Νέο αίτημα κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Σπ. Λυκούδης για την ακρόαση του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη και την υπόθεση του Noor-1.

Ανάλογο αίτημά του είχε προσφάτως απορριφθεί από την πρόεδρο της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου ως ανεπαρκές και αόριστο, με αποτέλεσμα να δεχθεί ομοβροντία πυρών από την αντιπολίτευση που την κατηγόρησε για «ασπίδα προστασίας» στον κ. Καμμένο.

Στο νέο αίτημά του ο κ. Λυκούδης ζητεί να κληθεί ο υπουργός Άμυνας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις επικοινωνίες του με τον ισοβίτη, την ύπαρξη των οποίων έχει επιβεβαιώσει και ο ίδιος. Υπενθυμίζεται ότι για την εμπλοκή Καμμένου η ΝΔ έχει καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η συζήτηση επί της οποίας θα συζητηθεί προς τα τέλη Ιουλίου (25 – 28 του μηνός).

Όπως μάλιστα έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στον «9,84» ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσηςδεν είναι απαραίτητη η παρουσία του κ. Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αφού το θέμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή το αίτημα της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.