από metereologos.gr
Τρίτη 22 Μαΐου 2018
 

Αλ. Τσίπρας στο υπουργείο Εργασίας: Στόχος η μείωση της ανεργίας κατά 2,5 μονάδες ετησίως και η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού κράτους

Εφη Αχτσιόγλου: Ρυθμίσεις για την αδήλωτη εργασία
Αλ. Τσίπρας στο υπουργείο Εργασίας: Στόχος η μείωση της ανεργίας κατά 2,5 μονάδες ετησίως και η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού κράτους
(File: XLK_7105.jpg )
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισκέπτεται αυτήν την ώρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των επισκέψεων του σε όλα τα υπουργεία. Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκε η υπουργός κυρία Έφη Αχτσιόγλου.

Ο Πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη που θα είχε με την υπουργό Έφη Αχτσιόγλου, τις αναπληρώτριες υπουργούς Θεανώ Φωτίου και Ράνια Αντωνοπούλου, καθώς και με τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο και τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου προχώρησε σε δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης που αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη.

Στις πολιτικές της κυβέρνησης για τη μείωση της ανεργίας αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η υπουργός Εργασίας μετά τη σύσκεψη.

Όπως είπε η κ. Αχτσιόγλου, ήταν πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης να παρέμβει για δραστική μείωση της ανεργίας: Τον Απρίλιο κατέγραψε περίπου 5 μονάδες κάτω από ό,τι παρέλαβε η κυβέρνηση. δεν είναι εύκολη η απλή υπόθεση.

Είναι το αποτέλεσμα συντονισμένης δουλειάς που κάνει η κυβέρνηση, με τους ελέγχους από το ΣΕΠΕ. Η κ.Αχτσιόγλου έκανε λόγο για «τιτάνιες» προσπάθειες της κυβέρνησης να στήσει στα πόδια του σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, που έπασχε, όπως είπε, από πολλές παθογένειες. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπρέπεια το σύστημα», είπε.

Ακολούθως, κάνοντας απολογισμό των έως τώρα πεπραγμένων του υπουργείου της αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ανέγερσης εργατικών κατοικιών, την αξιοποίηση, όπως είπε, της ακίνητης περιουσίας των φορέων της κοινωνικής ασφάλισης, τη δημιουργία κόμβου για την ενημέρωση των πολιτών σε ζητήματα εργασίας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης.

Ο δεύτερος στόχος, είπε η κ.Αχτσιόγλου είναι η αναδιοργάνωση του κοινωνικού κράτους, αναπέμποντας, ωστόσο τις παρεμβάσεις για το 2019 και μετά. Προανήγγειλε ρυθμίσεις για την αδήλωτη εργασία, ενώ στο πεδίο της κοινωνικής αλληλεγγύης είπε ότι ιδρύεται δίκτυο για την κοινωνική προστασία.

Παράλληλα, μίλησε για αναδιοργάνωση του ΟΓΑ που θα δώσει «τέλος στις πελατειακές σχέσεις του παρελθόντος».Ο ΕΦΚΑ, ο νέος ΟΓΑ, ο αναβαθμισμένος ΟΑΕΔ και το ΣΕΠΕ είναι οι πυλώνες για το κοινωνικό κράτος, είπε.

Τη βάσιμη αισιοδοξία του ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας, στο εξής θα είναι πάνω από 2,5 μονάδες ετησίως εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η πιο σημαντική θετική είδηση των τελευταίων χρόνων είναι η μείωση των ποσοστών ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης, πίσω από τα οποία κρύβεται μια μεγάλη προσπάθεια μέσα σε συνθήκες επιτροπείας και δημοσιονομικής ασφυξίας.

«Είμαστε πλέον ρεαλιστικά αισιόδοξοι για την αντιμετώπιση της ανεργίας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρα, προσθέτοντας ότι ο σημαντικότερος εθνικός στόχος είναι πλέον η ανάκτηση της εργασίας.

«Η πιο θετική είδηση είναι η σταθερή μείωση των ποσοστών της ανεργίας και η σταδιακή αύξηση των θέσεων εργασίας» είπε και σημείωσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τον περασμένο Απρίλιο τα ποσοστά της ανεργίας ήταν στο 21% «υψηλό ποσοστό, αλλά το χαμηλότερο από τον Απρίλιο του 2012».

Και πρόσθεσε: «Μπορούμε να είμαστε βάσιμα αισιόδοξοι ότι θα συνεχιστούν αυτοί οι θετικοί ρυθμοί», υπογραμμίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση της ανεργίας κατά 2,5% ετησίως.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι όλα αυτά έγιναν με σχέδιο της κυβέρνησης. «Δεν έβρεξε ανάπτυξη, ούτε θέσεις εργασίας» είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται τώρα και στην ποιοτικότερη εργασία με αυξημένους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στους εργασιακούς χώρους για την πάταξη της απλήρωτης και της αδήλωτης εργασίας.

Τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, συνολικά έως το τέλος του χρόνου, θα έχουν καλύψει 120.000 ανέργους, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι για την αντιμετώπιση της ανεργίας υλοποιούμε προγράμματα που δεν σπαταλούν χρήματα μέσα από μεσάζοντες και αέναες καταρτήσεις, για να προσθέσει ότι πάνω από το 1/3 στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, που παρέχουν και κατάρτιση, βρίσκουν εργασία μετά το τέλος των προγραμμάτων και αυτό είναι από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ευρώπη.

Δεν είναι υπερβολή να πω, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ότι πιο σημαντικός εθνικός στόχος είναι η ανάκτηση της εργασίας και η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού κράτους που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών.

Όταν υπάρχει πολιτική βούληση δεν φοβάσαι τις συγκρούσεις με ονόματα με μεγάλη πολιτική επιρροή ή ακόμη και συστημικές τράπεζες που αρνούνται να πληρώσουν πρόστιμα, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Προωθούμε με νομοθετική ρύθμιση τον αποκλεισμό επιχειρήσεων που συστηματικά παραβιάζουν την νομοθεσία, από πάσης φύσεως κρατική χρηματοδότηση, ενημέρωση ο κ. Τσίπρας

Νωρίτερα, στις δηλώσεις της η αρμόδια υπουργός, Έφη Αχτσιόγλου, προανήγγειλε ότι σύντομα θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή θεσμικό πλαίσιο που θα θέτει όρια στην αδήλωτη εργασία και ειδικές ρυθμίσεις για την αγροτική εργασία «βάζοντας τέλος στις Μανωλάδες» όπως τόνισε.


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρούτσης: Ο κ. Τσίπρας θριαμβολογεί πάνω στα ψέματα και τα συντρίμμια 
 
 
σχόλια (23)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ..as | 18/07/2017 10:14
  ..min itan o Tourismos kai tha vlepes. fasolada apo to kazani se komena mpoukalia coka cola tou 1/5 litrou opos sti Russia to 1990. gyriste piso sta horia sas kai valte kanena kypoulaki. kai kanena kotopoulo gia augo tyganito.. an tha ginei kanena (mpam ) me tous mogollous ksehaste kai ton Tourismo. me poly agapi Georgios
  ...
  απάντηση80
   
   
  Άντε Μέγα Νταουλιέρη | 18/07/2017 06:05
  Τους δικούς σου και τις δικές σου - όσοι απέμειναν - να τους διορίσεις στο Δημόσιο! Ξέρεις τώρα εσύ! τους εχθρούς να τους διώξεις έξω, Αυστραλία, ΗΠΑ, Αγγλία, Αφρική, στα κομμάτια, όπου νάναι κι ό,τι νάναι! Οπότε ανεργία λύθηκε, κι όποιος δε φεύγει, στείλτε τον σε δημόσιο νοσοκομείο να τον αποτελειώσουν!
  Problem solved
  απάντηση110
   
   
   
  Πότε φεύγετε; | 18/07/2017 00:51
  Πότε φεύγετε;
  Πότε φεύγετε;
  απάντηση91
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  KORITSAKI | 17/07/2017 18:45
  AN AYTO TO KORITSAKI EINAI YPOYRGOS POY THA KATEBASH THN ANERGEIA TOTE EGO EINAI ASTRONAYTHS KAI KATOIKO STON ARH
  gianis
  απάντηση185
   
   
  Kαι οι τιμές Σανού πολύ χαμηλότερες από κάθε άλλη εποχή! | 17/07/2017 17:48
  Να ταϊζω τα προβατάκια μου φρέσκο σανό και δεν με πιάνει τίποτα! Ψηφίστε τον πάλι! Ο 13ος και 14ος θα μοιράζεται σε σανό! Και θα καταργήσει και τον ΕΝΦΙΑ θα τον λεει ΕΝΔΙΑ!
  Ψηφίστε τον πάλι! Φατε σανό!
  απάντηση213
   
   
  Το 31,3% αγγίζει η ανεργία στην Ελλάδα! | 17/07/2017 17:05
  Το 31,3% αγγίζει η ανεργία στην Ελλάδα (ιδιωτικός τομέας της οικονομίας), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αυτό προκύπτει από επιστολή - απάντηση του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε σχετική επερώτηση του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ Νίκου Χουντή. ΕΝΩ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΧΑΣΟΜΕΡΗΔΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΜΗ-ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ! ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΙΣΟΒΙΑ!
  Στάθης
  απάντηση220
   
   
  Οριστικό πετσόκομμα του ΕΚΑΣ ! | 17/07/2017 17:01
  Μόνο και μόνο το οριστικό πετσόκομμα του ΕΚΑΣ (μείωση 1500 ευρώ το χρόνο) από τα ανήμπορα γερόντια των 500 ευρώ δείχνει το μέγεθος της καραμπινάτης απάτης και της αηδιαστικής ψευτιάς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΩΝ που κρατούν την Ελλάδα γονατισμένη και ματωμένη. Και όμως υπάρχουν κρανιόκενα μπάζα που υπερασπίζονται αυτά τα αριστεραδέξια σκουπίδια της πολιτικής που διέλυσαν την οικονομική παραγωγή. Γιατί, ας μην ξεχνιόμαστε, τον αληθινό εθνικό πλούτο δεν τον δημιουργούν τα αργόμισθα παράσιτα του σάπιου κομματοκρατισμού, αλλά οι άξιοι, οι ικανοί και οι εργατικοί που λογοδοτούν καθημερινά στην κοινωνία της αγοράς με ρίσκο, αν κάνουν λάθος ή αν δείξουν αμέλεια, την προσωπική και οικογενειακή τους επιβίωση!
  Στάθης
  απάντηση220
   
   
  Κατοχικά συσσίτια με γαλέτα και νερομπούλι! | 17/07/2017 16:58
  Κατοχικά συσσίτια με γαλέτα και νερομπούλι καθώς και επιδόματα ανέχειας που αντιστοιχούν στα 25€ το μήνα και από πάνω καμαρώνουν γι αυτό. Με πλήρη αδιαφάνεια και τρομαχτικό αυταρχισμό χρεώνουν κάτω από πρωτοφανή αρκτικόλεξα ΥΚΩ-ΠΗΚΩ-ΣΥΚΟ κυριολεκτικά ό,τι θέλουν. Aν συγκρίνουμε τον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ φέτος με εκείνον της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, το ποσό πληρωμής έχει ουσιαστικά διπλασιαστεί! Ρίχνουν στις πλάτες των συνεπών καταναλωτών το κόστος των πολιτικών τους δολωμάτων. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ για την υπεράσπιση των αναφαίρετων δικαιωμάτων μας και για την ποινική, αστική και διοικητική δίωξη των υπεύθυνων!
  Στάθης
  απάντηση200
   
   
  Ισόβια εξασφάλιση του κρατικού κηφηναριού! | 17/07/2017 16:56
  Επί ΣΥΡΙΖΑ το χαράτσωμα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο! Τα καταναγκαστικά έργα στα οποία έχουν καταδικαστεί οι υπόλοιποι Έλληνες, με φόρους και εισφορές που συχνά ξεπερνούν το 85% του οικογενειακού εισοδήματος υπέρ του ασύδοτου και ανεξέλεγκτου κομματοκρατικού ταμείου, πηγαίνουν κυρίως για την ισόβια εξασφάλιση του κηφηναριού των ανάξιων αργόμισθων. Ο σάπιος κομματοκρατισμός, ιδιαίτερα όμως λόγω ιδεοληψίας ο αριστερός, δεν είναι ικανός ούτε καν να μπαλώσει τις λακκούβες στους άθλιους περιαστικούς δρόμους. Πολεμούν με όλα τα νομοσχέδιά τους όχι μόνο τη μεσαία αλλά και τη μικρή οικογενειακή επιχειρηματικότητα και διαφημίζουν χωρίς ντροπή όχι θέσεις εργασίας, αλλά τι νομίζετε;
  Στάθης
  απάντηση200
   
   
  Ta noumera den vgainoun | 17/07/2017 16:43
  Pws einai dunaton re ilithioi i xora na exei ufesi epi duo xronia apo tote pou analavan ta axrista upokeimena kai i anergia na exei pesei 5 monades?...i elstat apo pou lavainei ta stoixeia tis?... apo to grafio tou tsipra?... ego prosopika pisteuo oti i anergia einai guro sto 31%... auto an den einai koroidia gia ton ilithio lao, tote anarotieme ti einai...
  KKK
  απάντηση110
   
   
   
  Μοντέλα η Υπουργός! | 17/07/2017 15:23
  Μπορεί η Υπουργός Εργασίας, όπως και ο Πρωθυπουργός μας, να μην έχει ιδέα από εργασιακά (κυβέρνηση ανεπαγγέλτων γαρ!) αλλά στο ντύσιμο είναι ... μοντέλα. Λευκό φόρεμα και δωδεκάποντα για πασαρέλα!
  Vogue victim
  απάντηση263
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Η ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ | 17/07/2017 14:46
  Του είπαν μάλλον να πεί πόσο θετική είναι η πτώση των αποδόσεων των ομολόγων και αυτός είπε το αμίμητο,πόσο θετική είναι η πτώση των τιμών των ομολόγων. Αρες μάρες κουκουνάρες,για όσους γνωρίζουν από ομόλογα.
  ΔΗΜ. ΜΕΛΙΔΩΝΗΣ
  απάντηση211
   
   
  GIA DESTE !!! | 17/07/2017 14:40
  GIA DESTE TA FIGOURINIA STO YPOURGIO ERGASIAS !! FIGOURINIA XORIS OUTE ENA MEROKAMATO !! ARE ELLHNES !!!
  MANIATIS
  απάντηση183
   
   
  ΦΩΤΟ | 17/07/2017 14:25
  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΡΠΑΣ ΔΙΠΛΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ????
  ΣΤΡΑΒΟΓΕΡΑΣΕ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ...
  απάντηση141
   
   
   
  Ψεύτης | 17/07/2017 14:07
  Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να κάνει καλά αυτό που ξέρει.... να λεέι ψέματα και να μας κοροϊδεύει....
  Ανώνυμος / η
  απάντηση182
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  arxaiologos | 17/07/2017 13:45
  kai tous metanastes? alithia se poio logariasmo tous topothetoune? etsi meiwsane tin anergia.? erwtisi.
  p.z
  απάντηση81
   
   
  αυταπάτες | 17/07/2017 13:07
  Οι άνθρωποι της άσχετης επικίνδυνης και ανθελληνικής γιάφκας του 4% προσπάθούν να μάθουν μπαρμπέρηδες με κούρεμα στο κεφάλι του Ελληνικού λαού και ως γνωστό του έχουν ανοίξει πληγές ...ίσως όταν όλα θα έχουν διαλυθεί στο κεφάλι του ίσως να έχουν μάθει .Την ώρα που η χώρα έχει ανάγκη μιας ολιγομελούς ταχύτατης και αινστανικής προέλευσης μυαλών κυβέρνησης εθνικού ανασχεδιασμού με στήριξη όλων των ''κομμάτων'' που υπάρχουν σήμερα αλλά που τέτοια γεναιότητα....
  Κωνσταντίνος Ε
  απάντηση220
   
   
  mama mia! | 17/07/2017 12:52
  αυτή η Έφη θα με στείλει στο καρδιολόγο !
  αχ και βαχ...
  απάντηση714
   
   
  Ας τον ενημερώσει κάποιος | 17/07/2017 12:08
  Το βόλεμα ράπερ, συντρόφων, Καρανικαίων, ψηφοφόρων χαμηλών προσόντων και αυτοεκτίμησης δεν συνιστά εργατική πολιτική.
  Μανώλης
  απάντηση310
   
-