Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης Noor 1 και η εμπλοκή του Πάνου Καμμένου σε αυτή, προανήγγειλε ότι θα καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι αδιανόητο για μια Δημοκρατία υπουργός της κυβέρνησης να παίρνει τηλέφωνο έναν ισοβίτη» είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR. «Επικοινωνεί και με άλλους ισοβίτες ο κ. Καμμένος; Είναι δουλειά του να συνομιλεί με φυλακισμένους; Είναι δουλειά του υπουργού να μπλέκεται στα χωράφια της Δικαιοσύνης;», ρώτησε.

«Η υπόθεση του Noor 1 είναι σοβαρή», πρόσθεσε ο αρχηγός της ΝΔ. «Οποιος κριθεί ένοχος να πάει φυλακή. Ολα στο φως», «φαντάζομαι ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος θα συμφωνήσουν», είπε.

Σημείωσε μάλιστα ότι το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν μπορεί να γίνει Εξεταστική Επιτροπή επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης από την Δικαιοσύνης δεν ευσταθεί διότι «όλες οι εξεταστικές που συνέστησε ο ΣΥΡΙΖΑ έγιναν ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση. Μπορούν να γίνονται ταυτόχρονα», παρατήρησε.

Σε ερώτηση για τους υπαινιγμούς του υπουργού Αμυνας ότι έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ξεκαθάρισε ότι: «δεν έχω καμία ιδιαίτερη σχέση με τον κ. Μαρινάκη. Οι σχέσεις μου με τους επιχειρηματίες είναι αυτές που εκπορεύονται από τον θεσμικό μου ρόλο. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς τον συναντούσαν».

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους, ο κ. Μητσοτάκης, εκτίμησε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης με μεγάλη καθυστέρηση, έχει μεγάλο κόστος για τους πολίτες. Από την κυβέρνηση, είπε, ακούμε μόνο «θα», ενώ έχει αποτύχει σε όλους τους στόχους που έθεσε για το χρέος και για την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ. Προέβλεψε ότι ένας από τους λόγους που διαμορφώνεται ένα κάπως πιο θετικό κλίμα είναι ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πολύ πιο φιλική στις επενδύσεις, πολύ πιο αποτελεσματική στην υλοποίηση των πολιτικών και μια κυβέρνηση που θα μπορεί να πει ότι πρέπει να κάνει κάποιες θαρραλέες μεταρρυθμίσεις.

«Εγώ πιστεύω στις αποκρατικοποιήσεις, πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο από μεγαλύτερο συμμάζεμα του κράτους και για καλύτερο κράτος μέσω αξιολόγησης. Η ΝΔ ως επόμενη κυβέρνηση με το καλό και την στήριξη των πολιτών έρθει στην εξουσία θα υιοθετήσει πλήρως όλο το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο του προγράμματος και θα το ενισχύσει κιόλας», τόνισε. Μίλησε για άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, για μείωση φορολογικών συντελεστών, με παράλληλη περικοπή των δαπανών στο δημόσιο και μείωση του κράτους. Είπε ότι ο κανόνας αποχωρήσεων 5 προς 1 στο Δημόσιο πρέπει να παραμείνει για τα επόμενα 5 χρόνια, ότι στο ζήτημα της αποκομιδής των απορριμάτων θα ήθελε και συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, εφόσον το θέλουν οι δήμοι.«Γνωρίζω ότι δεν μπορώ να επιβάλω εκλογές. Αλλά στέλνουμε το μήνυμα στους πολίτες. Εκπέμπουμε σταθερότητα και σοβαρότητα», επισήμανε.

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στο θέμα της τρομοκρατίας, για το οποίο δέχτηκε έντονη κριτική από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή. «Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιήθηκαν από τη μεταπολίτευση έχουν τις ρίζες τους στην άκρα Αριστερά, η 17Ν και οι παραφυάδες της. Απορώ γιατί αυτή η αυτονόητη αλήθεια προκαλεί τέτοιες αντιδράσεις. Δεν μίλησα για πολιτική βία. Πολιτική βία έχουμε και από την άκρα αριστερά και από την άκρα Δεξιά όπως η Χρυσή Αυγή την οποία δεν δίστασα να χαρακτηρίσω για μια ακόμη φορά νεοναζιστικό μόρφωμα». Και πρόσθεσε ότι στη δική του κυβέρνηση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα πάρει εντολή να εξαλείψει την τρομοκρατία και την ανομία, όχι μόνο από τα Εξάρχεια αλλά και περιοχές όπως το Μενίδι.

Σχόλιο από το Μαξίμου

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, απαντώντας σε όσα ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται ανεπανόρθωτα στη Βουλή, αναγκάζεται την επομένη να επανέλθει σε πιο προστατευμένο τηλεοπτικό περιβάλλον, μήπως και μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Παρόλα αυτά, σήμερα χειρότερα έκανε τα πράγματα. Ακροδεξιά ρητορική, ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής και επιμονή στη φαντασίωση πως η οικονομία ανακάμπτει, όχι επειδή η κυβέρνηση πετυχαίνει, αλλά επειδή ο ίδιος είναι στην αντιπολίτευση.

«Έτσι είναι, εάν έτσι νομίζετε» που θα έλεγε και ο Πιραντέλο» καταλήγει η ανακοίνωση.