Επίκαιρες ερωτήσεις σχετικά με τηλεφωνικές επικοινωνίες που φέρεται να έκανε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος συζητήθηκαν στη Βουλή. Ερώτηση στον κ. Καμμένο απηύθυνε ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή απηύθυνε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Ερώτηση Γεωργιάδη

«Αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένοχος για λαθρεμπόριο ναρκωτικών να σαπίσει στη φυλακή. Αλλά αυτό, αρμόδιο να το κρίνει είναι η ελληνική δικαιοσύνη και όχι ο κ. Καμμένος ή ο κ. Τζακανόπουλος ή ο κ. Κοντονής» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει προς τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

«Αν αποδειχθεί ότι πράγματι ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος συνομίλησε με τον καταδικασθέντα ισοβίτη Γιαννουσάκη, είναι παράβαση του κώδικα ποινικής δικονομίας περί κατάχρησης εξουσίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα υποστήριξε ότι ο υπουργός Άμυνας είχε 12 διαφορετικές συνομιλίες, διάρκειας 21 λεπτών, με τον κ. Γιαννουσάκη και κάλεσε τον κ. Καμμένο να καταθέσει τον τηλεφωνικό του λογαριασμό, προκειμένου, όπως είπε, να διαπιστωθεί πόσες ακριβώς είχε.

Απάντηση Καμμένου

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα έναν επιχειρηματία που εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη» ανέφερε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η υπόθεση του Noor One αφορά διακίνηση ναρκωτικών τριών τόνων, και πιθανώς και το πετρέλαιο που θα έφερνε θα ήταν το αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Όπως υποστήριξε, η υπόθεση έχει να κάνει και με την ασφάλεια της χώρας, αφού στην υπόθεση εμπλέκονται Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών, συνεπώς είναι υπόθεση που αφορά την ιδιότητά του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει μία ξεκάθαρη υποστήριξη από τη ΝΔ ενός υπόπτου, ενός εμπλεκόμενου σε τέσσερις υποθέσεις, τον οποίο μάλιστα ο κ. Γιαννουσάκης έχει κατονομάσει.

Προηγήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Άμυνας να απαντήσει με ποια αρμοδιότητα επικοινώνησε με τον κ. Γιαννουσάκη, τι του είπε και αν συνομίλησε και με τον Χριστοφορίδη.

Ο κ. Καμμένος, για τη συνομιλία του με τον ισοβίτη, ανέφερε ότι ο κ. Γιαννουσάκης φοβόταν για τη ζωή του, μήπως «φαγωθεί» όπως και οι υπόλοιποι μάρτυρες κατηγορίας αν θα αποκάλυπτε όσα ήξερε για την υπόθεση.

Δευτερολογία Γεωργιάδη

Να καταθέσει στη Δικαιοσύνη όποια στοιχεία έχει εναντίον του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη κάλεσε τον υπουργό Άμυνας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ τον κατηγόρησε ότι στη πρωτολογία του δεν απάντησε στα ερωτήματα που του έθεσε.

«Δεν μπορούμε να δικάσουμε το Νoor-1. Αν έχετε στοιχεία να τα πάτε στην ελληνική Δικαιοσύνη και αν κρίνει ένοχο τον Βαγγέλη Μαρινάκη να σαπίσει στη φυλακή» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και προσέθεσε ότι ο υπουργός Άμυνας απλά καταδίκασε ως ένοχο τον επιχειρηματία αντί να απαντήσει.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι ο κ. Καμμένος πρέπει να καταθέσει στη Βουλή τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον κ. Γιαννουσάκη, ενώ ζήτησε να μάθει αν είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία και με τον λιμενικό ανακριτικό υπάλληλο που χειρίστηκε την υπόθεση αυτή.

Ακόμα, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να μάθει αν ο κ. Καμμένος είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό, ο οποίος είχε συναντήσει τον κ. Μαρινάκη στο Μαξίμου, προκειμένου -όπως είπε- ο υπουργός Άμυνας να προστατεύσει τον Αλέξη Τσίπρα «από έναν πιθανόν λαθρέμπορο ναρκωτικών».

Δευτερολογία Καμμένου

«Γνώριζα τον κ. Γεωργιάδη ως καλό έμπορο βιβλίων από την τηλεόραση. Ως υπερασπιστή εμπλεκομένων με ποινικές υποθέσεις δεν τον είχα γνωρίσει. Άξιος ο μισθός σας, κύριε Γεωργιάδη!» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

«Είμαι βέβαιος ότι θα σας επιβραβεύσουν με πολλές συνεντεύξεις στα μέσα του κ. Μαρινάκη. Συνομιλίες δικές μου, όποιες έχετε, καταθέστε τες! Συνομιλίες βουλευτών της ΝΔ έχουν καταγράψει οι κοριοί της ΕΥΠ, με τον κ. Αιμίλιο Κοτσώνη, όπως έχουν δημοσιευθεί χθες στο διαδίκτυο και στο Documento. Εσείς πηγαίνατε και καθόσασταν στο ΝΑΜΟS και τους φιλάγατε τα πόδια, και σας λέγανε ότι όποιοι φιλάτε καλά θα μπορέσετε να εκλεγείτε βουλευτές και να γίνετε και υπουργοί. Και στη συνομιλία που αποκαλύφθηκε χθες, έλεγε ξεκάθαρα: Για να γίνεις υπουργός Αθλητισμού, πρέπει να περάσεις από τον Μαρινάκη! Αυτή είναι η κατάντια σας!», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε:

«Ανοίξτε όσα τηλέφωνα θέλετε. Εγώ μιλάω από το δικό μου κινητό και όχι από πακιστανικά τηλέφωνα. Αν ήθελα να κάνω οποιαδήποτε παρανομία, θα μιλούσα από άλλα τηλέφωνα. Από το δικό μου τηλέφωνο μίλησα και έκανα το καθήκον μου. Το καθήκον μου είναι όταν ένας κρατούμενος έρχεται και λέει φοβάμαι για τη ζωή μου, και θέλω να καταγγείλω τον παραπάνω, να μην προστατεύσω τον παραπάνω, αλλά να προστατεύσω τον μάρτυρα!».

«Βοά η κοινωνία για τις σχέσεις Μαρινάκη με την οικογένεια Μητσοτάκη» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συνέχισε: «Μπορείτε να διατηρείτε ότι σχέσεις θέλετε, ένα πράγμα δεν μπορείτε. Όταν αυτοί ελέγχονται για σοβαρά ποινικά αδικήματα να μπαίνετε μπροστά και να τους παρέχετε ασυλία. Εάν το νόμιμο δεν είναι πάντοτε ηθικό, το παράνομο είναι εντελώς ανήθικο και εγκληματικό κι αυτό σας αφορά και σας και τον κ. Βορίδη που ήταν δικηγόρος του κ. Μαρινάκη και της παρέας» τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Εάν μάλιστα αναλογιστείτε ότι ο δήθεν κυνηγημένος από εμάς Μαρινάκης έγινε επί των ημερών μας ιδιοκτήτης του ΔΟΛ αντιλαμβανόμαστε ποια ευθύνη έχει ο καθένας μας και πως φέρεται αυτή η κυβέρνηση» είπε ο υπουργός.

Για το θέμα της επικοινωνίας του με τον κρατούμενο ο κ. Καμμένος είπε: «Ναι, τηλεφωνήθηκα μαζί του και του έθεσα το αμείλικτο ερώτημα». Συνέχισε δε λέγοντας: «Ο κ. Μαρινάκης μήνυσε εμένα, τον ανακριτή και τον δημοσιογράφο. Τον ισοβίτη γιατί δεν τον μήνυσε; Ή μήπως φοβήθηκε ένας ακόμη ισοβίτης να φάει λίγους ακόμη μήνες φυλακή για συκοφαντική δυσφήμιση;» αναρωτήθηκε ο κ. Καμμένος.