από metereologos.gr
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
 

Τσίπρας: Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω - Γεννηματά: Μας έχεις βάλει σε δύο μνημόνια, δεν μπορείς να τα λες αυτά

Συναντήσεις του Πρωθυπουργού με Στ. Θεοδωράκη, Β. Λεβέντη, Δ Κουτσούμπα, Κυρ. Μητσοτάκη - Γ. Παπανδρέου σε Πρωθυπουργό: «Πάμε τώρα Καστελόριζο»
Τσίπρας: Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω - Γεννηματά: Μας έχεις βάλει σε δύο μνημόνια, δεν μπορείς να τα λες αυτά
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η συμφωνία (σ.σ. στο Eurogroup) μάς δίνει μια ανάσα για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε, σχολίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη σύντομη συνομιλία που είχε μπροστά στις κάμερες με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, για να λάβει την απάντηση: «Ανάσα δεν ξέρω αν θα πάρουμε, γιατί τη θηλιά στο λαιμό μάς την έχεις βάλει».

«Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω» απάντησε τότε ο Αλέξης Τσίπρας στη Φώφη Γεννηματά, κατά το διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, στην έναρξη της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Από εδώ και πέρα υπάρχει ένας δρόμος, ο δρόμος της εξόδου από την κρίση» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Στον διάλογο που είχαν, από τον οποίο δεν έλειψαν οι πολιτικές αιχμές, το χιουμοριστικό πνεύμα, αλλά και τα μηνύματα, Τσίπρας και Γεννηματά αναφέρθηκαν στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup, τι γίνεται από εδώ και πέρα, αλλά και στο συνέδριο της ΔΗΣΥ.

«Πώς πάτε;» ρώτησε ο κ. Τσίπρας την κ. Γεννηματά. «Πάμε πολύ καλά, κάνουμε πολλή δουλειά για το συνέδριο, έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα, είμαι με μία βαλίτσα στο χέρι. Διψάει ο κόσμος να μιλήσει και επειδή έχουμε προβάλει το σχέδιο 'Ελλάδα', έχουν όλοι αγωνία (πολίτες, δήμαρχοι, φορείς) για το πώς θα πάρει μπρος...» απάντησε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, συμπληρώνοντας: «Θα μας πεις σήμερα, αν και συναντιόμαστε κατόπιν εορτής...».

«Αυτά είναι τα θετικά τού να έχεις χρόνο, γυρνάς όλη την Ελλάδα και βλέπεις κόσμο, είναι αλλιώς, όταν είσαι στην κυβέρνηση δεν έχει καθόλου χρόνου γι' αυτά» είπε ο κ. Τσίπρας, με την κ. Γεννηματά να συνεχίζει: «Έχει και τα θετικά της η περίοδος αυτή για μας, ανασυγκροτούμαστε, ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας, τον βηματισμό μας, την επικοινωνία μας με τη βάση, το χρειαζόμαστε».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «πάντως, το γεγονός ότι μας δίνεται, εννοώ ως χώρα και ως πολιτικό σύστημα, ένας χρόνος χωρίς αυτήν την πίεση, μία ανάσα να μπορέσουμε να αναστοχαστούμε και να δούμε λίγο και το μέλλον της χώρα, με τις διαφωνίες και τις συμφωνίες μας, είναι καλό».

«Καλά, δεν ξέρω πόσο ανάσα θα πάρουμε, γιατί τη θηλιά στο λαιμό μάς την έχεις βάλει» του απάντησε η κ. Γεννηματά.

«Εσείς μάς βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω» αντέτεινε ο κ. Τσίπρας. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανταπάντησε: «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, μας έχεις βάλει σε δύο καινούρια μνημόνια, οπότε τώρα δεν έχεις περιθώριο να τα λες αυτά», για να λάβει την απάντηση του πρωθυπουργού σε σαφώς χιουμοριστικό πνεύμα: «Θα πάμε μαζί στο Καστελόριζο, θα πάρω και τον Γιώργο μαζί, σε έναν χρόνο» (σ.σ. εννοώντας όταν θα έχει τελειώσει το τρίτο μνημόνιο, καθώς στο Καστελόριζο είχε ανακοινωθεί το πρώτο από τον Γιώργο Παπανδρέου).

«Θα σε πάω στη Σύμη για να δεις πώς πραγματικά χτυπά η καρδιά τη ακριτικής Ελλάδας. Αυτό που είναι βέβαιο, Αλέξη μου, είναι ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες ψεύτικες ελπίδες» ανέφερε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας:

«Ο ελληνικός λαός αυτό που ζητάει απ' όλους μας αυτήν τη στιγμή είναι η ειλικρίνεια. Θέλει να ξέρει πού βρίσκεται, ποιες είναι οι προοπτικές του, τι πραγματικά μπορεί να γίνει για τον κόσμο. Λοιπόν, δοκιμάστηκαν και τα μεγάλα λόγια και όλα αυτά και οι υποσχέσεις, καταλάβανε όλοι πού βρισκόμαστε, από δω και πέρα είναι τί γίνεται...».

«Από δω και πέρα υπάρχει ένας δρόμος, ο δρόμος της εξόδου από την κρίση» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Εγώ ετοιμάζω σχέδιο γι' αυτό, οπότε θα μου πεις κι εσύ τι έχεις στο μυαλό σου» είπε η κ. Γεννηματά, με τον πρωθυπουργό να της απαντά ότι θα της πει με μεγάλη προσοχή. «Άλλωστε με έχεις καλέσει και στο συνέδριο» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Βεβαίως. Θα έρθεις;» ρώτησε η κ. Γεννηματά, με τον πρωθυπουργό να το αφήνει ανοικτό, ανάλογα με τις υποχρεώσεις που θα έχει στο τέλος του μήνα, οπότε και πραγματοποιείται το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Δήλωση Φώφης Γεννηματά μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα


«Ο κ. Τσίπρας μας κάλεσε κατόπιν εορτής.
Την αναγκαία εθνική συνεννόηση την τορπίλισε όμως σε κάθε ευκαιρία.
Τον ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση της ήττας του.
Η πραγματικότητα για την συμφωνία αυτή δεν κρύβεται. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ.
Το χρέος έμεινε στο ράφι, και μας έμεινε η πολύχρονη επιτροπεία που είναι θηλιά στον λαιμό μας για δεκαετίες.
Και βέβαια νέα μέτρα λιτότητας 5 δις για συντάξεις, αφορολόγητο, εισφορές.
Έκλεισε πράγματι ένας κύκλος. Αυτός των ψεύτικων υποσχέσεων με μεγάλη ζημιά για τον τόπο. Οι πολίτες απαιτούν πρώτα από όλα ειλικρίνεια. Το νέο αφήγημα του για «ανάπτυξη» δεν πείθει κανέναν.
Ανάπτυξη με λόγια του αέρα, ιδεοληψίες, εμπόδια και φόρους δεν γίνεται.
Επαναλαμβάνω ότι ο τόπος χρειάζεται άλλη Κυβέρνηση, και άλλη πολιτική! Με Εθνική Γραμμή και Εθνική Συνεννόηση, που με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών θα γίνει πράξη.
Η Ελλάδα μπορεί. Η πρότασή μας για το Σχέδιο Ελλάδα δείχνει τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση, την ανάπτυξη και καλύτερες μέρες για τον λαό μας.
Για πραγματική ελπίδα…
Αναφερόμενη στις εξελίξεις στο Κυπριακό , η Φώφη Γεννηματά δήλωσε:
Είναι θετική η σύγκληση της νέας Διάσκεψης για το Κυπριακό στην Ελβετία.
Ελπίζουμε να αποτελέσει την ευκαιρία για την επίτευξη τελικής συμφωνίας για δίκαιη και βιώσιμη λύση, με βάση τις αρχές του ΟΗΕ και το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς απαρχαιωμένες και απαράδεκτες ρυθμίσεις εγγυήσεων και ασφάλειας,
Η Κύπρος μπορεί να αξιοποιήσει το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα νέο σύστημα ασφάλειας χωρίς την παράνομη παρουσία ξένων στρατευμάτων ή επεμβατικά δικαιώματα στο νησί.
Η Ελλάδα οφείλει να σταθεί στο πλάι του Κυπριακού λαού και της πολιτικής ηγεσίας του
Εμείς παραμένουμε στη θέση «η Κύπρος αποφασίζει , η Ελλάδα στηρίζει»

Απάντηση Γ. Παπανδρέου σε Τσίπρα

Με ανάρτησή του στο twitter του απάντησε ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την πρόεδρο του ΠαΣοΚ Φώφη Γεννηματά.Συνάντηση Τσίπρα-Κουτσούμπα


Να μην ακούμε τα μεγάλα λόγια περί ανάπτυξης, γιατί ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει για να αυξήσει τα πρωτογενή πλεονάσματα και την κερδοφορία των μεγάλων ομίλων, κάλεσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους ενημερώνει για την συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου και για τις εξελίξεις στο Κυρπιακό εν όψει της νέας Διασκεψης της Γενεύης στις 28 Ιουνίου.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέβηκε τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου στις 11 το πρωί κρατώντας στα χέρια του, για να προσφέρει στον πρωθυπουργό, το βιβλίο «Διακήρυξη της ΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στη συμφωνία δήλωσε «τώρα προχωράμε μπροστά».


Συνάντηση με Σταύρο Θεοδωράκη


Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

«Ενημερώθηκα για τα αποτελέσματα του Eurogroup και τη δική του οπτική για την καθυστέρηση και το κυπριακό», δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση.

«Εξέθεσα τις απόψεις μας ότι με την καθυστέρηση πήγε πίσω η οικονομία», σημείωσε. Όπως είπε στο κυπριακό πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια Αναστασιάδη. Οι ευθύνες της Τουρκίας είναι δεδομένες.

«Επεσήμανα στον κο Τσίπρα ότι χώρα που θέλει να βρει τον ευρωπαϊκό της βηματισμό πρέπει να προσέξει τι κάνει στην Παιδεία», σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Ζήτησα να ξαναδεί η κυβέρνηση το θέμα των αλλαγών στην Ανώτατη Παιδεία.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συμπλήρωσε ότι «ο κος Τσίπρας πρέπει να ελέγξει τον απρόβλεπτο Πάνο Καμμένο», αν και όπως είπε δεν έγινε συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Οπως είπε ο αρχηγός του Ποταμιού η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία στο Eurogroup προσδιορίζεται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Συνάντηση με Βασίλη Λεβέντη


Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.

Έγινε η συμφωνία, είπε ο Βασίλης Λεβέντης στον κ. Τσίπρα αμέσως μετά την είσοδό του. «Η συμφωνία για την έξοδο στις αγορές έγινε, θα δούμε πότε θα γίνει η συμφωνία για το κυπριακό» απάντησε ο Αλ.Τσίπρας υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων.

«Εσείς είστε υπέρ της ομαλής μετάβασης» είπε ο Αλ. Τσίπρας για να απαντήσει καταφατικά ο Βασίλης Λεβέντης και να προσθέσει πως εξ αρχής η άποψή του ήταν να πάμε σε συμφωνία αλλά όχι προσφέροντας τα πάντα ενώ αναφερθείς στην Γερμανία είπε πως όταν κάποιος είναι ισχυρός δεν πρέπει να πηγαίνεις κόντρα αλλά να κερδίζεις τη εύνοιά του.

Εξερχόμενος από το Μαξίμου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε, μεταφέροντας τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό:

«Ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να πάει την Ελλάδα προς την Ευρώπη. Αυτό μου δήλωσε. Εγώ του είπα ότι φοβάμαι το κόμμα του. Τον είδα σκεπτικό. Η Ελλάδα χρειάζεται μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση και η κυβέρνηση αυτή δεν πιστεύει στην Ευρώπη».

Ο Βασίλης Λεβέντης ανέφερε ότι πρότεινε στον πρωθυπουργό τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης.

«Θα ήταν γενναίο να φτιάξετε μία κυβέρνηση που να είναι μέσα και η ΝΔ για να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προσθέτοντας: «Οι παλιότεροι ηγέτες της αριστεράς, χάρη της συναίνεσης κάνανε γενναίες υποχωρήσεις» και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Του πρότεινα να το σκεφτεί. Δύο δρόμους έχει ο κ. Τσίπρας ή να πάει μόνος του ή να φτιαχτεί μία κυβέρνηση οικουμενική για να βοηθήσει να βγει η χώρα από την κρίση. Αλλά ο κ. Τσίπρας μου είπε ότι θα προχωρήσει μόνος του».

Τελειώνοντας τη δήλωσή του ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας ελπίζει ότι μπορεί να μείνει μέχρι τέλους».
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας: Το σημείο εξόδου από τα μνημόνια είναι ορατό 
Μακρόν προς Τσίπρα: Δεν τελειώσαμε, αλλά άνοιξε ο δρόμος 
 
 
σχόλια (29)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  για το μόνο που είστε καλοί! | 22/06/2017 03:48
  Είναι για τις μίζες και για τους λογαριασμούς στο εξωτερικό ή τα οφσόρια!
  Άρπαξε να φας και κλέψε ναχεις
  απάντηση10
   
   
  ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ | 22/06/2017 01:27
  ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΟΥ ΔΟΥ ,ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΝΟΘΕΥΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.Ο ΛΑΟΣ ΡΩΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ EΠΙ 40 ΕΤΩΝ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΟΥΣ?ΑΛΕΞΗ ΞΥΠΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΝΩΠΕΣ.Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ -16% ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΛΑΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.ΟΠΩΣ ΑΘΩΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΞΗ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΠΑΧΤΡΑΣ ΤΗΣ PESSINE , ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΔΩΝ ΤΗΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ , ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ1959-1963 ΣΤΗΝ ΚΥΠ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ,ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΠΡΑΧΤΙΚΕΣ ΣΤΑ ΦΕΡΕΤΡΑ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ. ΤΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΦΕΡΕΤΡΑ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝΤΑΙ ΤΥΦΛΑ .ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΝΤΑΙ
  N.
  απάντηση43
   
   
  Τελικά ποιος κερδίζει στον διαγωνισμό αυτό; | 21/06/2017 00:28
  Αυτός που έφερε τα περισσότερα μνημόνια ή αυτός που έφερε τα λιγότερα; Να το διευκρινίσετε εγκαίρως γιατί έρχονται εκλογές και δεν θα ξέρουμε ποιον να επιλέξουμε. Και βέβαια δεν είστε μόνο εσείς οι δυο, είναι και άλλοι που έχουν τα αντίστοιχα προσόντα, να μην τους αδικήσουμε.
  Με αγωνία και συγκίνηση.
  απάντηση80
   
   
  Παμε Καστελοριζο | 20/06/2017 23:45
  Σωστος Ο Παπανδρεου .........
  Βασιλης
  απάντηση132
   
   
  τι πίνεις; | 20/06/2017 21:39
  Aleksi, δεν σε βλέπω καλά...
  ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ;
  απάντηση150
   
   
  Μας παραδειδεται[εφιαλτηκα].. | 20/06/2017 18:35
  Σωστα,αυτα τα κοπροσκυλα μας εβαλαν στα μνημονια.Εσεις παντως, οι ανικανοι κλφτοκοταδες ψευτοαπατεωνες...
  Σε αεναη αιχμαλωσια.Ουυυυυστ ρε..
  απάντηση91
   
   
  Ζωγράφισες Μεγάλε! | 20/06/2017 18:08
  Πάμε τώρα Καστελόριζο Αλέξη να σου πω πώς μας χρεοκόπησε ο φίλος σου ο Κώστας και πώς ο Αντώνης
  Αλήθειες που πονάνε!
  απάντηση114
   
   
   
  Αυτή η Φώφη... | 20/06/2017 17:44
  Έβγαλε γλώσσα στον Τσίπρα ! Ζει στον κόσμο της ! ! Επιρρίπτει τις τεράστιες ευθύνες του ΠΑΣΟΚ αλλού και νομίζει ότι ξεχνάμε .
  Πρώην παραπλανημένος
  απάντηση516
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Αυτά μπροστά στις καμερες | 20/06/2017 17:17
  Μετά: Τςιπρας με ρώτησε η Περιστέρα αν θα εχει η κομμώτρια σου χρόνο αύριο για μια βαφή. Φωφη: après moi.
  Nbg
  απάντηση80
   
   
   
  ειπε ο γαιδαρος τον πετεινο κεφαλα... | 20/06/2017 16:16
  ..και οταν λεω γαιδαρος, εννοω το ΠΑΣΟΚ! Αληθεια, εκει στη δημοκρατικη συμπαραταξη 'η οπως αλλοιως λεγονται, μηπως εχουν μνημη χρυσοψαρου 'η νομιζουν οτι ο λαος εχει μνημη χρυσοψαρου? Μηπως ξεχναμε το 1ο και χειροτερο (διοτι τοτε μπηκαμε στη κολαση) Μνημονιο του ΓΑΠ? Μηπως θυμαται κανεις το Μεσοπροθεσμο (κατα πολλους 2ο Μνημονιο) του Βενιζελου? Μηπως το επομενο του Αντωνη με την συμπαρασταση του Μπενι και βιτρινα τους τεχνοκρατες στυλ Παπαδημος? Ολοι οι πολιτικοι σε αυτη τη δυστυχη χωρα ειναι για κλωτσιες. Μη διαγκωνιζεστε λοιπον ποιος απο δαυτους θα σωσει τη χωρα διοτι η απαντηση ειναι ΚΑΝΕΙΣ! Αφου περασουν πολλες δεκαετιες και φυγει οριστικα η παρουσα γενια, τοτε ισως καποιοι ΑΛΛΟΙ...
  Σπυρος
  απάντηση1954
  Απαντήσεις  4 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Όλο "το ζουμί"... | 20/06/2017 15:52
  ...είναι η απάντηση του Γιώργου (Παπανδρέου)... Θα ήμουνα, πολύ περίεργος (και όχι μόνο), για μιά απάντηση (που δεν πρόκειται να τη δόσει) του Αλέξη (Τσίπρα), πάνω σ'αυτό...
  Ο Μπούλης, που είναι, ρε παιδιά...;;;!!!
  απάντηση517
   
   
  Τσιπρας-Φωφη | 20/06/2017 15:33
  Μια συνάντηση που χαρακτηρίστηκε απο πιοτητα, όπως θα την έλεγε ο Σημιτης.
  Nbg
  απάντηση162
   
   
  kai mi xeirotera | 20/06/2017 15:31
  Tsipras: exw mia kolokythia pou kanei 10 kolokythia. Fwfi: giati na kanei 10? Koulis: posa theleis esy na kanei?......kai to paramythi synexizete......
  prasinofrouros
  απάντηση99
   
   
  Ο ένας μπάζει και ο άλλος βγάζει | 20/06/2017 15:18
  αλλά και οι μεν και η δε χαίρονται που υπάρχουν τα μνημόνια, για να έχουν κάτι να ασχοληθούν, να βγαίνουν στα κανάλια και που και που να ανακοινώνουν και success stories. Και 10 εκατομμύρια (Νέο-) ” Έλληνες” -κουραδόμαγκες τους (ξανά-) ψηφίζουν και τους επικροτούν, oι υπόλοιποι φεύγουν η αυτοκτονούν. Και μεταπολιτευτικά τρία είναι τα “ηγετικά” πολιτικά ονόματα, και πέντε αυτά των ολιγαρχιών που κρατούν τα χαλινάρια. Και από το 1821 και πέρα πάμε λέγοντας. Και σήμερα πάμε λέγοντας για τα επόμενα 99 έτη. .
  Λέων
  απάντηση67
   
   
   
  Απλά γελάω με εμάς ! ! ! ! | 20/06/2017 14:30
  πολλοί από εμάς λέγαμε κυβέρνηση συνεργασίας ! μα αυτοί δουλεύονται μεταξύ τους ή δουλεύει ξεχωριστά ο καθένας τον εαυτό του. Αμφιβάλλω εάν δίνουν δεκάρα για την Ελλάδα μας ! Κρίμα στους Έλληνες τους ...... "ισότιμους" εταίρους της Γερμανίας και Σία, και αυτούς που ανήκουν μ' αυτούς τους πολιτικούς στον σκληρό πυρήνα της ευρώπης και του Γερμανικού ευρώ !
  Να γιατί σήμερα θα είμαι στους ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ !
  απάντηση1528
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Αντίστροφη μέτρηση για τον σύριζα... | 19/06/2017 18:28
  Οι αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές μπορεί να διεξαχθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες: 4 Νοεμβρίου 2018, 19 Μαίου 2019 και 15 Σεπτεμβρίου 2019. Στην 1η περίπτωση θα έχει ολοκληρωθεί το 3ο μνημόνιο στις 20 Αυγούστου 2018 και δεν θα έχουν εφαρμοσθεί οι περικοπές στις συντάξεις, (οι οποίες προβλέπονται να εφαρμοσθούν από την 1η Ιανουαρίου 2019) , στη 2η περίπτωση θα διεξαχθούν ταυτόχρονα ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές, (για να μη λειτουργήσουν ως πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές οι ευρωεκλογές), ενώ η 3η περίπτωση είναι το ακρότατο χρονικό όριο διεξαγωγής εκλογών, (με την πλήρη συμπλήρωση της τετραετίας)... Aπό την 25η Ιανουαρίου 2015, (οπότε και ανέλαβε για πρώτη φορά τη διακυβέρνηση ο σύριζα...), έχουν ήδη παρέλθει 877 ημέρες. Θεωρώντας πιθανότερη την 1η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 502 ημέρες, εάν θεωρήσουμε ως πιθανότερη την 2η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 698 ημέρες, εάν θεωρήσουμε ως πιθανότερη την 3η ημερομηνία, απομένουν στον σύριζα 816 ημέρες, μέχρις ότου να εκδιωχθεί με τις κλωτσιές από τον ελληνικό λαό!!!
  Νίκος
  απάντηση2828
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΜΟΝΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ | 19/06/2017 17:01
  ο Εθνομηδενιστης θα λυσει το Κυπριακο.... χαχαχαχα ΜΟνο Ειδικο Δικαστηριο για την ηγετικη ομαδα το ΨΩΡΟΣΥΡΙΖΑ.
  From NY with poisonous LOve!!
  απάντηση4834
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  APEVTHINOME | 19/06/2017 15:23
  APEVTHINOME STOUS 153 KAI STOUS 147 XEFTYLES TOU KOINOBOULIOU, KAI EROTO?? POTE RE APATEONES THA MAS DOTHI EMAS TOUS APODHMOUS H PSIFOS ?? SAN DEN NTREPESTE, NA PSIFIZOUN OI TOURKOI KAI OXI EMEIS OI ELLHNES PALIOXEFTYLES !!!
  MANIATIS
  απάντηση4430
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-