Επίθεση στον Πρωθυπουργό, για τον οποίο είπε πως θα πρέπει να έρθει στο κοινοβούλιο και να απολογηθεί στους Ελληνες και στους βουλευτές του και της αντιπολίτευσης, γιατί έφερε τέταρτο μνημόνιο και χρέωσε την ελληνική οικονομία με 12,5 δισ. ευρώ, εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε, αναφερόμενος στη συμφωνία στο Eurogroup, πως ο «ο κ. Τσίπρας, με την υπογραφή του χθες, δέσμευσε τη χώρα σε πρωτογενή πλεονάσματα, 3,5% για τα επόμενα 5 χρόνια, σε πλεονάσματα 2% μέχρι το 2060, δεν έχει υπερταμείο για την περιουσία της χώρας για άλλα 100 χρόνια».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, ο Πρωθυπουργός έφερε τέταρτο μνημόνιο με περικοπές συντάξεων, με μείωση του αφορολόγητου, με υπερβολικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες, δεν πήρε το QE και δεν πήρε και τη λύση που ήθελε για το χρέος.

«Η πραγματικότητα που βιώνει ο Ελληνας είναι ζοφερή, πρέπει να έρθουν στη Βουλή οι κύριοι και να απολογηθούν. Γι’ αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε και κατέθεσε αίτημα, για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, για το θέμα του Eurogroup, για το θέμα της οικονομίας. Δεν πρόκειται περί μικροπολιτικού χειρισμού, εμείς θέλουμε να ακουστούν αλήθειες. Την αλήθεια υπηρετούμε, αυτή πρεσβεύει ο κ. Μητσοτάκης και θα φέρει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για να απολογηθεί στους Ελληνες, γι’ αυτά τα οποία τους έχει δεσμεύσει, για πολλά χρόνια» ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας.

Υποστήριξε, επίσης, ότι η συμφωνία έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και 15 μήνες, από τον Φεβρουάριο του 2016. «Το ότι καθυστέρησε μάς έφερε τέταρτο αχρείαστο μνημόνιο κι άλλα 5 δισ. μέτρα στις πλάτες των Ελλήνων. Και καμία δέσμευση ούτε από το ΔΝΤ για το χρέος, βλέπετε ότι δεν συμφώνησε χθες. Τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, την ποσοτική χαλάρωση την είχαν αναγάγει σε σημαία τους οι κυβερνώντες, δεν την πήραν προς το παρόν, και οι κύριοι έρχονται να πανηγυρίσουν, για κάποια ευχολόγια. Δηλαδή, ένα μέρος της δόσης πήραμε, και ευχές για το μέλλον. Δεν χορταίνει ο ελληνικός λαός με ευχές. Θέλουμε πολιτικές πράξεις, πληρώσαμε πολύ ακριβά αυτή την καθυστέρηση της κυβέρνησης…»είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως «πάση θυσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μειώσει τη φορολογία, τις δαπάνες του Κράτους, τις εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες. Θα αφήσει ελεύθερες, με κανόνες δικαίου και της ελληνικής νομοθεσίας, τις επενδύσεις στην ελληνική Επικράτεια. Θα μεγαλώσει το ΑΕΠ της χώρας, και έτσι, με αυτόν τον τρόπο, θα στηρίξουμε τους αναξιοπαθούντες, αυτούς που δεν έχουν, αυτούς που δεν μπορούν και δεν θα τους αφήσουμε πίσω, σε αυτήν την απίστευτη κρίση οικονομική και κοινωνική την οποία ζούμε».