Το παρών στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποφάσισε να δώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ με επιστολή προς την Φώφη Γεννηματά την Δευτέρα το βράδυ, αποδέχθηκε την πρόσκληση για να παρευρεθεί και να μιλήσει στο συνέδριο.

Απομένει, όπως αναγράφεται στην επιστολή, να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της παρουσίας του κυρίου Βενιζέλου στο συνέδριο. Ποια μέρα του συνεδρίου θα παραστεί και θα μικλήσει.

Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους για την εξέλίξη αυτή που συμβάλει στον στόχο που έχουν θέσει, το συνέδριο να εκπέμψει μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας.

Είναι πολύ πιθανό η ομιλία του κ. Βενιζέλου να πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα με την ομιλία του Κώστα Σημίτη που επίσης αποδέχθηκε την σχετική πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά.

Στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναμένεται να δώσουν το παρών και άλλες προσωπικότητες από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως οι Χ. Θεδοχάρης, Τ. Γιαννίτσης, Ν. Χριστοδουλάκης, Γ. Σωτηρέλης, Π. Τσακλόγου, Γ. Βούλγαρης.