«Εάν υπάρξει συμφωνία για τα Σκόπια και έρθει στη Βουλή, δεν πρόκειται να διευκολύνουμε την κυβέρνηση σε περίπτωση που αυτή η συμφωνία δεν την εκφράζει συνολικά» υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις».

Στην ερώτηση εάν η παραπάνω θέση ισχύει και στην περίπτωση που η ΝΔ συμφωνεί με την προτεινόμενη λύση, ο κ. Γεωργιάδης, δηλώνει ότι «για εμάς είναι θέμα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση».

Προσθέτει ότι παρατηρήθηκε διχογνωμία μεταξύ κυβέρνησης και ΑΝΕΛ επί της εθνικής θέσης για σύνθετη ονομασία και ότι «αν η κυβέρνηση εμφανιστεί με δύο θέσεις θα ρίξει νερό στο μύλο του προβλήματος».

Αναφορικά με τη στοχοποίηση του Πάνου Καμένου που επιχειρεί η ΝΔ όπως και με την πρόσφατη πρόταση της για εξεταστική επιτροπή στο ζήτημα των συνομιλιών του με τον λιμενικό υπάλληλο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι σύντομα θα λήξει αυτή η «παρά φύσιν» συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υπογραμμίζοντας: «Το θέμα είναι να φύγουν. Έχουμε ζητήσει εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση. Με ποιόν τρόπο θα πέσει είναι δευτερεύουσας σημασίας» επαναλαμβάνει επιγραμματικά.

Ωστόσο διευκρινίζει στο ζήτημα της εξεταστικής, «δεν κινούμαστε από σκοπιμότητα αλλά από δικαιοσύνη, καθώς υπάρχει καταγγελία Μαρινάκη ότι προσπάθησαν να τον κλείσουν φυλακή για πολιτικούς λόγους». Καταγγελία που από όποιον πολίτη αν προερχόταν, συμπληρώνει, «θα ήμασταν υποχρεωμένοι να την ψάξουμε».

Σε ό,τι αφορά την έξοδο της χώρας στις αγορές ο κ. Γεωργιάδης εκτιμά ότι θα επιχειρηθεί «βεβιασμένη έξοδος ώστε να αλλάξει η ατζέντα» σημειώνοντας ότι υπό την παρούσα συγκυρία το μείζον δεν είναι το επιτόκιο αλλά η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα της τοποθέτησης της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Β. Θάνου στο γραφείο του πρωθυπουργού υποστηρίζει ότι είναι μεν νόμιμο αλλά όχι ηθικό και ότι «μυρίζει από μακριά πολιτική συναλλαγή», ενώ απορρίπτει απολύτως κάθε συσχετισμό της υπόθεσης αυτής, με άλλες ανάλογες όπως σημειώνει η κυβέρνηση αναφερόμενη στις περιπτώσεις των κ.κ. Αθανασίου και Πικραμένου.