Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στους οικείους των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό στην Κω και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Είμαστε όλοι στον πλευρό των κατοίκων της Κω, που δοκιμάζονται από τον σεισμό».

Αναβολή της συζήτησης στη Βουλή

Την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο, που είχε καταθέσει η ΝΔ, ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον σεισμό στην Κω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η σκέψη μας είναι στην περιοχή και στους δοκιμαζόμενους πολίτες.

Με εντολή του προέδρου της ΝΔ αναμένεται άμεσα να αναχωρήσει κλιμάκιο του κόμματος για την Κω.

Συλληπητήρια κομμάτων


Τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους των δύο νεκρών, από τον μεγάλο σεισμό στην Κω, έστειλε με ανάρτησή του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είμαστε δίπλα στους Κώες» δήλωσε.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον σεισμό στην Κω

Με τον Δήμαρχο της Κω Γιώργο Κυρίτση επικοινώνησε η Φώφη Γεννηματά , ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τον σεισμό και του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της.

Κλιμάκιο αποτελούμενο από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό (βουλευτή Δωδεκανήσου)και τον αρμόδιο τομεάρχη της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη, μεταβαίνει σήμερα στην Κω ώστε να διαπιστωθεί η έκταση των προβλημάτων και να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στα άμεσα μέτρα ανακούφισης των κατοίκων και αποκατάστασης της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στο νησί.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε στους τραυματίες γρήγορη ανάρρωση.

Σταύρος Θεοδωράκης: Η σκέψη μας είναι στην Κω

«Η σκέψη μας είναι στους νησιώτες μας στην Κω και τα άλλα νησιά» έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτησή του στο twitter για τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που έπληξε το νησί.

«Με το φως της ημέρας φάνηκε ότι οι ζημιές στο λιμάνι της Κω δεν είναι μεγάλες. Μην αναβάλλετε τις διακοπές σας στην υπέροχη γη του Ιπποκράτη» πρόσθεσε ο κ. Θεροδωράκης, εκφράζοντας την ελπίδα «το κράτος να ανταποκριθεί και να βοηθήσει άμεσα και αποτελεσματικά».