φοβάται για την ζωή του και αυτήν της οικογενείας του, και επειδή 7 άλλοι μάρτυρες της υπόθεσης έχουν ήδη κατά μυστηριώδη τρόπο δολοφονηθεί, άλλοι τρεις έχουν εξαφανιστεί, ζήτησε προστασία. Ο Καμένος ενέργησε πάραυτα, ειδοποίησε τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο όποιος με την σειρά του μετέφερε την πληροφορία στην αρμόδια εισαγγελέα για περεταίρω ενέργειες. Αυτό ήταν όλο για το οποίο η ΝΔ κόπτεται. Γεγονός είναι ένα: Η ΝΔ επιδιώκει να εμποδίσει την δικαιοσύνη να συνεχίσει τις έρευνες της. Να τρομοκρατήσει τους υπαλλήλους των διωκτικών αρχών, όπως π.χ. τον βασικό μάρτυρα αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος.
  Doros
  απάντηση12
   
   
  Σε ένα πράγμα θα παραμείνω! Στην υπόθεση Καμμένου. Μέρος 3 | 22/07/2017 14:40
  Είναι επίσης γνωστό, ότι τα επιχειρηματικά εκείνα συμφέροντα των πιθανών χρηματοδοτών υποστηρίζονται από την ΝΔ. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι ηγετική στέλεχος της ΝΔ το βράδυ ακριβώς που οι διωκτικές αρχές ερεύνησαν τα γραφεία της επιχείρησης του πιθανού ενόχου, δειπνούσε με την κόρη της σαν προσκεκλημένη ακριβώς αυτού του πιθανού ενόχου σε πολυτελές εστιατόριο κάτω από τα φλας «όλως τυχαία» εκεί ευρισκόμενων δημοσιογράφων. Αυτό παραπέμπει σε μεθόδους «Κορλεόνε» του Mario Puzzo στην Νέα Υόρκη της εποχής του 1900 και αργότερα. Ποιο μήνυμα εκπέμπεται με αυτό το γεγονός? Η προσπάθεια της ΝΔ να φιμώσει οποιονδήποτε πολίτη ή υπουργό στην προσπάθεια του να ζητήσει από την δικαιοσύνη την ανακάλυψη και την τιμωρία αυτών που χρηματοδοτούν τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών μαζί και των διακινητών θα πέσει στο κενό. Η κοινωνία δεν θα επιτρέψει την συγκάλυψη αυτών των υπεύθυνων. Όσον αφορά την σύσταση εξεταστικής επιτροπής: Τότε μόνο θα έχει σκοπό όταν η Δικαιοσύνη έχει εκπληρώσει το έργο της. Στην συνέχεια πρέπει να εξεταστεί αν υπάρχουν οποιουδήποτε είδους ευθύνες τόσο του Καμμένου για τις συνομιλίες με τον ισοβίτη καπετάνιο του πλοίου όσο και πολιτικών της ΝΔ για την υποστήριξη που παρείχαν με την καμπάνια τους σε πιθανούς ενόχους
  Doros
  απάντηση12
   
   
  METAKSY NARKOMANON KAI ANARXIKON | 22/07/2017 13:29
  TSIPRAS:: MPOYLH MOY KATSE FRONIMA DIOTI PAME KATA DIAOLOY, kAMENOS:: KAMENO ME LENE OPOTE THA SAS KAPSO OLOYS AN DEN ME KALYPSETE, TSIPRAS: THA BALO TA PAIDIA MOY APO TO ROYBIKONA KAI THA SE KAPSOYN ZONTANO, KAMENOS KAI EGO THA BALO TOYS NARKOMANEIS GIA NA KAPSOYN ESENA KAI OLO TO TSIOYRMO TON EKSARXION.
  gianis
  απάντηση00
   
   
  Η Ικαριώτικη μαντινάδα του Πάνου..... | 22/07/2017 11:22
  Ποτέ δε θα χωρίσουμε εμείς> κι αν έρθουν κάποιες μπόρες της στιγμής> καμιά κηλίδα δεν θα μείνει> και η Φιλία μας ποτέ δεν σβήνει> ούτε με Νόορ1,2,ή 3> και δέκα τόνους Ηρωίνη!....
  απ.80
  απάντηση668
   
   
  Βαράτε νταουλτσίδες | 22/07/2017 10:45
  Είναι προφανές ότι ξένοι και ελληνικοί δάκτυλοι προσπαθούν να καταστρέψουν την ελληνική ευδαιμονία. Δεν είναι δυνατόν το έλλειμμα να εκτοξεύεται στο 15% όταν ο γίγαντας Καραμανλής το άφησε στο 6%. Προσπαθούν οι άθλιοι να σπιλώσουν το όνομα ενός πανάξιου ηγέτη με απίστευτες πολιτικές δεξιότητες και να μας πουν πως χρεωστούσαμε ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να συνεχίσουν να μας δανείζουν αφού έχουμε μέτωπο και μπορούμε να ξεπληρώσουμε το χρέος με ένα άρθρο και ένα νόμο. Αλλά φταίνε οι αγράμματοι το πολύ ημιμαθείς ευρωπαίοι που ενώ έλληνες πολιτικοί μαμούθ όπως ο Τσίπρας ενώ δίνει το ρυθμό με το νταούλι, χορεύουν μόνο γνήσιες ελληνικές μαϊμούδες ψηφοφόροι.
  Σκεπτόμενος ψηφοφόρος προς εξαφάνιση
  απάντηση6710
   
-