Εκκληση στους δημοκρατικούς πολίτες να αντισταθούν «στον θεσμικό κατήφορο που σπρώχνει η κυβέρνηση τη χώρα» απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αυτή την παρέμβαση πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κλιμακώνει την αντίδραση του κόμματος για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Οι απαράδεκτες παρεμβάσεις και επιθέσεις της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, τραυματίζουν βαριά τη Δημοκρατία στη χώρα μας.
Δείχνουν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ξεπεράσει κάθε φραγμό, με την αλαζονεία και τον αυταρχισμό της.
Προφέρουν άλλοθι στην τυφλή βία.
Την ίδια στιγμή, τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν χθες, αποδεικνύουν, για μία ακόμη φορά, ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι ανίκανος να κάνει τη δουλειά του.
Εκφράζω την αγανάκτησή μου για τις καταστροφές στην οδό Ερμού. Αρκετά πια με τους γνωστούς άγνωστους, που σε κάθε αφορμή καταστρέφουν περιουσίες και μένουν ατιμώρητοι.
Στο θεσμικό κατήφορο που σπρώχνει η Κυβέρνηση τη χώρα, καλώ όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να σταθούν απέναντι
».

ΝΔ: «Παρέμβαση Σταύρου Κοντονή στο έργο της Δικαιοσύνης»

Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μια νέα επίθεση της Κυβέρνησης εναντίον της Δικαιοσύνης δεν αποτελεί είδηση.

Είναι πλέον καθημερινή συνήθεια πολλών στελεχών της.

Είναι, όμως, η πρώτη φορά που Υπουργός Δικαιοσύνης εκφράζει από το βήμα της Βουλής την έντονη δυσαρέσκειά του για μία δικαστική υπόθεση και προεξοφλεί νέα εκδίκασή της, με άλλη σύνθεση του Δικαστηρίου.

Για μια ακόμη φορά, ο Υπουργός Δικαιοσύνης με την παρέμβασή του σε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολής Αθηνών υπερέβη τα όρια και, με τη συμπεριφορά του αυτή, απλά ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Είναι προφανές ότι τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, βανδαλισμοί και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνα από κουκουλοφόρους και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν ηθικό αυτουργό, που δεν είναι άλλος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Σταύρο Κοντονή».