Σηκώνει τους τόνους απέναντι στον Πάνο Καμμένο η ΝΔ, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις του και για τον τρόπο που ασκεί την υπουργική εξουσία. Μάλιστα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του.

Την Τετάρτη, ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Βασίλης Κικίλιας με εντολή του προέδρου του κόμματοςΚυριάκου Μητσοτάκη, έφτιαξαν πολεμική ατμόσφαιρα με τις δηλώσεις τους. Εδωσαν έτσι δείγμα γραφής για το τι θα ακολουθήσει την ερχόμενη Τρίτη στην προ ημερησίας συζήτηση για την οικονομία κατόπιν αιτήματος του κ. Μητσοτάκη. Επιπλέον, ο κ. Κικίλιας παραχωρεί συνέντευξη Τύπου, αύριο Πέμπτη, στην οποία αναμένεται να αναφερθεί και στον υπουργό Άμυνας.

«Είναι τόσο μεγάλες οι αποκαλύψεις και συγκλονιστικά αυτά που ακούμε που δημιουργήσουν αναμφίβολα μεγάλα πολιτικά γεγονότα», είπε στον Σκαι ο κ. Γεωργιάδης. Εκτίμησε επιπλέον ότι η υπόθεση «δεν θα καταλήξει καλά» για τον κ. Καμμένο αλλά ούτε για τον κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεωθούν να «καλύψουν» τον υπουργό Άμυνας, εάν όμως αποδειχτεί ότι ο κ. Καμμένος έχει διαπράξει παρανομία, τότε ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι υπόλογος στη Δικαιοσύνη για συγκάλυψη.

Ο κ. Γεωργιάδης έθεσε ερωτήματα και για τον ρόλο του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή στην υπόθεση, σημειώνοντας ότι ο ίδιος έχει εντυπωσιαστεί από τη σπουδή που έχει επιδείξει στην υπεράσπιση του κ. Καμμένου. «Να είναι πιο προσεκτικός ο υπουργός Δικαιοσύνης από δω και εμπρός», δήλωσε.

Εξάλλου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σχολίασε και την αποκάλυψη ότι ο υπουργός Αμυνας πιλοτάρει ως συγκυβερνήτης στρατιωτικά ελικόπτερα. «Είναι ποινικό αδίκημα να πιλοτάρει ο Πάνος Καμμένος στρατιωτικό ελικόπτερο», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας βίντεο που δείχνει τον υπουργό Αμυνας να επιβιβάζεται στη θέση του συγκυβερνήτη στο στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου UH-1H Huey, αναχωρώντας από την Αμοργό τον περασμένο Μάιο. «Είδα το βίντεο και δεν το πίστευα. Ο Πάνος Καμμένος κάθεται στη θέση του συγκυβερνήτη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Στο πιλοτήριο πολεμικού ελικοπτέρου δεν καθόμαστε για βόλτα. Εκεί κάθεται εκπαιδευμένος πτυχιούχος από τη Σχολή της Πολεμικής Αεροπορίας πιλότος και κανένας άλλος. Αυτή είναι μια ποινικώς κολάσιμη πράξη. Ο κ. Αποστολάκης είναι έκθετος. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι σε αυτή τη θέση για να τηρεί τους νόμους», πρόσθεσε.

Ειρωνική ήταν η ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο. «Ο κ. Τσίπρας μίλησε σήμερα στο μοναδικό ακροατήριο που έχει απομείνει να τον χειροκροτεί: στους Υπουργούς του. Είναι προφανές ότι η απόστασή του από τους πολίτες, τα προβλήματά τους και την ελληνική πραγματικότητα διαρκώς μεγαλώνει. Μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη με τις ιδεοληψίες του χθες δεν μπορούν να υπάρξουν», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.