«Θα περίμενα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σηκώσει το τηλέφωνο, να μιλήσει με τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε και να στηρίξει την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7.

Μια τέτοια κίνηση από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα άνοιγε τον δρόμο για να γίνει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης και αναρωτήθηκε: «Αν δεν συνεννοηθούμε τώρα, πότε θα συνεννοηθούμε;». Παράλληλα πρότεινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακούει περισσότερο τον Νίκο Δένδια, παρά τον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Εάν είχαν γίνει οι εκλογές στη Γερμανία, η συμφωνία θα είχε κλείσει στο Eurogroup της 22ας Μαΐου», επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης και αφού παρατήρησε πως «όσο πιο γρήγορα έχουμε συμφωνία τόσο καλύτερα», είπε ότι οι ισχυροί παίκτες πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση και ότι και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι πιέζει με τον τρόπο του να βρεθεί λύση για το χρέος.

Κύκλοι ΝΔ: Ο κ. Παπαδημούλης παριστάνει ότι δεν συνειδητοποιεί την αποτυχία της κυβέρνησης

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη σε συνέντευξή του έκαναν το εξής σχόλιο: «Ο κ. Παπαδημούλης παριστάνει ότι δεν συνειδητοποιεί την αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει, πλέον, καμία πολιτική στο θέμα του χρέους. Προφανώς, δεν έχει να ασχοληθεί με κάτι ουσιαστικό και ξεπερνά με τις δηλώσεις του κάθε όριο αυτογελοιοποίησης».

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στον επικεφαλής της ευρωομάδας του κυβερνώντος κόμματος Δημήτρη Παπαδημούλη για το θέμα του χρέους, σχολίαζαν την επίμαχη διαρροή ως εξής : «Είναι φανερό ότι η ΝΔ παραμένει στο δρόμο της μηδενιστικής αντιπολίτευσης».

Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχει πρόθεση για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών σε αυτή τη φάση

Απαντώντας στα σενάρια για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το θέμα της διαπραγμάτευσης, κυβερνητικές πηγές σημείωναν: «Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και σε αυτές που πριν λίγο καιρό μιλούσαν για βιώσιμο χρέος, ότι η μάχη για την απομείωση (σ.σ. του χρέους) είναι εθνικού χαρακτήρα. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει πρόθεση για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών».