Τώρα είναι η ώρα για νέο κόμμα της Προοδευτικής Παράταξης δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, εν όψει του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Στο Συνέδριό μας θα διαμορφώσουμε την πολιτική και προγραμματική μας πρόταση για τις επόμενες εκλογές που όσο πιο σύντομα γίνουν, τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Απευθυνόμαστε στο 25% της κοινωνίας» είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 98,4.

«Ο χώρος μας, του ριζοσπαστικού Μεταρρυθμιστικού Κέντρου, του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, προσφέρει κοινωνική δικαιοσύνη και προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ότι ως επικεφαλής της Επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας το καλοκαίρι του 2015, διαμορφώσαμε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που σήμερα έχει διευρυνθεί.

«Σήμερα, χρειαζόμαστε ένα restart, ένα νέο κόμμα, με επικεφαλής που θα εκλεγεί από τη βάση, την κοινωνία και τους πολίτες, με ανοιχτή διαδικασία από και προς όλους» συνέχισε, λέγοντας πως όλα πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του 2017. «Προτείνω εδώ και 2 χρόνια την επανίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης με νέο κόμμα που θα υπερβαίνει τα σημερινά κόμματα και κινήσεις» επισήμανε.

Διευκρίνισε ότι το νέο κόμμα πρέπει να εκλέξει θεσμικά ισχυρά πολιτικά όργανα, μια νέα Προοδευτική Παράταξη, με λαϊκό κυβερνητικό πρόγραμμα, που θα διεκδικήσει τη 2η θέση στις επόμενες εκλογές.