Τη στιγμή που στον τουρκικό τύπο πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι ενδέχεται να υπάρξει (και μάλιστα την Παρασκευή) τριμερής συνάντηση στην Ελβετία ανάμεσα στους πρωθυπουργούς της Ελλάδας, Τουρκίας και Βρετανίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης (που βρίσκεται στην Ελβετία) δήλωσε στο «Βήμα»: «Δεν προβλέπω να υπάρξει κάτι τέτοιο. Θέλουν να στήσουν σκηνικό οι Τούρκοι για τελευταία ευκαιρία. Δεν έχει γίνει κάτι για αυτό μέχρι στιγμής».

Το πρωί της Τετάρτης η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο ελβετικό θέρετρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κύπρου για τη συνομιλία αυτή. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κύπρου οι Αλέξης Τσίπρας και Τερέζα Μέι, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν είπαν πως δεν συντρέχουν λόγοι αυτή τη στιγμή (για να μεταβούν στην Ελβετία) και ότι χρειάζεται να υπάρξει πρόοδος.
Το μεσημέρι, τόσο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, όσο και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχαν ξεχωριστές συναντήσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Άλαν Ντάνκαν.