Σωστά κάνει το ΔΝΤ και αμφισβητεί τα πρωτογενή πλεονάσματα του 2%, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, υποστηρίζοντας ότι αυτό δείχνει ότι υπήρξε ένας συμβιβασμός μεταξύ του Ταμείου και του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ότι μετατέθηκε το ζήτημα της επίλυσης της βιωσιμότητας του χρέους χρονικά.

Αυτό είναι παραμένον ζήτημα, το γνωρίζαμε, είπε ο κύριος Βούτσης και πρόσθεσε πως «δόθηκε η διαβεβαίωση της υποστήριξης», όχι μόνο λεκτικής αλλά και μέσω της αποδέσμευσης των χρημάτων, ότι μπορούμε να βγούμε στις αγορές, ενδεχομένως και μέσα στο 2017.

Το ζήτημα της ανάπτυξης μπήκε επιτέλους στο κέντρο της διαδικασίας, τόνισε ο κύριος Βούτσης, χαρακτηρίζοντας την απόφαση θετική, ως προς το κύριο ζήτημα, ανοικτός ο δρόμος για τις αγορές και αναπτυξιακές ενέσεις.

Το πρόγραμμα αυτό βγαίνει με την προϋπόθεση ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να πηγαίνει όπως πηγαίνει, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε πως «γι΄αυτό υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και τα αποτελέσματα είναι ήδη απτά».

Είμαστε αισιόδοξοι ότι και αυτά που προνομοθετήθηκαν ως μέτρα και τα αντίμετρα, θα είμαστε σε θέση να εφαρμοστούν με την κοινωνία όρθια, είπε.

Φαίνεται πως είναι τα τελευταία μέτρα, αυτά που ψηφίστηκαν, εκτίμησε ο κύριος Βούτσης και είπε ότι «προφανώς κάποια στιγμή, όχι μονομερώς, θα γίνουν και επαναδιαπραγματεύσεις».

Αυτή τη στιγμή έχουμε την άνεση ως χώρα να πούμε ότι έχουμε αυτές τις κοινωνικές ανάγκες, όπως για παράδειγμα στην καθαριότητα, δήλωσε ο κύριος Βούτσης.