Η Ελλάδα έχει ισχυρή διαπραγματευτική θέση, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Όπως είπε, στόχος είναι μια καθαρή λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

«Στις 15 Ιουνίου γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρουμε καθαρή λύση, για να πάρουμε μια συνολική συμφωνία και να δώσουμε τέλος στην αμφιβολία για συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα» είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι αυτό θα αλλάξει συνολικά την εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

Συμπλήρωσε ότι οι πολιτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη, αλλά και το σύνολο των ξένων Μέσων, στηρίζει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα της Ελλάδας να βρει λύση, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ του ΔΝΤ και των εταίρων της χώρας και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή καμιά πρόταση που θα αφήνει κενά για τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ.